فرار هزاران اسرائیلی به یونان از آغاز جنگ غزه

منابع رسانه‌ای اسرائیلی فاش کردند که حدود ۱۰ هزار اسرائیلی از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به یونان مهاجرت کرده‌اند. به گزارش ایسنا،  روزنامه «اسرائیل هیوم» روز یکشنبه نتایج مطالعه‌ای را منتشر کرد که نشان می‌دهد از آغاز جنگ در نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، حدود ۱۰ هزار اسرائیلی به یونان مهاجرت ... فرار هزاران اسرائیلی به یونان از آغاز جنگ غزه

ادامه

اسراییل, جنوب اروپا, جهان, خبر, فلسطین, قبرس, یونان

رایزنی مصر و عربستان در مورد غزه و ایران

وزرای امور خارجه مصر و عربستان در مورد آخرین تحولات منطقه به ویژه مساله فلسطین، وضعیت غزه و تلاش‌های جاری برای از سرگیری آتش‌بس در نوار غزه گفت و گو کردند. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «الیوم السابع مصر»، این گفت و گو در چارچوب هماهنگی‌های منظم و روابط نزدیک ... رایزنی مصر و عربستان در مورد غزه و ایران

ادامه

اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, سودان, عربستان, فلسطین, مصر

خیز کوربین برای بازگشت به خط مقدم سیاست انگلیس

«جرمی کوربین» رهبر سابق حزب کارگر انگلیس که پس از اختلافات شدید با رهبری جدید حزب بر سر مسائل مرتبط با فلسطین و اسرائیل، از حزب کنار گذاشته شد، از آغاز روند تشکیل یک حزب سیاسی جدید خبر داد؛ اقدامی که از نگاه ناظران گامی تازه و موثر برای بازگشت او به خط مقدم سیاست ... خیز کوربین برای بازگشت به خط مقدم سیاست انگلیس

ادامه

آمریکا, اسراییل, انگلیس, سرمایه‌داری, غرب, غرب اروپا, فقر, فلسطین, گزارش

چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

وزیر امور خارجه چین در نشست خبری با همتای فرانسوی خود ضمن وقیحانه توصیف کردن حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت پکن به حق تهران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه جنگ نمی‌تواند مسئله هسته‌ای ایران را ... چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, فرانسه, فلسطین

ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی با تکرار ادعاهایش درباره ایران و با بیان اینکه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هفته آینده در کاخ سفید درباره این گفت و گو خواهد کرد، بار دیگر مدعی شد که ممکن است تا هفته آینده توافق آتش بس در غزه حاصل شود. به ... ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فلسطین, گزارش, محیط زیست

پیروزی «گابریل بوریچ» کابوس جدید تل‌آویو در آمریکای جنوبی

روزنامه رأی الیوم، در تحلیلی رئیس‌جمهور جوان و جدید شیلی را که از حامیان سرسخت فلسطین و تحریم اسرائیل است، به هوگو چاوز تشبیه کرد و از نگرانی شدید تل‌آویو از پیامدهای انتخاب او خبر داد.

 

روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی از نگرانی شدید تل آویو از انتخاب گابریل بوریچ به عنوان رئیس جمهور جدید شیلی خبر داد و نوشت که وی یکی از حامیان سرسخت فلسطین و جنبش بایکوت (BDS) اسرائیل است به همین دلیل پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری شیلی، خبر بدی برای اسرائیل بود زیرا این امر نشانگر مدلی برای تعمیم «نفرت جهانی از اسرائیل» و هشداری در مورد آن‌چه ممکن است در آینده در آمریکای شمالی اتفاق بیفتد، است. ضمن این‌که، این پیروزی نشان می‌دهد که مسئله فلسطین در دیدگاه جهانی بسیار محوری شده است. امری که در تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی بوریچ نیز مشهود بود.

 

در این یادداشت از بوریچ به عنوان «هوگو چاوز ۲۰۲۱» یاد شده و آمده است که شماری از تحلیلگران و متخصصان اسرائیلی نسبت به خطر انتخاب بوریچ و پیامدهای انتخاب او برای بر اسرائیل هشدار داده بودند. با توجه به مواضع اعلام شده بوریچ و متهم کردن اسرائیل به نسل‌کشی، باید تاکید کرد که ارزیابی ها در تل آویو نشان می‌دهد که موضوع تنها به فلسطینی‌ها مربوط نمی‌شود، بلکه اساساً کاملا ضد اسرائیلی است. این چیزی است که در روزنامه «اسرائیل هیوم» ذکر شده و آمده است که شاید توضیح قابل قبول اسرائیل در خصوص مواضع اتخاذی بوریچ این باشد که این موضع‌گیری تحت تاثیر وجود صدها هزار عرب و فلسطینی در شیلی است.

