به‌مناسبت ۱۴ بهمن: به‌‌یاد دکتر تقی ارانی

۸۴ سال پیش، در بهمن‌ماه ۱۳۱‍۸، جلادان حکومت دیکتاتوری رضاشاه، دکتر تقی ارانی، کمونیست مبارز میهن ما و اندیشمند انقلابی را در سن ۳۶ سالگی درزندان‌های مخوف استبداد به‌قتل رساندند. ولی راه ارانی با قتل او به‌پایان نرسید. ندای رسا و تجهیزکنندهٔ جنبش کارگری و کمونیستی ایران خاموش نگردید. دکتر تقی ارانی درتاریخ ۱۳ شهریورماه ... به‌مناسبت ۱۴ بهمن: به‌‌یاد دکتر تقی ارانی

ادامه

آزادی, آلمان, استبداد, استثمار, استعمار, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, ایران, جهان, دانش, دهقانی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فلسفه, کارگری, کمونیسم, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, مبارزه طبقاتی, یادنامه

بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

جلسه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل تحت الشعاع کشاورزان معترضی قرار گرفت که برای اعتراض به شرایط خود مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اگر ببینید که با چه تعداد امروز در این‌جا حضور داریم و اگر ببینید که (اعتراضات) سراسر اروپا را فراگرفته، پس باید امیدوار باشیم. شما به ما نیاز ... بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی, محیط زیست

کشاورزان فرانسه: ما نمی‌توانیم قبض جنگ اوکراین را بپردازیم

معاون فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزی فرانسه (FNSEA) در اظهاراتی صریح و بدون تعارف، نسبت به آنچه کشاورزان این کشور «واردات ناعادلانه» محصولات کشاورزی اوکراین توصیف می‌کنند، تاکید کرد که «ما نمی‌توانیم قبض جنگ در اوکراین را بپردازیم.» به گزارش ایرنا، لوک مِسااِر (Luc Smessaert) روز سه‌شنبه پس از کشته شدن یک کشاورز جوان در جریان ... کشاورزان فرانسه: ما نمی‌توانیم قبض جنگ اوکراین را بپردازیم

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بلژیک, جنگ نیابتی, جهان, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی

جنبش ۲۱ آذر بخش جدایی‌‌ناپذیر مبارزات ملی، دموکراتیک، و ضدامپریالیستی مردم ایران است

جایگاه تاریخی نهضت ۲۱ آذر درجنبش رهائی‌بخش خلق‌های ایران طی قرن‌های متمادی علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دستیابی به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملی، خلق آذربایجان پیوسته نقشی برجسته داشته است. در زمرهٔ آن‌ها از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُرد جنبش مشروطه (۱۲۸۵- ۱۲۹۰ خورشیدی)، مبارزه در جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمدخیابانی ... جنبش ۲۱ آذر بخش جدایی‌‌ناپذیر مبارزات ملی، دموکراتیک، و ضدامپریالیستی مردم ایران است

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, دهقانی, زنان, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, فاشیسم, کارگران, مارکسیسم

گزارشی از بیست و سومین نشست حزب‌های کارگری و کمونیستی جهان

بیست و سومین نشست سالانهٔ حزب‌های کمونیست و کارگری جهان در روزهای ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ مهر ۱۴۰۲ به میزبانی حزب کمونیست ترکیه در ازمیر (ترکیه) برگزار شد. موضوع‌های اصلی نشست چنین بود: «نبردهای سیاسی و ایدئولوژیک برای مقابله با سرمایه‌داران و امپریالیست‌ها، وظایف کمونیست‌ها در ارتقای آگاهی و بسیج طبقهٔ کارگر، جوانان، زنان، ... گزارشی از بیست و سومین نشست حزب‌های کارگری و کمونیستی جهان

ادامه

آمریکا, استثمار, اسراییل, امپریالیسم, انگلیس, ترکیه, دهقانی, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوسیالیسم, صلح, فلسطین, کارگری, کمونیسم, کوبا, میلیتاریسم, همبستگی, ونزوئلا

دامداران و کشاورزان طبس؛ هر چه کاشتیم، خشک شد/ دام‌هایمان از گرسنگی تلف شدند

بسیاری از دامداران طبسی دام‌های شان را فروخته و در حاشیه شهرها برای سیر کردن شکم خود و خانواده‌هایشان یا به خرید وفروش ضایعات مشغولند و یا کارگری می‌کنند.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، دامداران و کشاورزان خراسان جنوبی نیز همانند اکثر استان‌های کشور در پی خشکسالی با مشکلات زیادی روبه رو شده و ضرر و زیان‌های زیادی را متحمل شدند. دامداران مجبورند دام های خود را به قیمت بسیار پایین و یا مدت دار یعنی ۱۲ تا ۱۵ ماهه بفروشند و هیچگونه حمایتی از سوی جهادکشاورزی و امور دام از آنها نشده و بانک معوقات این افراد را مورد بخشودگی قرار نداده است.

