لاوروف: جهان در آستانه درگیری بین قدرت‌های هسته‌ای قرار دارد

وزیر خارجه روسیه با اشاره به ادامه خط‌مشی آمریکا و متحدانش در ناتو برای تحمیل «شکست راهبردی» بر مسکو، هشدار داد: غربی‌ها به طور خطرناکی در آستانه یک درگیری نظامی مستقیم بین قدرت‌های هسته‌ای تعادل ایجاد کرده که می‌تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، ... لاوروف: جهان در آستانه درگیری بین قدرت‌های هسته‌ای قرار دارد

ادامه

آمریکا, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, روسیه, سازمان ملل, غرب, ناتو

نشنال اینترست: چین موشک دانگ فنگ -۲۱ را برای غرق کردن ناو‌های هواپیمابر آمریکا ساخته است

رسانه آمریکایی روز شنبه نوشت یگان موشکی چین بیش از ۱۰۰۰ موشک معروف به «قاتل ناو‌های هواپیمابر» آمریکا را در اختیار دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: یک رسانه آمریکایی روز شنبه در تحلیلی نوشت، راهبرد نظامی چین تمرکز قابل توجه بر گسترش زرادخانه موشک‌های بالستیک «دانگ فنگ- ۲۱» معروف به «قاتل ناو‌های هواپیمابر» برای مقابله ... نشنال اینترست: چین موشک دانگ فنگ -۲۱ را برای غرق کردن ناو‌های هواپیمابر آمریکا ساخته است

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, گزارش

استقرار سامانه موشکی آمریکا در فیلیپین؛ تداوم تنش‌های دریای جنوبی چین

یک تحلیگر ارشد سنگاپوری با بیان اینکه سامانه موشکی آمریکا در فیلیپین می‌تواند مواضع نظامی چین را هدف قرار دهد، افزود: استقرار این سامانه ممکن است به افزایش تعداد نیروهای نظامی پکن در دریای جنوبی چین و افزایش تنش در این منطقه در بلند مدت منجر شود. به گزارش شنبه ایرنا از نشریه «ساوث چاینا ... استقرار سامانه موشکی آمریکا در فیلیپین؛ تداوم تنش‌های دریای جنوبی چین

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکا, اتحاد شوروی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, فیلیپین, هندو پاسیفیک

کره شمالی بار دیگر آزمایش موشکی انجام داد

اداره موشکی کره شمالی روز جمعه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک کلاهک بزرگ موشک کروز و یک موشک ضدهوایی جدید خود را با شلیک به سمت دریای غربی شبه جزیره کره آزمایش کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی کره شمالی، بر اساس این بیانیه، این پرتاب‌های آزمایشی ... کره شمالی بار دیگر آزمایش موشکی انجام داد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, ژئوپلیتیک, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

اتحاد روسیه و چین علیه آمریکا پس از حمله ایران به اسرائیل

روزنامه فرانسوی لوموند عنوان کرد روسیه و چین که حمله ایران به اسرائیل را محکوم نکرده‌اند، این بحران را فرصتی برای شکاف بین غرب و بقیه جهان می‌دانند. به گزارش ایسنا، به نقل از لوموند، برعکس، در جریان گفت‌وگوی تلفنی روز دوشنبه وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی‌اش، وزیر امور ... اتحاد روسیه و چین علیه آمریکا پس از حمله ایران به اسرائیل

ادامه

اسراییل, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

رویای آمریکا برای “انزوا و تضعیف” روسیه در سایه جنگ اوکراین به چه بهایی؟

با گذشت نزدیک به دو ماه از جنگ اوکراین، دولت جو بایدن و متحدانش شروع به برنامه‌ریزی برای دنیایی بسیار متفاوت کرده‌اند؛ دنیایی که در آن برای همزیستی و همکاری با روسیه تلاشی نمی‌شود بلکه در پی انزوا و تضعیف کرملین هستند.

 

به گزارش ایرنا؛ آمریکا و متحدانش وقتی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰، سه روز پس از به رسمیت شناختن مناطق دونتسک و لوگانسک در منطقه دونباس اوکراین) عملیاتی نظامی را که “عملیات ویژه” خواند آغاز کرد، فعالانه انزوا و تضعیف مسکو را به عنوان یک راهبرد بلندمدت دنبال کرده اند که البته برای خود و ملت هایشان خالی از هزینه نخواهد بود.

 

“جیک سالیوان” مشاور امنیت ملی آمریکا ۲۱ فروردین ماه جاری، این رویای آمریکا را به صراحت در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی به تصویر کشید.

 

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست می‌نویسد: این استراتژی بسیار فراتر از پوتین به عنوان رهبر کرملین است. استراتژی دفاع ملی جدید پنتاگون که ماه گذشته میلادی به صورت محرمانه به کنگره ارسال شد، متمرکز بر “چالش روسیه در اروپا” و همچنین تهدید چین خواهد بود.

 

به نظر می‌رسد حمایت از خط‌ مشی سرسختانه علیه روسیه، بیزاری جمهوری‌خواهان نسبت به ناتو را که از ویژگی های بارز دولت ترامپ بود، در آمریکا کمرنگ کرده است. در آمریکا این موضوع از معدود مواردی است که بایدن در قبال آن از حمایت قوی مقامات هر دو حزب اصلی برخوردار است.

 

اعضای ائتلاف ناتو از واشنگتن گرفته تا اعضای حوزه مرزهای غربی روسیه، بر این که لزوم و واقعیت اتخاذ موضعی مشترک نسبت به هر زمانی بیشتر اولویت یافته تاکید کرده‌اند.

 

باک بنزین خودروهای آمریکایی در گرو جنگ اوکراین

 

رویای “انزوا و تضعیف” روسیه همچنان که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سفر ماه مارس خود به لهستان اذعان کرد برای آمریکایی‌ها هزینه‌هایی خواهد داشت.

 

رئیس جمهوری آمریکا ۱۱ فروردین ماه در سخنانی حمله روسیه به اوکراین را عامل افزایش قیمت بنزین در این کشور دانست و گفت: قیمت متوسط بنزین در آمریکا بین ۴.۲۰ تا ۴.۲۲ دلار در هر گالن (حدود ۳.۸ لیتر) است.

 

این در حالی است که قیمت بنزین در آغاز سال میلادی جاری (۲۰۲۲) در آمریکا  حدود ۳.۳۰ دلار در هر گالن بود.

 

رئیس جمهوری آمریکا توضیح داد: اکنون بسیاری از کشورها نفت روسیه را خریداری نمی کنند. من واردات نفت از روسیه به آمریکا را ممنوع کردم.

 

بایدن بلافاصله به حمایت دو حزب جمهوریخواه و دموکرات از اقدامش و تایید درستی آن اشاره کرد و گفت که آن زمان اعلام کردم این اقدام هزینه بر است؛ زیرا همزمان با خروج نفت روسیه از بازار، عرضه نفت کاهش یافته و قیمت نفت افزایش می یابند. اکنون افزایش قیمت از سوی پوتین، بر آمریکایی ها در جایگاه های سوخت تاثیر می‌گذارد.

 

وی اذعان کرد: قیمت‌های ما به دلیل اقدام پوتین در حال افزایش است. عرضه کافی وجود ندارد و  اگر می‌خواهیم قیمت بنزین کاهش یابد، باید عرضه نفت بیشتری داشته باشیم.

 

بایدن، آزادسازی بی‌سابقه نفت از ذخایر راهبردی آمریکا را اقدامی فوری در زمان جنگ برای افزایش عرضه نفت تا زمانی که تولید در اواخر امسال افزایش یابد، دانست و تاکید کرد این بزرگترین آزادسازی ذخایر ملی ما در تاریخ است که با هماهنگی متحدان و شرکا انجام داده است.

 

به گفته او، بیش از یک میلیون بشکه نفت در روز به بازار عرضه خواهد شد.

 

بالاترین تورم در ۴۰ سال گذشته

 

وزارت کار ایالات متحده آمریکا ۲۴ فروردین ماه اعلام کرد که نرخ تورم در این کشور در یک سال گذشته ۸.۵ درصد افزایش یافته که این بالاترین افزایش تورم در این کشور در ۴۰ سال گذشته است.

 

به گزارش ایرنا، در یک سال گذشته هزینه غذا، سوخت، مسکن و سایر نیازهای ضروری در آمریکا بر مصرف کنندگان آمریکایی فشار آورده و افزایش درآمدها را خنثی کرده است.

 

گزارش دولت آمریکا همچنین نشان می‌دهد که تورم  در ماه‌های  فوریه تا مارس ۱.۲ درصد افزایش یافته در حالی که این تورم در ماه‌های ژانویه تا فوریه ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

 

بر اساس گزارش‌ها، شهروندان آمریکایی فشار تورم را روزانه هنگام خرید کاملا احساس می‌کنند چنان که هر لیتر بنزین در یک سال گذشته ۴۸ درصد، نرخ بلیط هواپیما به طور متوسط ۲۴ درصد، قیمت هر دست کت و شلوار مردانه نزدیک به ۱۵ درصد و هر کیلوگرم بیکن ۱۸ درصد افزایش یافته است.