 

به عنوان مثال، «أمنون لورد» نویسنده روزنامه اسرائیل هیوم در این‌باره طی یادداشتی نوشت: «پیروزی بوریچ خبر بدی برای اسرائیل محسوب می‌شود زیرا چپ رادیکال در آمریکای جنوبی خود را دشمن یهودیان و آن‌ها را خدمتگزار امپریالیسم اسرائیلی می‌داند. با گذشت سالها، کشورهای آمریکای جنوبی ضد اسرائیل شده‌اند و شعارهایی مبنی بر این‌که اسرائیل سیاست آپارتایدی را در قبال فلسطینی‌ها دنبال می‌کند را مطرح می‌کنند که به نوعی تلاقی منافع بین خشونت و افراط‌گرایی ایدئولوژیک از طریق کشورهای کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا است».

 

به اعتقاد این نویسنده، «سیاست چپ‌گرای غالب در کشورهای آمریکای لاتین باعث می‌شود که دانشجویان یهودی با سری که همواره پایین است، در اکثر دانشگاه‌ها سرگردان شوند، بدون این‌که جرئت کنند خود را یهودی معرفی کنند یا رویدادها و فعالیت‌هایی اسرائیلی را سازماندهی کنند. شواهد نامحدودی از این موضوع وجود دارد. این فضای [ضد اسرائیلی] در طول جنگ اخیر غزه افزایش یافته است..».

 

در همین راستا، رسانه های عبری به نقل از منابع معتبر در تل آویو اعلام می‌کنند که مواضع رئیس جمهور جدید شیلی که کار خود را از ۲۲ مارس آینده آغاز می‌کند، خصمانه با اسرائیل است و به گفته این منابع، این امر موجب ایجاد نگرانی و ترس در جامعه یهودی شیلی می‌شود.

 

در ادامه یادداشت رأی الیوم آمده است: درست است که محافل سیاسی اسرائیل از تحولات سیاسی اخیر در شیلی برآشفته‌‌اند، اما در عین حال سعی دارند شرایط ضدیهودی آن‌جا را اغراق آمیز جلوه دهند تا شاید یک سیاست اولیه باج خواهی نسبت به رئیس جمهور پیروز شیلی انجام دهند و این کار را با اغراق در مورد درد و رنج یهودیان و گسترش پدیده یهود ستیزی و آنتی سمیتیزم که محصول گسترش فعالیت چپ رادیکال در آمریکایی جنوبی است انجام می‌دهند.

 

بر این اساس، در عین حال، محافل تصمیم‌گیری در تل آویو معتقدند که پیروزی بوریچ در شیلی یک فرصت طلایی برای جنبش جهانی BDS است که این پیروزی را خط تولید موفقی برای کار و فعالیت خود می‌بیند و اسرائیل را تجسم یک پدیده سمی می‌داند و میان یهودیان و اسرائیل تفاوت قائل است و نگاهی بدبینانه و منفی به اسرائیل دارد.

 

در بخش پایانی این یادداشت آمده است که نتیجه ارزیابی اسراییل از پیروزی بوریچ در شیلی در دعوت به توجه زودهنگام به احتمال غلبه این پیروزی و تعمیم آن در سایر کشورها نهفته است و گفته می‌شود که این امر، تنها به کشورهای آمریکای جنوبی محدود نمی‌شود، بلکه در صورت پیشروی، دامنه آن به آمریکای شمالی و ایالات متحده و کانادا، جایی که حمایت تاریخی از دولت اشغالگر صهیونیست وجود دارد، خواهد رسدی. این امر مستلزم واکنش سریع برای توقف این روند علیه تل‌آویو آن هم در بحبوحه گسترش پدیده‌های مشابه آن در قاره اروپا است.

گزارشگر سازمان ملل: اسرائیل باید پاسخگوی اشغالگری‌هایش باشد

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطین تاکید کرد که «اسرائیل باید به علت سال‌ها اشغال فلسطین به جامعه جهانی پاسخگو باشد.»

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, فلسطین, گزارش

فائو: جهان عرب شاهد افزایش ۹۱درصدی گرسنگی از سال ۲۰۰۰ بوده است

گزارش منتشر شده توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد نشان می‌دهد کشور‌های درگیر جنگ در جهان عرب از ناامنی شدید غذایی رنج می‌برند.

ادامه

جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سودان, سوریه, سومالی, شمال افریقا, عراق, فقر, فلسطین, گزارش, لیبی, یمن

تصویب قطعنامه‌ای علیه اشغالگری اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل

مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی قطعنامه ای را با عنوان حاکمیت فلسطینیان و ساکنان عرب جولان اشغالی بر منابع طبیعی خود در سرزمین‌های تحت اشغال اسرائیل به تصویب رساند.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فلسطین, کانادا