چرا آمریکا نگران از دست دادن نیجر است؟

کارشناس مسائل آفریقا با اشاره به تصمیم دولت نظامی نیجر برای لغو توافق نظامی با آمریکا و عزم این کشور آفریقایی برای اخراج نظامیان آمریکایی گفت آن‌ها در صورتی که مجبور شوند نیجر را ترک کنند «فقط یک کشور آفریقایی را از دست نمی‌دهند بلکه مرکز تسلط خود بر غرب آفریقا و شمال این قاره ... چرا آمریکا نگران از دست دادن نیجر است؟

ادامه

آپارتایت, آفریقا, آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, الجزایر, ایران, جهان, روسیه, غرب, غرب آفریقا, لیبی, مقاله, نیجر

درخواست آفریقای جنوبی از کشورهای جهان برای شهادت علیه اسرائیل در لاهه

آفریقای جنوبی در ادامه تلاش‌هایش برای حمایت از ملت فلسطین و توقف جنگ در غزه، خواستار شهادت کشورهای مختلف جهان علیه اسرائیل در دادگاه لاهه شد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری «سما»، «وسیموزی مادونسلا» سفیر آفریقای جنوبی در هلند، از همه کشورها خواست در پرونده‌ای که کشورش در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح کرده ... درخواست آفریقای جنوبی از کشورهای جهان برای شهادت علیه اسرائیل در لاهه

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین, قضایی, نسل کشی, هلند

درخواست کمک سفیر فلسطین از جنبش عدم متعهد

سفیر فلسطین در سازمان ملل از اعضای جنبش عدم تعهد خواست تا اسرائیل را برای اجرای آتش‌بس فوری در غزه تحت فشار قرار دهند. به گزارش خبرگزاری فارس، «ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد خواسته است تا این رژیم را برای اجرای آتش‌بس در غزه تحت فشار قرار ... درخواست کمک سفیر فلسطین از جنبش عدم متعهد

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, استعمار, جنبش غیر متعهدها, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صهیونیسم, نسل کشی

حمایت روسیه از شکایت آفریقای جنوبی علیه تل آویو

روسیه از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی حمایت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، روسیه از شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی به دلیل نسل کشی در غزه حمایت کرد. «آندری کلین»، سفیر روسیه در لندن در مصاحبه با شبکه رادیویی ال بی سی گفت ... حمایت روسیه از شکایت آفریقای جنوبی علیه تل آویو

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, آمریکا, اسراییل, تاریخ, جهان, خبر, دیوان داوری لاهه, روسیه, سازمان ملل, فلسطین, نسل کشی, هلند

آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه

جلسه رسیدگی به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه که توسط آفریقای جنوبی تنظیم شده، در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز شد. به گزارش ایسنا، در متن شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل خواسته شده فوراً عملیات نظامی خود در نوار غزه را متوقف کند. براساس گزارش‌ها اولین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه احتمالا ۳ ساعت به ... آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, اسراییل, اشغالگری, جنوب آفریقا, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, نسل کشی, هلند

افزایش مرگ‌ومیر مادران در آمریکا در سایه تبعیض نژادی

یافته های یک بررسی نشان می دهد میزان مرگ و میر مادران آمریکایی که در حال حاضر بدترین در جهان صنعتی است، در سال ۲۰۲۰ به بالاترین سطح در نیم قرن گذشته رسید و احتمال مرگ زنان سیاهپوست سه برابر بیش از زنان سفیدپوست است.

 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، گزارش مرکز ملی آمار سلامت نشان داد در سال ۲۰۲۰ این میزان ۲۳.۸ مورد مرگ در ازای هر ۱۰۰ هزار تولد زنده در آمریکاست که بسیار بیش از کشورهای قابل مقایسه ای چون کانادا با نرخ ۷.۵ درصد در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده است.

 

به طور کلی، ۸۶۱ زن به دلایل مادرانه فوت کرده اند که سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان مرگ در دوران بارداری یا در ۴۲ روز پس از پایان بارداری به هر علت مرتبط با بارداری شناسایی می کند.

