گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

تداوم کاهش سطح زندگی توده‌های مردم مطابق گزارش مرکز آمار در دی‌ماه سال جاری تورم نقطه‌به‌نقطه خانوارهای کشور ۳۸٫۵ درصد بوده است، یعنی خانوارهای کشور به‌طور میانگین ۳۸ درصد بیشتر از دی‌ماه سال قبل – طی یک سال – هزینه پرداخت کرده‌اند. این درحالی ‌است که درآمدشان به‌هیچ‌وجه مطابق نرخ تورم نبوده است. نرخ رشد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, استثمار, اقتصادی, امنیت شغلی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فساد, فقر, قضایی, کارگری, کودکان, کودکان کار, گزارش, مبارزه طبقاتی, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

ادامه یافتن اجرای برنامهٔ تعدیلِ ساختاری سبب افزایش تعداد کودکان کار شده ‌است

در واکاوی شکل‌گیری و رشد پدیدهٔ کودکان کار در وهله نخست به سیاست‌های کلان رژیم به‌ویژه در عرصه اقتصادی که همان اطاعت از فرمان‌های صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی است باید اشاره کرد. علی خامنه‌ای با ابلاغ سیاست‌های کلی “اصل ۴۴” قانون اساسی به سران سه قوه و نیز رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ... ادامه یافتن اجرای برنامهٔ تعدیلِ ساختاری سبب افزایش تعداد کودکان کار شده ‌است

ادامه

اختلاف طبقاتی, استثمار, بانک جهانی, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فساد, فقر, کارگری, کودکان کار, مقاله

سازمان جهانی کار؛ تغییرات آب و هوایی آمار کودکان کار را افزایش می‌دهد

تحقیقات ILO نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی عمیقا بر کار کودکان تأثیر می‌گذارد. به گزارش ایلنا به نقل از ILO، بر اساس مقاله جدید منتشر شده توسط سازمان جهانی کار (ILO)، تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست می‌تواند باعث افزایش چندبرابری میزان احتمال پیوستن کودکان به بازار کار شود. به‌ویژه در ... سازمان جهانی کار؛ تغییرات آب و هوایی آمار کودکان کار را افزایش می‌دهد

ادامه

جهان, حقوق بشر, سازمان جهانی کار, فقر, کارگری, کشاورزی, کودکان, گزارش, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ریاکاری، کنترل دینی و مداخله در حریم خصوصی، ویژگی‌های مردم‌ستیزانهٔ رژیم ولایت فقیه در نقض حقوق و آزادی‌های دمکراتیک فردی و اجتماعی‌اند. ریاکاری، کنترل دینی و مداخله در حریم خصوصی، ویژگی‌های مردم‌ستیزانهٔ رژیم ولایت فقیه در نقض حقوق و آزادی‌های دمکراتیک فردی و اجتماعی‌اند کنترل دینی‌ای مستبدانه بر تمام جنبه‌های زندگی مردم میهن ما از ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آمریکا, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انگلستان, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, زنان, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, عربستان سعودی, کارگری, کانادا, کودکان, کودکان کار, مقاله

یک مجله آمریکایی از دو «دستاورد» سازمان (سیا) در افغانستان، مواد مخدر و سازمان تروریستی «القاعده» می‌نویسد

ایالات متحده در سال ۲۰۰۱ به اسم مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرد و این جنگ ۲۰ سال به طول انجامید. طی این دوره جنگ و درگیری در افغانستان، اقتصاد آن ورشکسته شد و مردمش آواره شدند. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ پس از خروج نیروهای آمریکا افغانستان باز هم در آشفتگی باقی ماند. ... یک مجله آمریکایی از دو «دستاورد» سازمان (سیا) در افغانستان، مواد مخدر و سازمان تروریستی «القاعده» می‌نویسد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, اقتصادی, تحریم, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, فقر, کودکان, کودکان کار, مقاله

کودکان کار در دامِ متجاوزان، در شرایط نامطلوب حاکمیت رژیم ولایی

اگر از موضوعات حقوقی و قوانین موجود در حوزه کودک آزاری بگذریم، نکته‌ی مهم در این زمینه آسیب روحی و روانی است که کودکان بعد از کودک آزاری و تجاوز به خود می‌بینند. موضوع «کودک‌آزاری» می‌تواند از لحاظ روحی و روانی چنان صدماتی به کودک وارد کند که آثارش تا سالیان سال نیز پابرجا خواهد بود.

