خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

بانک مرکزی اروپا: انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد

بانک مرکزی اتحادیه اروپا ایده ایالات متحده برای انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه به نیرو‌های مسلح اوکراین را محکوم کرد. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، از پیشنهاد آمریکا برای انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین انتقاد کرد. وی خاطرنشان کرد که این امر خطرات قانونی دارد. لاگارد به فایننشال تایمز گفت: ... بانک مرکزی اروپا: انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, روسیه, شرق اروپا

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

درخواست آلمان از چین برای برقراری صلح در اوکراین

صدراعظم آلمان طی نشستی با رئیس جمهوری چین اعمال نفوذ پکن بر مسکو را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، اولاف شولتس روز سه شنبه اظهار داشت که از شی جین پینگ رئیس جمهوری چین خواسته است تا برای پایان دادن به جنگ در اوکراین ... درخواست آلمان از چین برای برقراری صلح در اوکراین

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, فلسطین

افزایش بهای گاز در اروپا در بحبوحه برودت هوا و تعلیق مجوز پروژه نورداستریم-۲

همزمان با برودت هوا در اروپا، آلمان در حالی از تعلیق پروژه نورد استریم-۲ خبر داد که این تصمیم گیری موجب افزایش بهای گاز طبیعی در قاره سبز شد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، رسانه‌ها روز سه شنبه از تعلیق مجوز پروژه خط لوله گازی «نورد استریم-۲» که گاز روسیه را به آلمان انتقال می‌دهد، همزمان با تشدید برودت هوا و افزایش بهای گاز در قاره اروپا خبر دادند.

 

به نوشته هفته نامه «نیوزویک» خط لوله نورد استریم-۲ علیرغم تکمیل ساخت آن در اوایل سال جاری، در حال حاضر بهره برداری نشده و آلمان آن‌را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورده است. این خط لوله گازی مهم پیش از بهره‌برداری به تایید مقام‎های آلمانی نیاز دارد.

 

تنظیم کننده این خط لوله قرار است نورد استریم-۲ را به عنوان یک اپراتور انتقال مستقل در آلمان تایید کند، اما اینک این خط لوله به این دلیل نامشخص بودن وضعیت مالکیت آن به حالت تعلیق درآمده است. آلمان بهانه آورده که نمی‌تواند مجوز این پروژه را صادر کند چون که نورد استریم ۲، تحت مالکیت شرکت گازپروم روسیه در سوئیس و نه در آلمان ثبت شده است

 

این تعلیق در حالی است که عرضه گاز در اروپا در حال کاهش است. کمبود گاز طبیعی با کاهش تولید توربین‌های بادی در سراسر منطقه مرتبط است. روسیه البته موافقت کرده است که در صورت درخواست اعضای اتحادیه اروپا، برق بیشتری را برای بقیه اروپا تامین کند.

 

لهستان، اوکراین و ایالات متحده سه کشور مخالف اجرای این پروژه هستند. نورد استریم-۲ که متعلق به غول گازی تحت کنترل روسیه، «گازپروم» با سرمایه گذاری چند شرکت اروپایی است، در زیر دریای بالتیک ساخته شده و لهستان و اوکراین را دور می‌زند و این مسئله اعتراض این کشورها را موجب شده است.

 

رئیس جمهور اوکراین گفته است که این کشور خط لوله انتقال گاز نورد استریم-۲ راسلاح ژئوپلیتیک و خطرناک روسیه علیه اروپا می‌داند، اما روسیه بارها اعلام کرده که به هیچ وجه از انرژی به عنوان یک اهرم فشار سیاسی استفاده نخواهد کرد.

 

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در نشست مطبوعاتی مشترک در کی‌یف با «آنگلا مرکل» سرپرست صدر اعظم آلمان که رهبری پروژه خط لوله نورد استریم -۲ را با وجود مخالفت شدید اوکراین، لهستان و کشورهای بالتیک برعهده دارد، بیان کرد.

 

ایالات متحده به شدت با ساخت نورد استریم-۲ مخالفت کرده، اما در ماه ژوئیه با آلمان به توافقی دست یافت تا اجازه تکمیل خط لوله بدون اعمال تحریم‌ها بر نهادهای آلمانی را بدهد.

 

مخالفت با این خط لوله در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده که خرید گاز مایع آمریکا را تبلیغ و به طور آشکار از کشور‌های اروپایی به دلیل خرید انرژی از روسیه انتقاد می‌کرد، تشدید شده بود.

 

آمریکا مدعی است که این خط لوله،وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه را افزایش می‌دهد اما آمریکا در تلاش است تا گاز مایع خود را از دریا به کشورهای اروپا یی بفروشد.

 

آنگلا مرکل چندی قبل در نشست خبری مشترک با «ماتئوش موراویه‌تسکی» نخست‌وزیر لهستان بار دیگر موضع برلین درباره خط لوله نورد استریم-۲ را بیان کرد و افزود که به اطلاع آمریکا رسانده که از این پروژه حمایت می‌کند.

 

شبکه خبری «تی‌آر تی» ترکیه نیز از افزایش بهای گاز به دلیل تصمیم آلمان خبر داد و نوشت، با این تصمیم برلین بهای منطقه‌ای گاز افزایش یافت

 

وبگاه «کامن اسپیس» نیز نوشت، قیمت گاز روز سه شنبه (۱۶ نوامبر) به بالاترین سطح در سه هفته اخیر در اتحادیه اروپا رسید. این به دلیل تعطیلی موقت روند صدور گواهینامه برای خط لوله جدید گاز نورد استریم -۲ از سوی آلمان است.

خبر آزادسازی ۳.۵ میلیارد دلار تلویحا تایید شد

با گذشت سه روز از انتشار خبر جنجالی و مبهم آزادسازی ۳.۵میلیارد دلار از منابع بلوکه شده، بالاخره صحت و سقم آن از سوی برخی مسئولان به صورت غیرمستقیم تایید شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, عراق, کره جنوبی

۲۰ بنگاه رانتی سود خالص ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی داشتند/ در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی منتظر تورم ۷۰ درصدی باشیم

یک کارشناس اقتصادی اظهار کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، علاوه بر کالاهایی که مستقیما از این ارز استفاده می‌کنند بر دیگر کالاها هم اثر تورمی خواهد داشت. بنابراین در صورتی که حذف ارز ترجیحی رخ دهد باید منتظر تورم بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصدی باشیم و با یک جهش تورمی مواجه خواهیم بود.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر