امارات عربی متحده حملات متجاوزانه موشکی و پهپادی ایران را رهگیری و به شدت محکوم کرد

وزارت دفاع امارات از رهگیری ۱۲ موشک بالستیک، ۳ موشک کروز و ۴ پهپاد شلیک شده از ایران خبر داد امارات عربی متحده ازسرگیری حملات موشکی و پهپادی ایران علیه این کشور را به شدت محکوم کرد. وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای اعلام کرد که «حملات تروریستی و متجاوزانه مجدد ایران» با استفاده از موشک ... امارات عربی متحده حملات متجاوزانه موشکی و پهپادی ایران را رهگیری و به شدت محکوم کرد

ادامه

اتحادیه اروپا, امارات, ایران, بیانیه, تروریسم, تنگه هرمز, جهان, خاورمیانه, خبر, شورای امنیت, شورای همکاری خلیج فارس, هندوستان

وزارت دفاع روسیه: از وقوع کودتا در مالی جلوگیری کردیم

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهای موسوم به «سپاه آفریقا» – جانشین گروه «واگنر» سابق – در جریان درگیری‌های اوایل این هفته از وقوع یک کودتای نظامی در کشور آفریقایی مالی جلوگیری کردند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از گاردین، وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای «سپاه آفریقا» در ... وزارت دفاع روسیه: از وقوع کودتا در مالی جلوگیری کردیم

ادامه

آفریقا, اروپا, امنیت ملی, بورکینافاسو, تروریسم, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, غرب آفریقا, کودتا, گزارش, مالی, نیجر

اسپانیا، مکزیک و برزیل، احترام به «تمامیت ارضی» کوبا را خواستار شدند

همزمان با تهدیدها و اقدامات واشنگتن علیه هاوانا، دولت‌های اسپانیا، برزیل و مکزیک با ابراز نگرانی نسبت به بحران انسانی شدیدی که کوبا با آن مواجه است، صیانت از حاکمیت و احترام به تمامیت ارضی این کشور را خواستار شدند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بخش اسپانیولی آرتی، دولت‌های اسپانیا، مکزیک و برزیل در ... اسپانیا، مکزیک و برزیل، احترام به «تمامیت ارضی» کوبا را خواستار شدند

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, بحران اقتصادی, برزیل, بیانیه, تروریسم, جهان, چین, حقوق بین‌الملل, روسیه, فاشیسم, کارائیب, کوبا, محاصره اقتصادی, مکزیک, مهاجرت, نسل‌کشی

ابراز نگرانی روسیه از انفجارهای تروریستی در سوریه و کشته شدن ۷۸ نفر

روسیه از سلسله حملات تروریستی به دو شهر «جبله» و «طرطوس» در استان لاذقیه سوریه ابراز نگرانی کرد. به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری تاس،‌ «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که سلسله حملات تروریستی به مناطق غربی سوریه مسکو را به شدت نگران کرده است؛‌ زیرا این حملات نشان دهنده ... ابراز نگرانی روسیه از انفجارهای تروریستی در سوریه و کشته شدن ۷۸ نفر

ادامه

تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, شرق اروپا

حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

سرمقاله المیدان: اعلامیهٔ اخیر ایالات متحده مبنی بر تروریستی اعلام کردن “اخوان‌المسلمین” در سودان با موجی از استقبال بخش‌هایی گسترده‌ از طیف سیاسی سودان روبه‌رو شده است. آنچه امروز واشنگتن اعلام کرده است افشای حقیقتی ناشناخته نیست، بلکه اذعانی دیرهنگام به واقعیتی است که در آگاهی و تجربهٔ مردم سودان ریشه دارد، مردمی که این ... حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

ادامه

آزادی, آمریکا, افغانستان, امپریالیسم, انقلاب, انگلیس, ایدئولوژی, تروریسم, جنبش انقلابی, جنگ سرد, حاکمیت ملی, خاورمیانه, سودان, سیاسی, شمال آفریقا, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فساد, مصر

احیای اتحاد قدیمی عربستان و طالبان بعید است

“عربستان سعودی و طالبان که زمانی متحد بودند، با جنگ، خیانت و یازده سپتامبر دچار اختلاف شده‌اند. با تغییرات در افغانستان و تغییر روابط در خاورمیانه مناسبات این دو زنده نمی‌شود، اما کشور دیگری از نزدیک کابل را رصد می‌کند.”

 

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری دویچه وله در گزارشی نوشت: در گذشته آنها با هم کار می‌کردند، اما امروزه عربستان سعودی و طالبان به دلیل اختلافات سیاسی و فرهنگی و همچنین سابقه مشکل‌دار از هم جدا شده‌اند.

 

آخرین باری که طالبان افغانستان را بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ اداره کرد، عربستان سعودی یکی از سه کشوری در جهان بود که به طور رسمی دولت این گروه اسلامگرا را به رسمیت شناخت. پاکستان و امارات متحده عربی هم دو کشور دیگر بودند.

 

روابط طالبان با عربستان سال‌ها پیش از آن مهم بود. به عنوان مثال، سعودی‌ها بودجه مدارس مذهبی تندرو یا مدارس مذهبی در پاکستان را تأمین می‌کردند که جنبش طالبان از آنجا سرچشمه گرفت.