 

در چند روز اخیر خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه فرد ۱۹ ساله‌ای که ۲۴ کودک را مورد آزارجنسی قرار داده بوده و سپس آن‌ها را کشته بود، در نهایت اعدام شد. کار کودک زاییده مسائل اجتماعی و اقتصادی است؛ کودکانی که فقر آن‌ها را به سطح خیابان‌های شهر کشانده است.

 

کودکانی که گاهاَ بد سرپرست یا تک‌سرپرست یا بی‌سرپرست هستند، عواملی که همگی برمی‌گردد به سیاست‌های تولید فقر. تجربه این چند سال اخیر نشان داد که تورم تاثیر جدی بر افزایش فقر داشته است. فقری که تعداد بسیاری از خانواده‌ها را به حاشیه شهرها فرستاد. حاشیه‌هایی که بی‌شک در بلندمدت؛ خودش باعث افزایش تولید کار کودک می‌شود. هرچند همین حاشیه‌ها ده‌ها یا شاید صدها آسیب دیگر هم در کنار کار کودک خواهد داشت و باید منتظر بروز آن‌ها باشیم.

 

کودک کار و معضل حاشیه‌ای آن که همیشه کمتر به آن پرداخته شده؛ یعنی کودک‌آزاری جنسی است. گفتن از کودک‌آزاری جنسی همیشه سخت بوده؛ مشکلی که نه خانواده این کودکان، نه افراد جامعه و نه رسانه‌ها صحبتی از آن به میان نمی‌آورند. مسأله‌ای که صحبت‌نکردن از آن باعث نشده آزارگران دست از عمل‌شان بردارند. در طول تاریخ همواره کودک به علت ویژگی‌های خاص جسمی و روحی در معرض سوءاستفاده‌های مختلف قرار گرفته است. وضعیت خاص کودکان خیابانی سبب شده تا آن‌ها هم در جامعه هم در محیط خانوادگی، در معرض انواع سوءاستفاده‌ها و آسیب‌ها قرار بگیرند و به انبوهی از حمایت‌ها از جمله حمایت قانونی نیازمند باشند.

 

پدیده کودکان خیابانی و کار، یکی از مشکلات گریبان گیر اکثر شهرهای بزرگ در جهان معاصر است. کودکان کار به دلیل شرایط خاص زندگی خود مجبور به کارکردن هستند و همین امر باعث ایجاد تغییرات مثبت و منفی در خودپنداری آن‌ها نسبت به سایر همسالان خود شده است. مسأله رفع فقر و کودکان و حل مشکلات بچه‌های خیابانی موضوعی است که حقیقتاً تنها با همکاری بین‌المللی دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های غیر دولتی بین‌المللی همچون عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر و همکاری مشترک و تنگاتنگ با فعالان حقوق کودک حل و فصل خواهد شد.

 

شرایط اجتماعی این کودکان بسیار نامطلوب است و بچه‌های خیابانی بیشتر از کودکان دیگر در معرض تجاوزهای جنسی و بیماری‌هایی همچون ایدز، خشونت‌های جنسی قرار خواهند گرفت. موضوع «کودک‌آزاری» می‌تواند از لحاظ روحی و روانی چنان صدماتی به کودک وارد کند که آثارش تا سالیان سال نیز پابرجا خواهد بود. متأسفانه تجاوز به کودکان به‌خصوص کودکان کار رفته رفته در سال‌های اخیر رواج پیدا کرده است.

 

در قانون مجازات اسلامی برای کودک آزاری و تجاوز جنسی به کودکان مجازات اشد در نظر گرفته شده است. تجاوز به معنی رابطه جنسی در حقوق کیفری جدید با تعاریف سنتی آن فرق دارد، به طوری که در حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران، تجاوزات جنسی از نوع لمس کردن و نزدیک شدن تابع قانون حد بوده و سایر خشونت‌های جنسی نظیر هرزه‌گی شامل مجازات تعزیری می‌شود.