 

حسین ایلخانی یکی از عشایر شهرستان طبس در این باره به ایلنا، گفت: شرکت تعاونی در شهرستان طبس نهاده‌های دامی را توزیع نمی‌کند و از عشایر حمایتی متاسفانه نمی شود. مشکل دیگر ما وام‌های عشایری‌اند  که در بحران خشکسالی سال گذشته کشاورزان وام ۱۰ درصد از صندوق توسعه ملی دریافت کردند و امسال به دلیل زیان هایی که این کشاورزان داشتند نتوانستند بپردازند تمامی حساب های حساب ضامنان را مسدود کرده‌اند.

 

معوقات بانکی کشاورزان متضرر بخشوده نشد

 

ایلخانی ادامه داد: بانک به کشاورزان طبسی اعلام کرده که هر چه سریع تر معوقات شان را بپردازند و بخشش معوقات شامل وام های ۱۸ درصد به بالا می شود و این بخشودگی وام های صندوق توسعه ملی را در بر نمی گیرد. مکاتباتی از هیات وزیران و دیوان عالی کشور  و بعد از آن نامه هیات وزیران را به بانک ارائه دادیم که برای بخشودگی معوقات بود اما قبول نکردند. با بخشداری، فرمانداری و نماینده شهرستان طبس مکاتبه کردیم که آنها نیز اعلام کردند باید این مشکل از سوی مسئولان کشوری حل شود.

 

وی گفت: دامداران طبسی حاضرند حتی دام های شان را به صورت مدت دار ۱۲ تا ۱۵ ماهه و در مواردی حتی تا دو سال بفروشند. آن هم دامداری که در شرایط خشکسالی خوراک دامش را به هزار سختی تهیه کرده است.

 

این دامدار عنوان کرد: امسال هر کیلو جو را ۱۲ هزار و پانصد تومان می خریم که همین جو را سال گذشته بین ۴ هزارو ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان خریداری می کردیم.  پارسال برای دام هایم ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کردم که با ۱۰۰ میلیون تومان ضرر آنها را فروختم.

 

عرق وطن پرستی ما را اینجا نگه داشته است

 

اسماعیل روزبه یکی از کشاورزان شهرستان طبس نیز در ادامه به خبرنگار ایلنا، گفت: طبس با توجه به اینکه کویری واز نظر آب و هوایی خشک است به همین دلیل دامداری و کشاورزی در اینجا کار بسیار سختی بوده و تنها عرق وطن پرستی ما را در اینجا نگه داشته است. در ۲ سال اخیر در بخش کشاورزی و  دامداری خسارت های زیادی ما متحمل شدیم.

 

همه بذری که کاشته بودیم نابود شد

 

این کشاورز افزود: در شهرستان طبس بارندگی به شدت کاهش یافته و طوفان و بادهای سرد قبل از عید نوروز باعث شد همه بذری که کاشته بودیم و تازه می خواست جوانه بزند نابود شود.  بیشترین محصولات جو و گندم در این شهرستان نابود شدند. ماشین آلات کشاورزی به شدت افزایش قیمت پیدا کرده اند و قطعات آنها بسیار گران شده اند و  روغن موتور بسیار گران شده و به شدت بی کیفیت هستند که باعث نابودی ماشین آلات کشاورزی می‌شوند.

 

این دامدار ادامه داد: سال گذشته هزار دام داشتم و بیش از یک و نیم میلیارد برای آنها هزینه کردم که موقع فروش کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان آنها را فروختم. وقتی نهاده‌های دامی گران می شود مجبوریم خوراک دام مان را کاهش دهیم. از طرفی هم کارخانه ها برای سودجویی مواد دیگری را در خوراک دام قاطی می کنند تا سود‌جویی  کنند که این کارشان باعث  مرگ و میر دام ها و خسارت های جبران ناپذیری برای دامداران می‌ٰود.

 

وی گفت: اگر کشاورزی یک میلیون تومان ضرر کند صندوق بیمه محصولات کشاورزی به او  ۵۰ هزار تومان می دهد. در منطقه شیب طبس طبق آمار امور دام ، بیش از ۷۰ هزار دام سبک در این منطقه بود اما اکنون تعداد دام های این منطقه  به ۷ هزار تا هم نمی رسد.  همه اهالی این منطقه دام هایشان را فروخته و به حاشیه شهرها رفته‌اند و تنها با یارانه و کمک نهادهای حمایتی زندگی می‌کنند.

