گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

افزایش شاخص فلاکت: دستکاریِ رژیم در “آمار”ها واقعیت امر را تغییر نمی‌دهد آغاز سال نو در اوضاع‌واحوال ادامه و تشدید بحران‌های اقتصادی و بدون وجود کورسوی امیدی در چشم‌انداز شرایط کار و زندگی زحمتکشان و بهبود آن، شادی نوروز و طراوت بهار را به‌کام آنها تلخ کرده است. ارزیابی‌های جدید از قرار گرفتن ۳۰ درصد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, استبداد, اقتصادی, تحریم, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قضایی, کارگری, معلمان, معیشت, مقاله

نماینده دبیر کل سازمان ملل: بریکس تاثیر بسزایی در توسعه آفریقا دارد

لئوناردو سانتوس سیمائو، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در غرب آفریقا و ساحل گفت که گسترش گروه بریکس تأثیر مفیدی بر توسعه کشورهای قاره آفریقا خواهد داشت. به گزارش ایرنا، سیمائو در مصاحبه با تاس افزود: امیدوارم بریکس بتواند یک منبع برای تامین مالی توسعه آفریقا، بویژه برای غرب آفریقا و ساحل باشد. وی ... نماینده دبیر کل سازمان ملل: بریکس تاثیر بسزایی در توسعه آفریقا دارد

ادامه

اتیوپی, اقتصادی, ایران, بریکس, جهان, چین, روسیه, عربستان سعودی, غرب آفریقا, گزارش

صندوق بین‌المللی پول۸۸۰ میلیون دلار به اوکراین داد

سومین فقره از تسهیلات صندوق بین‌المللی پول به مبلغ ۸۸۰ میلیون دلار به اوکراین رسید. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اوکراین سومین فقره از تسهیلات صندوق بین‌المللی پول به مبلغ ۸۸۰ میلیون دلار را دریافت کرد. «دنیس شمیهال»، نخست‌وزیر اوکراین روز سه‌شنبه اعلام کرد که اوکراین در چارچوب برنامه مالی جدید، سومین ... صندوق بین‌المللی پول۸۸۰ میلیون دلار به اوکراین داد

ادامه

آمریکا, افغانستان, اقتصادی, اوکراین, خبر, روسیه, شرق اروپا, صندوق بین‌المللی پول, غرب

شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

در سال گذشته وضع معیشت اکثر مردم کشور، یعنی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان شاغل در شهرها و روستاها و بازنشستگان، نه‌تنها بهتر نشد، بلکه بدتر هم شد. شواهد حاکی از آن است که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت. همهٔ وعده‌های دولت رئیسی، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سراپا پوچ بود و اَبَربحران‌های چندوجهی ... شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

ادامه

آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

ماجرای افشای ارسال تسلیحات از جمهوری آذربایجان به اوکراین

رسانه نظامی روسیه از ارسال تسلیحات از جمهوری آذربایجان به اوکراین از طریق کشور سوم خبر داد، اما باکو آن را رد کرد. به گزارش ایسنا، یک رسانه مشهور حوزه نظامی روسیه می‌گوید با بررسی اسناد دادگاه‌های اوکراین به نکات جالب توجهی درباره همکاری نظامی باکو-کی‌یف رسیده است. کانال تلگرامی «ریبار» که بیش از ۱.۲ ... ماجرای افشای ارسال تسلیحات از جمهوری آذربایجان به اوکراین

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, اوکراین, ترکیه, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

صندوق بین‌المللی پول؛۱۰۰ کشور جهان به‌فکر ایجاد ارزهای دیجیتال رسمی هستند

صندوق بین‌المللی پول گزارش داد حدود ۱۰۰ کشور در سراسر جهان، در حال بررسی امکان ایجاد ارزهای دیجیتال رسمی تحت نظارت بانک‌های مرکزی و متفاوت از ارزهای دیجیتال رایج هستند.

 

به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، تفاوت اصلی ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی (CBDC) و ارزهای رمزنگاری شده محبوب همچون اتریوم یا بیت‌کوین این است که ارزهای رسمی یک ناشر واحد (بانک مرکزی هر کشور) داشته که بازار پول را درست همانند ارزهای کاغذی کنترل می‌کند.

 

با این حال به گفته صندوق بین‌المللی پول، محبوبیت فزاینده ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر، بسیاری از کشورها را به سمت ایجاد این ارزها و یا آغاز به برنامه‌ریزی‌ها برای سازماندهی ارزهای دیجیتال رسمی سوق داده است که باهاماس، اوروگوئه، سوئد، چین و کانادا و شماری کشورهای حوزه کارائیب از جمله این کشورها هستند.

