تنگه هرمز؛ مسئله‌ای فراتر از درگیری‌های منطقه‌ای

گاها به اقتصاد جهانی یادآوری می‌شود که هنوز هم، به‌طور واقعی، از یک گذرگاه آبی باریک عبور می‌کند. تنگه هرمز یکی از نقاطی است که در آن جغرافیا و اقتصاد با نیروهای ژئوپلیتیکی در تقابل قرار می‌گیرند. وقتی این تنگه باز است، جهان به ندرت به آن توجه می‌کند. اما زمانی که بسته می‌شود، تمامی ... تنگه هرمز؛ مسئله‌ای فراتر از درگیری‌های منطقه‌ای

ادامه

آسیا, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, انرژی, ایران, پاکستان, تحلیل, تنگه هرمز, جهان, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, مقاله

امپریالیسم، بهایِ نفت، و اقتصادِ جهانی

پرابهات پاتنایک سرانجام بهای جهانیِ نفت در چند هفتهٔ گذشته از ۱۰۰ دلار در هر بشکه فراتر رفت و حتا به ۱۱۰ دلار در هر بشکه هم رسید. اگر در نظر بگیریم که پیش از آغاز یورش امپریالیستی به ایران بهای هر بشکه حدود ۶۹ دلار بود این افزایش بها در طول تنها یک هفته ... امپریالیسم، بهایِ نفت، و اقتصادِ جهانی

ادامه

آمریکا, استعمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انرژی, ایران, تحلیل, تنگه هرمز, تورم, جنوب, جهان, چین, روسیه, غرب, نیجریه, هندوستان

رسانه چینی: هرمز، نقطه عطف فروپاشی سلطه دلار شد

یک رسانه چینی با اشاره به پیامدهای تجاوز آمریکایی-اسرائیلی به ایران اعلام کرد: اختلال در تنگه هرمز و تغییر الگوهای مبادلات انرژی، روند دلارزدایی را شتاب داده و می‌تواند نقطه عطفی در تضعیف سلطه مالی واشنگتن باشد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، گروه خبری سی جی تی ان چین در تحلیلی نوشت: جنگ آمریکا و ... رسانه چینی: هرمز، نقطه عطف فروپاشی سلطه دلار شد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انرژی, اوکراین, ایران, بریکس, تحلیل, تنگه هرمز, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب

نشست وزرای خارجه سعودی، ترکیه، پاکستان و مصر در آنتالیا

وزارت خارجه سعودی: دیدار چهار جانبه آنتالیا از تلاش‌های پاکستان در مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرد به گزارش ایرنا: وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی، پاکستان، مصر و ترکیه روز جمعه در آنتالیا بر حمایت از تلاش‌های میانجی‌گرانه اسلام‌آباد برای کاهش تنش‌های ایران و ایالات متحده تأکید کردند. شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه پادشاهی ... نشست وزرای خارجه سعودی، ترکیه، پاکستان و مصر در آنتالیا

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, پاکستان, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سیاسی, عربستان سعودی, مصر

“سندیکای پایه‌ای کارگران ایتالیا” (“یو اس بی”) حملهٔ آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم می‌کند

این سندیکا با قاطعیت تمام حملهٔ نظامی اسرائیل و ایالات متحده به ایران را محکوم می‌کند. این اقدام جنگی که موجب گسترش خطرناک تنش‌های نظامی جاری می‌تواند به‌شمار ‌رود درعمل می‌کوشد جنگ را تنها افق ممکن در روابط بین‌المللی تبدیل کند. این اقدام تجاوزی عمدی علیه یک کشور مستقل است و آشکارا ناقض حقوق بین‌الملل ... “سندیکای پایه‌ای کارگران ایتالیا” (“یو اس بی”) حملهٔ آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم می‌کند

ادامه

آزادی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, زنان, طبقه کارگر, همبستگی

صندوق بین‌المللی پول؛۱۰۰ کشور جهان به‌فکر ایجاد ارزهای دیجیتال رسمی هستند

صندوق بین‌المللی پول گزارش داد حدود ۱۰۰ کشور در سراسر جهان، در حال بررسی امکان ایجاد ارزهای دیجیتال رسمی تحت نظارت بانک‌های مرکزی و متفاوت از ارزهای دیجیتال رایج هستند.

 

به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، تفاوت اصلی ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی (CBDC) و ارزهای رمزنگاری شده محبوب همچون اتریوم یا بیت‌کوین این است که ارزهای رسمی یک ناشر واحد (بانک مرکزی هر کشور) داشته که بازار پول را درست همانند ارزهای کاغذی کنترل می‌کند.

 

با این حال به گفته صندوق بین‌المللی پول، محبوبیت فزاینده ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر، بسیاری از کشورها را به سمت ایجاد این ارزها و یا آغاز به برنامه‌ریزی‌ها برای سازماندهی ارزهای دیجیتال رسمی سوق داده است که باهاماس، اوروگوئه، سوئد، چین و کانادا و شماری کشورهای حوزه کارائیب از جمله این کشورها هستند.