 

این در شرایطی است که بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در دسامبر ۲۰۲۰ پیش بینی کرده بود که نرخ تورم مصرف کننده پایین‌تر از هدف سالانه ۲ درصد باقی بماند و در پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۸ درصد باشد.

 

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو حتی با آغاز روند صعودی نرخ تورم بارها مدعی شد که افزایش تورم موقتی است.

 

بانک مرکزی آمریکا از ماه گذشته ناچار به تغییر مسیر شد و نرخ بهره را که در سطح صفرحفظ کرده بود، یک چهارم واحد افزایش داد تا قدری از سرعت تورم بکاهد ولی در عین حال، روند رو به رشد اقتصاد نیز متوقف نشود.

 

اگرچه نرخ بیکاری در آمریکا به ۳.۶ درصد رسیده که پایین‌ترین حد از ابتدای سال ۲۰۲۰ و پیش از آغاز دوره رکود حاصل از شیوع بیماری کووید-۱۹ محسوب می‌شود اما اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ همچنان بالا بماند و فدرال رزرو را ناگزیر کند تا حتی در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ نیز به سیاست افزایش نرخ بهره ادامه دهد؛ برآوردی که در صورت تحقق می‌تواند خطر وقوع رکود اقتصادی را افزایش دهد.

 

روند افزایشی قیمت بنزین و رشد قیمت‌ها

 

برای نخستین بار، نرخ تورم در آمریکا شامل افزایش قیمت بنزین در این کشور می‌شود که پس از وقوع جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه روند افزایشی را از خود نشان داده است.

 

بر اساس گزارش انجمن خودرو آمریکا، میانگین قیمت هر گالن(حدود ۳.۸ لیتر) بنزین در آمریکا ۴.۱۰ دلار است که نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است. اگرچه قیمت سوخت در آمریکا در چند هفته گذشته کاهش یافته است.

 

افزایش قیمت انرژی منجر به افزایش هزینه های حمل و نقل کالاها و قطعات در سراسر آمریکا شده که به نوبه خود به رشد قیمت‌ها برای مصرف کنندگان کمک کرده است.

 

از سوی دیگر، بالا رفتن هزینه سوخت و تقاضای زیاد برای خرید بلیت در سفرهای هوایی داخلی در آمریکا، میانگین بهای بلیت را در این کشور بسرعت افزایش داده است.

 

به گزارش یونایتدپرس، شاخص اقتصاد دیجیتال ۲۰۲۱ ادوب نشان می‌دهد که مصرف کنندگان آمریکایی تنها در ماه مارس هشت میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برای خرید بلیت هواپیمای سفرهای داخلی پرداخت کرده اند که در مقایسه با ارقام پیش از همه گیری بیماری کووید-۱۹ در مارس ۲۰۱۹ میلادی، ۲۸ درصد افزایش یافته است.

 

نشریه فارن پالیسی می نویسد؛ غرب به رغم هشدار های اطلاعاتی آمریکا که از ماهها جلوتر حمله روسیه به اوکراین را پیش بینی می کرد، با کاهش صادرات کشاورزی غافلگیر شد.

 

دولت ها و نهادهای بخش خصوصی واکنشی توأم با ترس داشتند؛ حال آنکه می توانستند نگاهی منطقی به بورس غلات، پیش بینی های برداشت محصول و واقعیت مشکل زنجیره عرضه خاورمیانه بزرگ داشته باشند و بر همین پایه واکنش نشان دهند اما تصمیم گیران غربی، خصوصی و عمومی، شروع به احتکار غلات کردند.

 

بر اساس نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک که شبکه خبری سی ان ان ۲۶ فروردین ماه آن را منتشر کرد، اگرچه عملکرد بایدن در مقابل جنگ اوکراین تقریبا مورد تایید مردم آمریکاست اما نظرسنجی های مکرر نشان می دهند که اقتصاد بخش اعظم ذهن آمریکایی ها را به خود اختصاص داده است.

 

به طور خلاصه می توان گفت در زمانی که انتخابات میان‌دوره ای نزدیک می‌شود، دموکرات ها با شرایط تاریکی مواجه هستند و هیچ نشانه ای از نور امید برای دموکرات ها دیده نمی‌شود.

