کره‌شمالی؛ هدف آمریکا از مداخله در امور کوبا معدوم ساختن دستاوردهای کاسترو و نابودی سوسیالیسم بود

وزیر خارجه کره شمالی در اظهاراتی ایالات متحده را به دخالت در امور داخلی کوبا و تحریک اعتراضات ضد دولتی با هدف سرنگونی دولت این کشور متهم کرد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, سوسیالیسم, شرق آسیا, کره شمالی, کوبا, همبستگی

درخواست قانونگذاران آمریکایی از بایدن برای تعطیلی گوانتانامو

ده‌ها قانونگذار دموکرات در کنگره آمریکا، از جمله روسای کمیسون‌های نیروهای مسلح، امور خارجه و اطلاعات، روز پنجشنبه از جو بایدن، رئیس جمهور این کشور خواستند که زندان گوانتانامو در کوبا را “فورا” ببندد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، هفته‌ها قبل از بیستمین سالگرد حملات سپتامبر که منجر به افتتاح این زندان شد، ۷۵ عضو کنگره آمریکا با ارسال نامه‌ای به جو بایدن، ریس جمهور این کشور ادامه فعالیت زندان گوانتانامو را به عنوان “موضوعی که آبروی کشور را لکه‌دار و توانایی دفاع از حقوق بشر و حاکمیت قانون را تضعیف می‌کند” توصیف کردند.

 

در این نامه آمده است: “ما از شما می‌خواهیم همزمان با اقدامات لازم برای بستن زندان، تعداد زندانیان را کاهش داده و اطمینان حاصل کنید که با سایر بازداشت شدگان رفتار انسانی صورت می‌گیرد و در عین حال شفافیت بر مراحل مختلف کار کمیسیون نظامی ویژه گوانتانامو حاکم است.

 

شمار زندانیان گوانتانامو که در دوران رئیس جمهوری جورج دبلیو بوش افتتاح شد، پس از حملات ۱۱ سپتامبر به اوج خود رسید  و حدود ۸۰۰ زندانی شد.

 

باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق آمریکا تعداد این زندانیان را کاهش داد اما تلاش‌های وی برای بستن بازداشتگاه به دلیل مخالفت برخی از طرفداران دموکرات و جمهوری خواهان در کنگره شکست خورد.

 

۱۹ ژوئیه ، دولت بایدن اعلام کرد که اولین زندانی را آزاد کرده است. با آزادی این زندانی، تعداد زندانیان گوانتانامو به ۳۹ نفر کاهش یافت که اکثر آنها نزدیک به دو دهه بدون محاکمه و حتی اتهام در زندان بوده‌اند.