 

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول در مراسم ارائه مجازی گزارش صندوق بین‌المللی پول در مورد ارزهای دیجیتال رسمی گفت: اگر با احتیاط طراحی شوند، سی‌بی‌دی‌سی‌ها می‌توانند انعطاف‌پذیری، امنیت و قابلیت دسترسی بیشتر و هزینه‌های کمتری نسبت به انواع خصوصی ارزهای دیجیتال را ارائه دهند.

 

جورجیوا توضیح داد که علاقه به ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک‌های مرکزی در حال افزایش است و اگر پروژه‌های موفقی شوند، همچنان به افزایش اعتماد به این موسسات مالی متمرکز منجر خواهند شد.

 

به نوشته افه، برخلاف پولی که کاربر در حال حاضر آن را مجازی می‌داند (همچون سرمایه‌گذاری در بانک‌های تجاری)، ارزهای دیجیتال رسمی همچون ارزهای کاغذی، به طور مستقیم توسط بانک‌های مرکزی صادر می‌شوند، به طوری که یک شهروند می‌تواند دارای یک کیف پول باشد بدون اینکه با هیچ نهاد مالی تجاری مرتبط باشد.

 

علاوه بر این، این نوع ارزها مشابه رمزارزهای دیگر، امکان انجا انواع تراکنش‌های فوری را فراهم می‌کند با این تفاوت که انتقال پول بین افراد چندین ساعت و یا چند روز طول بکشد.

 

همزمان با افزایش محبوبیت رمز ارزها، بانک‌های مرکزی و بانک‌داران بزرگ در جهان در ۱۰ سال گذشته از ایجاد پول‌های خصوصی و ارزهای مردم نهاد به موجب نظارت ناپذیری دقیق بر روی این رمزارزها و آزادی مالی که این رمزارزها برای کاربران خود خلق می‌کنند نگرانی بسیاری داشته و ترجیح داده‌اند تا با همکاری دولت‌های مرکزی، جلوی همه گیر شدن استفاده از این رمزارزها را تا حدی بگیرند.

 

به نوشته نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، سخت‌ترین سیاست‌ها علیه رمزارزها توسط دولت چین اعمال شده است اما آنچه واضح است اینکه بانک‌های مرکزی نهادهای نظارتی مالی در سال آینده میلادی،  اقدامات جدیدی برای کنترل این بازار اتخاذ خواهند کرد. به این ترتیب، سال ۲۰۲۲، سال بسیار خوبی در زمینه نظارتی خواهد بود.

 

شش بانک دولتی چینی در حال حاضر به کاربران عمومی اجازه می دهند تا برای فعال کردن کیف پول های دیجیتال یوان در شانگهای و پکن اقدام کنند. این پیشنهاد یک گام دیگر به سمت گسترش ارز این کشور است. اگر برنامه بانک‌مرکزی چین برای راه‌اندازی یوآن دیجیتال به نتیجه برسد، افراد بدون مراجعه به بانک و در اختیار داشتن پول نقد می‌توانند به خرید با ارز دیجیتال این کشور اقدام کنند.

 

علاوه بر این، السالوادور در سال ۲۰۲۱ با تبدیل شدن به نخستین کشور جهان که بیت‌کوین را به عنوان وجه قانونی خود معرفی کرد، تاریخ‌ساز شد.

 

بازار رمزارزها در حالی در کشورهای مختلف در حال داغ تر شدن است که صندوق بین‌المللی پول اخیرا ارزهای دیجیتالی را یک تهدید برای اقتصاد جهان دانست که به ویژه در کوتاه مدت ثبات مالی جهانی را تهدید می کنند. این نهاد با اشاره به اقدام السالوادور در پذیرش بیت کوین به عنوان واحد پول رسمی نوشت چنین اقدامی از سوی کشورها باعث می شود دست بانک های مرکزی برای تعیین سیاست پولی بسته باشد و این به معنای افزایش ریسک نقدینگی و بر هم خوردن تعادل ثبات پولی خواهد بود که تهدیدی جدی است.

امضای قرارداد‌ی برای صادرات ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز و ۱۰۰ میلیون تن نفت روسیه به چین

همزمان با سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پکن و دیدار او با شی جین پینگ، همتای چینی خود، شماری قرارداد نفتی میان دو طرف به امضا رسید.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

شرکت‌های داروسازی آمریکایی و اروپایی در “حمایت مالی از تروریسم” در عراق دست دارند

خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد، تعدادی از شرکت‌های داروسازی آمریکایی و اروپایی در حمایت مالی از تروریسم در عراق دست دارند.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا

روسیه و چین: یک مشارکت استراتژیک آینده‌گرا

رئیس‌جمهوری روسیه در آستانه سفر به چین تاکید کرد، مناسبات میان پکن و مسکو به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده و به مدلی از اثرگذاری و کارایی، مسوولیت‌پذیری و تمایل برای آینده تبدیل شده است.

ادامه

اقتصادی, ایدئولوژیک, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, همبستگی