۲۱ مارس روز جهانی رفع تبعیض نژادی است. وانگ ون بین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالات مربوط در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی گفت که ایالات متحده در مواجهه با سابقه بد حقوق بشر خود، نه تنها خویشتن بینی ندارد، بلکه خود را به عنوان یک کشور مدافع حقوق بشر تلقی می کند و حقوق بشر را سیاسی و مسلح کرده و از آن به عنوان ابزاری برای فشار بر کشورهای دیگر و مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر استفاده میکند و وضعیت حقوق بشر کشورهای دیگر را مورد انتقاد قرار میدهد. این نقض آشکار حقوق بینالملل و هنجارهای اساسی روابط بینالملل است، همچنین در تضاد با تلاش های جامعه بینالمللی برای رفع تبعیض نژادی و احترام و حمایت از حقوق بشر است.
به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ سخنگوی وزارت امور خارجه چین افزود: ما به آمریکا توصیه میکنیم که غرور و تعصب خود را کنار بگذارد، خود را در آیینه حقوق بشر بنگرد، با مشکلات خود رو به رو شود، کنوانسیون بینالمللی از جمله «رفع هر گونه تبعیض نژادی» را به طور جدی به اجرا برساند و به اشتباهات خود اعتراف و آن را تصحیح کند. همچنین اجازه دهد اقلیتها واقعا عدالت و انصاف را احساس کنند، از مردم آسیا که از نفرت و خشونت رنج میبرند، حفاظت کند و کاری واقعی برای بهبود حقوق بشر کشور خود انجام دهد.”
وانگ ون بین گفت: برخی از رسانه های غربی در گزارش های اخیر خود هویت “سفید پوستان” را برجسته کردهاند و با استفاده از استانداردهای خودشناسی، نژادهای مختلف را در “سطوح تمدن” طبقه بندی کرده، به طور انتخابی به اصطلاح ابراز همدردی کرده و اظهاراتی نژادپرستانه مانند ” آنها پناهنده سوریه نیستند، آنها مسیحی هستند، آنها سفیدپوست هستند، بسیار شبیه ما هستند” مطرح کردند. این اقدام نوعی تبعیض نژادی است که به طور جدی از آرمان اولیه بشردوستانه و اصل حمایت از حقوق بشر منحرف میشود.
وانگ ون بین گفت که در واکنش به اظهارات نژادپرستانه رسانههای غربی، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اخیرا تاکید کرد که چه آوارگان از اوکراین باشند، چه از افغانستان و سوریه، “باید به یاد داشته باشیم که همه آنها انسان هستند.” ما امیدواریم که برخی رسانههای غربی استانداردهای دوگانه را هر چه زودتر کنار بگذارند، به تبادل تمدنها کمک کنند، واقعا در خدمت صلح باشند و به بستری برای پخش نژادپرستی تبدیل نشوند.