 

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول در مراسم ارائه مجازی گزارش صندوق بین‌المللی پول در مورد ارزهای دیجیتال رسمی گفت: اگر با احتیاط طراحی شوند، سی‌بی‌دی‌سی‌ها می‌توانند انعطاف‌پذیری، امنیت و قابلیت دسترسی بیشتر و هزینه‌های کمتری نسبت به انواع خصوصی ارزهای دیجیتال را ارائه دهند.

 

جورجیوا توضیح داد که علاقه به ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک‌های مرکزی در حال افزایش است و اگر پروژه‌های موفقی شوند، همچنان به افزایش اعتماد به این موسسات مالی متمرکز منجر خواهند شد.

 

به نوشته افه، برخلاف پولی که کاربر در حال حاضر آن را مجازی می‌داند (همچون سرمایه‌گذاری در بانک‌های تجاری)، ارزهای دیجیتال رسمی همچون ارزهای کاغذی، به طور مستقیم توسط بانک‌های مرکزی صادر می‌شوند، به طوری که یک شهروند می‌تواند دارای یک کیف پول باشد بدون اینکه با هیچ نهاد مالی تجاری مرتبط باشد.

 

علاوه بر این، این نوع ارزها مشابه رمزارزهای دیگر، امکان انجا انواع تراکنش‌های فوری را فراهم می‌کند با این تفاوت که انتقال پول بین افراد چندین ساعت و یا چند روز طول بکشد.

 

همزمان با افزایش محبوبیت رمز ارزها، بانک‌های مرکزی و بانک‌داران بزرگ در جهان در ۱۰ سال گذشته از ایجاد پول‌های خصوصی و ارزهای مردم نهاد به موجب نظارت ناپذیری دقیق بر روی این رمزارزها و آزادی مالی که این رمزارزها برای کاربران خود خلق می‌کنند نگرانی بسیاری داشته و ترجیح داده‌اند تا با همکاری دولت‌های مرکزی، جلوی همه گیر شدن استفاده از این رمزارزها را تا حدی بگیرند.

 

به نوشته نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، سخت‌ترین سیاست‌ها علیه رمزارزها توسط دولت چین اعمال شده است اما آنچه واضح است اینکه بانک‌های مرکزی نهادهای نظارتی مالی در سال آینده میلادی،  اقدامات جدیدی برای کنترل این بازار اتخاذ خواهند کرد. به این ترتیب، سال ۲۰۲۲، سال بسیار خوبی در زمینه نظارتی خواهد بود.

 

شش بانک دولتی چینی در حال حاضر به کاربران عمومی اجازه می دهند تا برای فعال کردن کیف پول های دیجیتال یوان در شانگهای و پکن اقدام کنند. این پیشنهاد یک گام دیگر به سمت گسترش ارز این کشور است. اگر برنامه بانک‌مرکزی چین برای راه‌اندازی یوآن دیجیتال به نتیجه برسد، افراد بدون مراجعه به بانک و در اختیار داشتن پول نقد می‌توانند به خرید با ارز دیجیتال این کشور اقدام کنند.

 

علاوه بر این، السالوادور در سال ۲۰۲۱ با تبدیل شدن به نخستین کشور جهان که بیت‌کوین را به عنوان وجه قانونی خود معرفی کرد، تاریخ‌ساز شد.

 

بازار رمزارزها در حالی در کشورهای مختلف در حال داغ تر شدن است که صندوق بین‌المللی پول اخیرا ارزهای دیجیتالی را یک تهدید برای اقتصاد جهان دانست که به ویژه در کوتاه مدت ثبات مالی جهانی را تهدید می کنند. این نهاد با اشاره به اقدام السالوادور در پذیرش بیت کوین به عنوان واحد پول رسمی نوشت چنین اقدامی از سوی کشورها باعث می شود دست بانک های مرکزی برای تعیین سیاست پولی بسته باشد و این به معنای افزایش ریسک نقدینگی و بر هم خوردن تعادل ثبات پولی خواهد بود که تهدیدی جدی است.

امضای قرارداد‌ی برای صادرات ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز و ۱۰۰ میلیون تن نفت روسیه به چین

همزمان با سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پکن و دیدار او با شی جین پینگ، همتای چینی خود، شماری قرارداد نفتی میان دو طرف به امضا رسید.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

شرکت‌های داروسازی آمریکایی و اروپایی در “حمایت مالی از تروریسم” در عراق دست دارند

خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد، تعدادی از شرکت‌های داروسازی آمریکایی و اروپایی در حمایت مالی از تروریسم در عراق دست دارند.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا

روسیه و چین: یک مشارکت استراتژیک آینده‌گرا

رئیس‌جمهوری روسیه در آستانه سفر به چین تاکید کرد، مناسبات میان پکن و مسکو به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده و به مدلی از اثرگذاری و کارایی، مسوولیت‌پذیری و تمایل برای آینده تبدیل شده است.

ادامه

اقتصادی, ایدئولوژیک, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, همبستگی