 

قانون مصوب سال ۱۳۹۹ اعلام کرده که هر نوع آزار و اذیتی که از جانب افراد به کودکان انجام شود، مشمول مجازات خواهد بود. از سوی دیگر اگر والدین نیز کودکان را مورد آزار و اذیت قرار دهند، قانون معین کرده که با آن‌ها نیز باید برخورد شود. برخی معتقدند که اگر مجازات کودک آزاری در کشور افزایش پیدا کند، این آسیب کاهش پیدا خواهد کرد اما تجربه نشان داده که تشدید مجازات با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی اقدامی اشتباه خواهد بود.

 

کودک آزاری فقط مربوط به مسائل جنسی و تجاوز نیست بلکه هر کودک زیر ۱۵ سالی که در خیابان به کار گرفته می‌شود، نوعی کودک آزاری محسوب شده و باید در جهت کاهش این مشکل حرکت کنیم. قطعاً اقدامات فرهنگی (که در درجه اول) و پیشگیرانه و آگاهی بخشی والدین با هدف کاهش موضوع کودک آزاری در کشور نتیجه بهتری نسبت به افزایش مجازات افراد متخلف برای کاهش این آسیب اجتماعی خواهد داشت.

 

کار کودک؛ پدیده‌ای حل نشده و دردی کهنه است؛ مسأله‌ای جهانی که بیش از ۲۵سال از تصمیم برای خاتمه‌دادن به آن می‌گذرد، اما هنوز بی‌نتیجه مانده است. پدیده کودکان خیابانی، مسأله‌ای زیستی روانی و اجتماعی است که در بسیاری از کشورها از جمله ایران به نگرانی جدی تبدیل شده است. با توجه به روند کنونی تحول‌های اجتماعی ایران، دگرگونی در ساخت و کارکرد خانواده و رونده فزاینده مسائل و آسیب‌های اجتماعی کشور در دهه آینده، گسترش فزاینده این پدیده در آینده امری قابل پیش بینی است.

 

اصلی‌ترین علت کار کودکان در کشورمان مشکلات شدید مالی برخی خانواده‌ها می‌باشد. تنها بخشی از حمایت از کودکان خیابانی در قالب جرم انگاری رفتارهای به شدت زیان بار دیگران به این گروه جلوه‌گر می‌شود. نباید با برجسته کردن نقش حقوق از حمایت‌های دیگر غفلت کرد، اما از اهمیت نقش حقوق کیفری هم نمی‌توان غفلت کرد.

استثمار کودکِان کار در رژیم ولایی پابرجاست/ چرا شهرداران بابت بهره‌کشی پیمانکاران از کودکان استیضاح نشدند؟!

رییس اندیشکده بین المللی کرامت انسانی و نایب رئیس انجمن علمی حقوق کودک ایران به کار بردن برخی واژگان و اصطلاحات در مورد کودکان از جمله “کودکان زباله گرد” را مغایر با شان و کرامت انسانی کودک و مایه تاسف و تاثر عنوان کرد.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استثمار, ایران, تحلیل, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, کارگری, کودکان کار

فعال اجتماعی؛ تحققِ «نه به کار کودک» با رفع فقر در خانواده‌ها/ کودکان به اجبار راهی «کار و خیابان» می‌شوند

به گفته‌ی حاج یوسیفی برای تحققِ «نه به کار کودک» باید فقر در خانواده‌های کودکان کار کاهش یابد چراکه اکثر این کودکان علیرغم میل باطنی خانواده به دلیل فقر به کار مجبور می‌شوند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, کارگری, کودکان کار, گزارش

کودکان کار را فراموش نکنیم! کار کودکان باید ممنوع شود!

هنگامی که از روز جهانی کارگر و مبارزهٔ طبقه کارگر و زحمتکشان به‌ضد جبههٔ سرمایه سخن به‌میان می‌آید، بی‌درنگ از کودکان کار در چهارگوشهٔ جهان ازجمله در کشورمان ایران نیز باید یاد کرد و زندگی و سرنوشت آنان را به‌دست فراموشی نسپرد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سازمان بین‌المللی کار, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, کارگری, مقاله

کار کودکان در آمریکا/ حکم‌های بالایِ زندان برای تامین نیروی کار در زندان‌های خصوصی

کمبود نیروی انسانی در ایالات‌متحده به چالشی بزرگ برای این کشور تبدیل شده است. کارفرمایان مدت‌هاست برای تامین کارگر مورد نیاز خود به استخدام نوجوانان و کودکان زیر سن قانونی روی آورده‌اند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, کارگری, کودکان کار, مقاله