 

در سال ۲۰۱۹، شمار مرگ و میر در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده در آمریکا ۲۰.۱ درصد بود در حالی که این رقم در سال قبل از آن ۱۷.۴ درصد گزارش شد.

 

«دونا هویرت» نویسنده این گزارش به خبرگزاری فرانسه گفت: ما افزایش (موارد مرگ و میر) را در شمار گسترده ای از طبقات مشاهده کردیم و احتمالا کووید – ۱۹ به این مساله کمک کرده است. وی اما افزود که این بیماری در ۸۸ درصد از موارد اشاره نشده و از این رو تنها بخشی از یک تصویر کلی است.

 

با وجودی که آمریکا بیش از دو برابر برای هر نفر در بخش سلامت در مقایسه با متوسط کشورهای پردرآمد هزینه می کند، به لحاظ تاریخی در زمینه مرگ و میر مادران در مقایسه با هم رتبه های خود متفاوت تر است.

 

در سراسر جهان، مرگ و میر مادران در قرن بیستم به لطف پیشرفت در مراقبت های پزشکی همچون آنتی بیوتیک ها و بهداشت اولیه کاهش یافته است. اما در ایالات متحده برخلاف اکثر کشورهای دیگر، از سال ۲۰۰۰ این روند بالا گرفته است.

 

در واقع، آخرین باری که نرخ مرگ و میر مادران در آمریکا رسما بالا گزارش شد، سال ۱۹۶۸ بود، اگرچه یک روش جدید گزارش دهی در سال ۲۰۱۸ معرفی شد.

 

«یوجین دکلرک» استاد دانشگاه بوستون به خبرگزاری فرانسه گفت: اکثر کشورهای هم رتبه از نوعی مراقبت های بهداشتی جمعی برخوردار هستند، اما آنچه در آمریکا انجام می دهیم، تمرکز شدید روی مراقبت در زمان تولد است که با وجود خوب بودن، این واقعیت را در بردارد که زنان با وضعیت بهداشتی کمتری وارد بارداری می شوند.

 

یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ در نشریه آمریکایی سلامت عمومی نشان داد دسترسی محدود به سقط جنین که در ایالات های محافظه کار در سال های اخیر افزایش یافته است، با نتایج بدتر برای سلامت مادران مرتبط است.

 

اما نکته قابل توجه آن است که تفکیک نژادی ارقام سال ۲۰۲۰، نمایانگر نابرابری گسترده است.

 

آمار مرگ و میر مادران در هر ۱۰۰ هزار تولد، در زنان سیاهپوست ۵۵.۳ درصد بود در مقایسه با رقم ۱۹.۱ درصد در زنان سفیدپوست که البته همین رقم هم در مقایسه با کشورهای هم رتبه، رقم بالاتری را نشان می دهد.

 

در واقع، مطالعه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در سال ۲۰۱۶ مشخص کرد مرگ مادرانه یک زن سیاهپوست با تحصیلات دانشگاهی ممکن است ۶۰ درصد بیش از یک زن سفید با تحصیلات کمتر از مقطع دبیرستان باشد.

 

به گفته «ابونی هیلتون» متخصص بیهوشی در دانشگاه ویرجینیا – شارلوتزویل و کارشناس نابرابری در مراقبت های بهداشتی، بارها نشان داده شده است که زنان سیاهپوست، از سطح یکسانی از درمان یا دارو برخوردار نمی شوند.

چامسکی: حزب جمهوری‌خواه آمریکا به «شورشی رادیکال» تبدیل شده است

«نوام چامسکی» نظریه‌پرداز و زبانشناس سرشناس و فیلسوف سیاسی آمریکایی معتقد است حزب جمهوری‌خواه این کشور «نه یک حزب سیاسی» بلکه «شورشی رادیکال» شده است.

ادامه

اپارتایت, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان

گزارش عفو بین‌الملل درباره آپارتاید اسرائیل منتشر شد

عفو بین‌الملل امروز سه شنبه گزارش رسمی خود را در کنفرانس مطبوعاتی در هتلی در شهر بیت‌المقدس با عنوان “نظام آپارتاید اسرائیل علیه فلسطینی‌ها” منتشر کرد.

ادامه

اپارتایت, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, فلسطین