 

طالبان به اسلام سنی پایبند است، شاخه‌ای مذهبی که اکثر عربستان سعودی به آن تعلق خاطر دارند. گرچه طالبان از مکتب دین دیوبندی پیروی می‌کنند و دولت سعودی عضو مکتب وهابیت است، اما هر دو تفسیرهای فوق محافظه‌کارانه‌ای از کتاب‌های اسلامی ارائه می‌دهند.

 

در دهه ۱۹۸۰، هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان حمله کرد، عربستان سعودی از نیروهای افغان موسوم به مجاهدین حمایت کرد. آنها این کار را با متحدان خود، ایالات متحده و پاکستان انجام دادند. ظاهراً آمریکایی‌ها برای مبارزه با کمونیسم و سعودی‌ها و “دفاع از اسلام” آنجا بودند. تصور می‌شود که این دو کشور هر کدام حدود ۴ میلیارد دلار برای اقدامات ضد شوروی هزینه کردند.

 

سپس، به دنبال خروج اتحاد جماهیر شوروی و در جریان جنگ داخلی در دهه ۹۰ میلادی، عربستان سعودی یکی از مهمترین متحدان طالبان شد، به ویژه از نظر بودجه. این کشور همچنین در فهرست کوتاهی از ملت‌هایی قرار گرفت که از نظر سازمان ملل متحد مظنون به تامین سلاح به طالبان و دور زدن تحریم تسلیحاتی بین‌المللی بود.

 

با این حال، پس از آنکه القاعده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ حملات انتحاری در ایالات متحده انجام داد و منجر به کشته شدن بیش از ۳۰۰۰ تن شد، وضعیت برای عربستان سعودی و امارات به طرز چشمگیری تغییر کرد. عربستان سعودی از سال ۱۹۴۰ با آمریکا رابطه دیپلماتیک داشته و آمریکایی‌ها از نظر تجاری و امنیتی از قوی‌ترین متحدان این پادشاهی بوده‌اند.

 

در سال ۱۹۹۸، سعودی‌ها از طالبان خواستند تا اسامه بن لادن، رئیس القاعده و شهروند سعودی را که در افغانستان پناه گرفته بود، تحویل دهند اما طالبان نپذیرفت. دست رد طالبان باعث شد تا روابط عربستان و طالبان به طور قابل توجهی رو به وخامت بگذارد و بودجه رسمی برای این گروه قطع شود.

 

حوادث سپتامبر ۲۰۰۱ تنها باعث شتاب گرفتن نابودی این اتحاد شد. در همان ماه، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تمام روابط خود را با افغانستان به رهبری طالبان قطع کردند. سعودی‌ها طالبان را متهم کردند که با پناه دادن به تروریست‌ها، اسلام را بدنام کرده‌اند.

 

با وجود این، تحلیلگران “موسسه آلمانی برای امور بین‌المللی و امنیتی” (SWP) در مقاله‌ای در سال ۲۰۱۳ در مورد تنش‌های منطقه‌ای نوشتند که هنوز ارتباطات بین “بازیگران دولتی، مذهبی و خصوصی” وجود دارد. آنها نتیجه گرفتند: حامیان مالی سعودی برای طالبان، به طور گسترده از شبکه‌ها و مکانیسم‌های قدیمی استفاده می‌کنند که به دوران همکاری عربستان با مجاهدین و عوامل طالبان برمی‌گردد.

 

امروزه سعودی‌ها رسماً از متحدان قدیمی خود فاصله گرفته‌اند. گرچه در مرحله‌ای آنها به عنوان میانجی بالقوه در مذاکرات بین طالبان و دولت برکنار شده افغانستان دیده می‌شدند، اما کشور کوچک قطر در چند سال گذشته به اجرای این نقش قدم گذاشته است.

 

این ماه پس از آنکه طالبان کنترل پایتخت افغانستان را به دست گرفت، وزارت خارجه عربستان سعودی بیانیه‌ای محتاطانه منتشر کرد که در آن آمده بود: “این پادشاهی در کنار انتخاب‌هایی که مردم افغانستان بدون دخالت انجام می‌دهند، ایستاده است.”

 

کارشناسان به دویچه وله گفتند، بعید است که نفوذ تاریخی عربستان سعودی بر طالبان با شتاب احیا شود.

 

اتحاد عربستان و آمریکا همچنان مهم است و تغییرات فرهنگی جاری این کشور هم در این امر نقش دارد. محمد بن سلمان، ولیعهد جنجالی سعودی در تلاش است تا کشور خود را مدرن کند و ایده عربستان سعودی لیبرال‌تر و بازتر، با حمایت از افراط گرایان اسلامگرا در دیگر کشورها چندان همخوانی ندارد.

بررسی چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر

وزیر خارجه اسبق و نظریه‌پرداز سرشناس آمریکایی در مقاله‌ای خروج این کشور از افغانستان را یک شکست استراتژیک دانست.

ادامه

اتحاد شوروی, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, انگلستان, پاکستان, تروریسم, جهان, عراق, مقاله, ویتنام

رئیس جمهور فرانسه: در عراق می‌مانیم حتی اگر آمریکا برود

رئیس جمهور فرانسه که برای شرکت در کنفرانس همکاری و شراکت به بغداد سفر کرده گفت، حتی در صورت خروج آمریکا، این کشور در عراق باقی خواهد ماند.

ادامه

امارات, امریکا, ایران, ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, عربستان سعودی, فرانسه, قطر, کویت