 

خشکسالی امان کشاورزان و دامداران طبس را بریده است

 

دبیر نظام صنفی کشاورزی نیز در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه خشکسالی امان تمامی کشاورزان و دامداران شهرستان طبس را بریده است. نه تنها این شهرستان بلکه اکثر مناطق استان با مشکل مواجهند. ۸۰ الی ۹۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در خراسان جنوبی با مشکل دست و پنجه نرم می کنند. طبس امسال کمترین میزان بارندگی را داشت. استمرار خشکسالی به قصه‌ای تکراری در شهرستان تبدیل شده که متاسفانه در اولین ماه سال هم ادامه داشت و هیچگونه بارندگی نداشتیم.

 

مسعود رضا بندگی ادامه داد: مراتع مان به شدت فقیرند. هم اکنون دامداران برای دامشان به مشکل برخورده اند. گرانی نهاده های دامی دامداران را بلاتکلیف گذاشته است. دولت و وزارت جهاد کشاورزی اعلام نمی کند که با این قشر زحمت کش و متضرر چه کار می خواهند بکنند. اینکه آیا می‌خواهند نهاده دامی را به شکل یارانه‌ای به دامداران بدهند یا خیر؟

 

بندگی بیان کرد: در طبس شیر کیلویی ۶ هزار تومان است که زیر همین قیمت هم از دامدار   می‌خرند.  یونجه کیلویی بیش از  ۷ هزار تومان و کاه کیلویی  ۶ هزار و ۸۰۰ تومان است در صورتی که  این قیمت ها اصلا برای دامدار به صرفه نیست و ضرر می کند. دامدار و عشایر خراسان جنوبی توان کار دیگری را نداشته و نمی‌توانند شغل دیگری داشته باشند. دامدار سراغ دارم  که ۱۵ ماه پیش دامش را به وعده ۱۵ ماهه فروخته و بعد که سررسیدش شده و پولش را طلب کرده به او گفتند بیا و دامت را ببر.

 

دبیر نظام صنفی کشاورزی شهرستان طبس ادامه داد: ما از دولت حمایت می خواهیم. تشکل ها و شرکت تعاونی عشایری هستند که می خواهند با حداقل استفاده برای دامداران کاه بخرند و به شهرستان طبس حمل کنند ولی وسلیه حمل ونقل ندارند.

 

وی گفت: دولت و وزیر جهاد کشاورزی باید بدانند که شرایط دامداران و کشاورزان خراسان جنوبی  فوق بحرانی و به مراتب از استان های دیگر بدتر است و چهارمین استان کم بارش کشور است. به دامداران تسهیلات  برای خرید علوفه بدهند که بتوانند دامش را نگه دارد. فقر مراتع به وفور قابل مشاهده است و سقط جنین در بین دام های ماده بسیار زیاد شده است. دامداری به نظام صنفی مراجعه کرد و گفت که ۲۵۰ دامی که دارد تنها چهل تا بره و بزغاله زاییده اند که همان ها هم دارند تلف می‌شوند.

 

بندگی اضافه کرد: خواسته مردم طبس برای نگهداری دام شان داشتن جو است در حدی که همان میزان را نگهداری کنند نه اینکه به آنها اضافه کنند. پیشنهاد می کنم که مدیریت بحران استانداری پای کار بیاید و از مراتع ما بازدید و ببیند تمامی  گندم و جوی شهرستان بر اثر خشکسالی سبز نشده خشک شده است. اگر دامدار نباشد مردم مواد مورد نیاز غذایی شان را از کجا تامین خواهند کرد. با روند کندی که دولت در پیش گرفته است شرایط را برای مافیا مهیا می کند و هرچقدر دولت کمک نکند آنها خوشحال تر می شوند. مسئولان از شعار دست بکشند و پای کار بیایند.

 

وی گفت: حدودا ۲ هزار تن جو یارانه ای و مدت دارد برای عشایر و دامداران شهرستان طبس می خواهیم  که بتوانیم دام را نگه داریم. همانطور که گفتم ترتیبی اتخاذ شود و تسهیلاتی را در بخش دام، کشاورزی  و در جهت خرید علوفه بدهند که دامدار بتواند دامش را نگه دارد.

 

بندگی افزود: پشتیبانی امور دام بیاید و  دام مازاد ما را بخرد  و پای کار باشد. تسهیلاتی برای خرید تانکر سیار آبرسانی در نظر بگیرند که بتواند به دام ها آب برسانند و چاه ها را لایروبی کنند. ۹۰ هزار بهره بردار در  بخش کشاورزی و دامداری استان خراسان جنوبی درگیر مشکلات زیادی هستند و این رقم شوخی نیست.

گزارش: مریم بازوند

طرح اصلاح قانون کار و مزد توافقی، امنیت شغلی و معیشت زحمتکشان را نابود می‌کند!

یورش به امنیت شغلی کارگران با به‌اصطلاح اصلاح قانون کار و حمله به معیشت زحمتکشان در مقطع زمانی تعیین حداقل دستمزد کارگران همواره برنامه رژیم ولایی در سه دهه اخیر بوده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, دانشجویی, دهقانی, زنان, سیاسی, کارگری, معلمان, مقاله