کلمبیا خواستار لغو تحریم‌های کوبا شد

فرانسیا مارکوئز معاون رئیس جمهوری کلمبیا دیدار ۲ روزه خود را از هاوانا با درخواست از واشنگتن برای حذف نام کوبا از فهرست حامیان تروریسم و لغو تحریم‌های چند ده ساله بر این جزیره، آغاز کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری فرانس پرس؛ مارکوئز کنشگر حقوق بشر آفریقایی تبار، با اشاره به میزبانی مذاکرات صلح میان دولت کلمبیا و نیروهای ارتش انقلابی کلمبیا “فارک”، افزود: نام کشوری را که برای صلح، تلاش می‌کند، نمی‌توان در فهرست جنگ و دشمنان قرار داد.

مارکوئز افزود: کوبا در پیشرفت کلمبیا برای دستیابی به صلح، مشارکت زیادی داشته است که منجر به توافق صلح ۲۰۱۶ و پایان جنگ داخلی پس از ۵۰ سال شد.

واشنگتن در ۱۹۸۲ هم زمان با دوره جنگ سرد، برای نخستین بار کوبا را به اتهام امان دادن، آموزش و تامین مالی شورشیان چپگرا، در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است. کوبا به همراه کره شمالی، ایران و روسیه، در فهرست سیاه ایالات متحده قرار دارد.

هاوانا به مذاکرات صلح برای پایان یک جنبش چپ گرای دیگر کلمبیا به نام ارتش آزادیبخش ملی نیز فعالانه کمک می‌کند که در نوامبر گذشته ازسرگرفته شده است.

به گزارش پنجم بهمن ماه ایرنا،«گوستاوو پترو» رئیس جمهوری کلمبیا گفت که کشورش درخواست آمریکا برای ارسال سلاح‌های ساخت روسیه به اوکراین را رد کرده است.

پترو که برای شرکت در هفتمین اجلاس سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) به آرژانتین سفر کرده است، در پاسخ به خبرگزاری تاس گفت: سلاح‌های روسی ما در این مناقشه برای اوکراین استفاده نخواهند شد.

وی افزود: در جریان گفت‌وگویی که با ژنرال لورا ریچاردسون (رئیس فرماندهی جنوبی آمریکا) و سایر مقام‌های آمریکایی داشتم به من گفتند که بدلیل ناتوانی کلمبیا در نگه‌داری سلاح‌های ساخت روسیه، این تسلیحات آماده انتقال بوده و به اوکراین فرستاده شوند.

همچنین دمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین مدعی شد که شرکای اروپایی کی‌یف در حال گفت‌وگو بر سر ارائه جنگنده‌های اف-۱۶ به این کشور هستند.

برخی کشورهای غربی خواستار پایان دادن به کمک‌های نظامی به کی‌یف هستند و هشدار می‌دهند که عرضه تسلیحات جدید می‌تواند منجر به درگیری جهانی شود.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

«دانیل اورتگا»: شکست در افغانستان پیام روشنی برای آمریکا داشت

«دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه با بیان اینکه شکست در افغانستان پیام روشنی برای واشنگتن داشت، خطاب به آمریکا گفت: امیدوار است این کشور از تحولات افغانستان که با شکستی مشابه جنگ ۱۹۷۵ ویتنام، از آن خارج شد درس بگیرد و راه تفاهم با سایر کشورهای جهان را دنبال کند.  

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

کوبا آمریکا را به دلیل سیاسی کردن منشأ کرونا محکوم کرد

وزیر امور خارجه دولت کوبا تلاش های آمریکا برای مقصر جلوه دادن چین درباره منشأ ویروس کرونا را «غیرمسئولانه و غیرقابل قبول» خواند و گفت: این عادت واشنگتن است که برای پیشبرد مقاصد خود متوسل به دروغ شود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, کوبا