 

از جنگ‌های جهانی اول و دوم تا عراق و افغانستان  

 

تارنمای “هیپوتزس” ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ در تحلیلی نوشت: آمریکایی که ۲۳۹ سال از به وجود آمدن آن می گذرد، ۲۲۲ سال آن را در جنگ گذرانده است (اعلام استقلال آمریکا ۴ژوئیه ۱۷۷۶برابر با ۱۴تیر ۱۱۵۵هجری شمسی است).

 

آمریکا از ماه اوت ۱۹۲۹ تا مارس ۱۹۳۳ میلادی شاهد رشد منفی ۲۶.۷ درصدی تولید ناخالص داخلی خود بود و پس از آن از ماه مه ۱۹۳۷تا ژوئن ۱۹۳۸ میلادی نیز باردیگر شاهد رشد منفی ۱۸.۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی خود شد.

 

به گفته تحلیلگران، در هر دو مورد، رکود بزرگ اقتصادی آمریکا در دهه سی میلادی قرن گذشته، وقوع جنگ جهانی دوم در طول سال‌های ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ و ورود آمریکا به این جنگ موجب برون رفت واشنگتن از این تقلای اقتصادی شد.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس در ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ گزارش داد که هزینه جنگ آمریکا در عراق بالغ بر دو تریلیون دلار شده است.

 

این خبرگزاری آمریکایی در مرداد ۱۴۰۰ که شبکه خبری سی بی اس نیوز آمریکا نیز آن را منعکس کرد، هزینه جنگ بیست ساله در افغانستان که آمریکا به بهانه سرنگونی طالبان و سپس با قدرت گرفتن این گروه به این کشور، از آنجا گریخت، ۶.۵ تریلیون دلار اعلام کرد؛ هزینه ای که از محل مالیات دهندگان آمریکایی توسط کاخ سفید در دو جنگ هزینه شد.

 

از این رو دو جنگ عراق و افغانستان برای آمریکایی ها ۸.۵ تریلیون دلار هزینه داشته است که نتایج آن بر وخامت وضعیت اقتصادی این کشور افزوده است.

 

پایان جنگ اوکراین؛ چه زمانی و به چه بهایی؟

 

در همین حال، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید ۲۵ فروردین ماه در نشست باشگاه اقتصادی در واشنگتن گفت: جنگ در اوکراین احتمالا طولانی خواهد شد و برای ماه‌ها و حتی طولانی‌تر از آن ادامه خواهد داشت.

 

اما  همچنان که “استفان والت” استاد روابط بین‌الملل دانشگاه‌هاروارد در فارن پالسی نوشته است: جنگ در اوکراین، دیر یا زود متوقف خواهد شد. هیچ کس نمی‌داند که چگونه، چه زمانی و از طریق چه قطعنامه‌ای.

 

او می گوید: نتیجه هر چه باشد، بسیاری از ناظران بر این باورند که جنگ تأثیر عمیقی بر سیاست جهانی خواهد داشت. آنها جنگ در اوکراین را به عنوان لحظه‌ای تعیین کننده می‌بینند.

 

این صاحبنظر آمریکایی می افزاید: جنگ در اوکراین یک رویداد مهم است، اما نه به این دلیل که نتیجه آن تأثیرچشمگیری بر توازن قدرت خواهد گذاشت، بلکه از این جهت مهم است که پایان لحظه تک قطبی را نشان می‌دهد.

هشدار روسیه درباره خطر درگیری‌ ناخواسته با ناتو در قطب شمال

رئیس کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه گفت که افزایش فعالیت اخیر ناتو در قطب شمال و برگزاری مانورهای نظامی در شمال نروژ، مایه نگرانی است و کمکی به تامین امنیت در این منطقه نمی‌کند.

ادامه

تحلیل, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو, نروژ

هشدار آمریکا درباره اجرایی شدن توافقنامه امنیتی چین و جزایر سلیمان

آمریکا به شدت نگران اجرایی شدن توافقنامه امنیتی چین با جزایر سلیمان است و به همین دلیل قصد دارد بار دیگر سفارت خود را در این کشور جزیره‌ای اقیانوس آرام بازگشایی کند.

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, جزایر سلیمان, جنگ سرد, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا

روسیه هواپیمای حامل تسلیحات غربی برای اوکراین را سرنگون کرد

وزارت دفاع روسیه شامگاه شنبه خبر داد که یک هواپیما را که حامل حجم زیادی از تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین بوده را در نزدیکی شهر اودسا سرنگون کرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو