صلح در غزه و دسترسی فوری به کمک‌های بشردوستانه؛ مطالبه سران آمریکای لاتین و اتحادیه اروپا

«جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (سلاک) و اتحادیه اروپا با برگزاری نشستی در کلمبیا، از همه طرف‌های درگیر در غزه خواستند تا به صلح متعهد شوند و دسترسی «فوری و بدون مانع» به کمک‌های بشردوستانه را تضمین کنند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری افه، در «بیانیه سانتا مارتا» که در پایان چهارمین اجلاس سران اتحادیه اروپا و «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» در این شهر کارائیبی تصویب شد، آمده است: ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که به اجرای همه مراحل طرح (صلح) کاملا متعهد باشند و از انجام هرگونه اقدامی که می‌تواند این توافق را به خطر بیندازد، خودداری کنند.

بند ۱۵ از مجموع ۵۲ بند این بیانیه همچنین بر لزوم «تضمین دسترسی فوری و بدون مانع، و همچنین توزیع پایدار و گسترده کمک‌های بشردوستانه به غزه و در داخل آن» تاکید می‌کند.

این سند تصریح می‌کند که آرژانتین، اکوادور و پاراگوئه از این مطالبه «خود را جدا» می‌دانند، در حالی که ونزوئلا و نیکاراگوئه در کل این اعلامیه مشارکت نمی‌کنند.

شرکت‌کنندگان در این نشست دو منطقه‌ای همچنین «تشدید خشونت در کرانه باختری اشغالی، از جمله بیت‌المقدس شرقی، پس از افزایش شهرک‌نشینان، گسترش شهرک‌های غیرقانونی و عملیات نظامی اسرائیل» را محکوم کردند.

در این متن تاکید شده است که «همه طرف‌ها باید از قوانین بین‌المللی، از جمله قوانین بین‌المللی بشردوستانه، پیروی کنند»، و در این راستا، جامعه کشورهای آمریکای لاتین (سلاک) و اتحادیه اروپا نیز تعهد خود را «به بازسازی و بهبود غزه» بار دیگر تایید می‌کنند.

چهارمین اجلاس جامعه کشورهای آمریکای لاتین (سلاک) و اتحادیه اروپا، نمایندگانی از حدود ۶۰ کشور در دو سوی اقیانوس اطلس را در سانتا مارتا گرد هم آورد، اگرچه غیبت قابل توجه چندین رهبر اروپایی و آمریکای لاتین از ویژگی‌های بارز آن بود.

در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ (هفتم مهر ۱۴۰۴)، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، طرح ۲۰ ماده‌ای خود برای آتش‌بس در غزه را در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل ارائه کرد.

جنبش حماس روز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد.

پس از این طرح، مذاکرات غیرمستقیم بین جنبش حماس و رژیم اسرائیل در ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر ۱۴۰۴) در شهر شرم‌الشیخ مصر با میانجیگری مصر، قطر و ترکیه آغاز شد. ترامپ در ۸ اکتبر (۱۶ مهر) اعلام کرد که دو طرف مرحله اول طرح صلح را امضا کرده‌اند.

این درحالی است که اسرائیل همچنان به کارشکنی در اجرای مفاد مرحله اول آتش بس و نقض مکرر آن با کشتار فلسطینی‌ها و تخریب غزه ادامه می‌دهد. به گفته مدیر دفتر رسانه‌ای دولت غزه، اسرائیل، بیش از ۲۰۰ مورد نقض توافق آتش‌بس مرتکب شده است.

بر اساس آمار منتشر شده، از اکتبر ۲۰۲۳، حملات اسرائیل به غزه منجر به شهادت دست‌کم ۶۸ هزار و ۸۷۵ فلسطینی و زخمی شدن ۱۷۰ هزار و ۶۷۹ نفر شده است.

کره‌شمالی؛ هدف آمریکا از مداخله در امور کوبا معدوم ساختن دستاوردهای کاسترو و نابودی سوسیالیسم بود

وزیر خارجه کره شمالی در اظهاراتی ایالات متحده را به دخالت در امور داخلی کوبا و تحریک اعتراضات ضد دولتی با هدف سرنگونی دولت این کشور متهم کرد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, سوسیالیسم, شرق آسیا, کره شمالی, کوبا, همبستگی

درخواست قانونگذاران آمریکایی از بایدن برای تعطیلی گوانتانامو

ده‌ها قانونگذار دموکرات در کنگره آمریکا، از جمله روسای کمیسون‌های نیروهای مسلح، امور خارجه و اطلاعات، روز پنجشنبه از جو بایدن، رئیس جمهور این کشور خواستند که زندان گوانتانامو در کوبا را “فورا” ببندد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا