همبستگی با کوبا؛ سد کشورهای دوست دربرابر خصومت آمریکا

ارسال محموله‌های غذایی، دارو، تجهیزات ایمنی و سرنگ در یک هفته اخیر از طرف کشورهای مکزیک، بولیوی، روسیه، ویتنام و چین به کوبا به عنوان نمایش همبستگی، اقدامات خصمانه و مداخله جویانه در امور داخلی این کشور را به چالش کشید.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, کوبا, گزارش, مکزیک, همبستگی, ویتنام

مجمع پوئبلا متشکل از ۱۶ کشور چپگرای آمریکای لاتین و اسپانیا خواستار رفع تحریم‌های کوبا شد

مجمع سیاسی و آکادمیک پوئبلا متشکل از ۱۶ کشور چپگرای آمریکای لاتین و اسپانیا، طی بیانیه‌ای ضمن اعلام همبستگی با کوبا، قاطعانه خواستار رفع تحریم های غیرقانونی و ظالمانه واشنگتن علیه این کشور آمریکای لاتین شد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا

مکزیک: محاصره آمریکا غیرانسانی است؛ به کوبا کمک می‌کنیم

«آندرس مانوئل لوپز ابرادور» رئیس‌جمهور مکزیک با انتقاد شدید از محاصره غیر انسانی آمریکا علیه کوبا اعلام کرد، کشورش بدون توجه به تحریم‌های واشنگتن، به هاوانا کمک‌های انسانی می‌فرستد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحریم, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, کوبا, مکزیک, همبستگی

شی‌جین پینگ؛ مردم آفریقا اولین مصرف‌کنندگان واکسن کرونا خواهند بود

«شی‌جین پینگ» رئیس جمهور چین امروز ۱۷ ژوئن/۲۸ خرداد در اجلاس فوق العاده چین و آفریقا با محور اتحاد علیه ویروس کووید-۱۹ که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به دوره حساس مبارزه جهان علیه ویروس کرونا، به بحث درباره واکنش های مشترک چین و آفریقا در مهار این ویروس و تجدید و احیای اتحاد میان این دو کشور پرداخت.

 

رهبر چین با تشکر از حضور «کریل رامافوسا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی و «مکی سال» رئیس جمهور سنگال در این نشست مجازی، ضمن اشاره به اینکه حمله ناگهانی ویروس کرونا خسارات سنگینی را بر کشورهای سراسر جهان تحمیل کرده و تاکنون بیش از صدها هزار قربانی گرفته است، از شرکت کنندگان در این کنفرانس مجازی خواست تا به احترام قربانیان این بیماری و ابراز همدردی با خانواده های آنها، یک دقیقه سکوت کنند.

 

وی گفت چین و آفریقا در مقابله با کرونا که یک چالش جدی است، مقاومت کرده اند و مردم چین تمام نیروی خود را برای مقابله با این ویروس به کار گرفته اند و فداکاری های زیادی به خرج داده اند تا شرایط در چین را تحت کنترل بگیرند اما با این حال، خطر شیوع مجدد این ویروس همچنان پابرجاست.

 

بر اساس اظهارات شی جین پینگ، دولت و مردم آفریقا نیز یک جبهه واحد تشکیل داده اند و با هماهنگی موثر و کارآمد ایجاد شده توسط اتحادیه آفریقا، توانسته اند اقدامات مهم و موثری برای کاستن از سرعت گسترش ویروس کرونا عملی کنند.

 

شی جین پینگ گفت که چین و آفریقا در مواجه با ویروس کووید-۱۹ حمایت دو جانبه ای از یکدیگر به عمل آورده اند و شانه به شانه یکدیگر در مسیر مهار این ویروس جنگیده اند؛ چین باید حمایت بی دریغ و گرانبهای آفریقا در بحبوحه جنگ پکن علیه کرونا را به خاطر بسپارد.

 

رهبر چین گفت زمانی هم که آفریقا درگیر ویروس کرونا شد، چین اولین کشوری بود که به کمک آمد و با قاطعیت در کنار مردم آفریقا ایستاد.

 

شی جین پینگ با اشاره به این که اتحاد و دوستی و اعتماد دو جانبه میان چین و آفریقا در جریان مقابله با کرونا، افزایش پیدا کرد، گفت: اجازه بدهید بار دیگر بر تعهد چین در حفظ دوستی دیرینه اش با آفریقا تاکید کنم؛ تحولات بین‌المللی برای چین اهمیتی ندارد و آنچه مهم است، این است که چین هیچ گاه در تصمیم خود برای همبستگی و همکاری گسترده تر با آفریقا کوتاهی نخواهد کرد.

 

رهبر چین افزود که هنوز هم بسیاری از بخش های جهان تحت تاثیر ویروس کرونا قرار دارد؛ چین و آفریقا با وظیفه مهم ای در مسیر مبارزه با این ویروس و در عین حال ایجاد ثبات در نظام اقتصادی و حفاظت از معیشت مردم روبرو هستند.

 

رهبر چین بار دیگر بر ضرورت اهمیت دادن به مردم در جایگاه نخست تاکید کرد و گفت: ما باید منابع مورد نیاز را بسیج کنیم و با یکدیگر بیش از پیش همکاری داشته باشیم و هر کاری که برای حفاظت از زندگی مردم و سلامت آنها و متعاقب آن کاهش پیامدهای منفی ویروس کرونا لازم است را عملی کنیم.

 

وی با تاکید بر ضرورت تعهد به مقابله همگانی با ویروس کرونا، گفت: چین به انجام هر آنچه در مسیر حمایت از مقابله آفریقا با کووید-۱۹ لازم است، ادامه خواهد داد و به روند تامین تمام منابع مورد نیاز، اعزام تیم های متخصص و کارشناس و تسهیل روند تهیه تدارکات درمانی برای کشورهای آفریقایی ادامه خواهد داد.

 

بر اساس اظهارات رهبر چین، پکن قرار است خیلی زودتر از تاریخ برنامه ریزی شده، ساخت مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در آفریقا را در سال جاری میلادی آغاز کند و به ارائه خدمات درمانی کامل به مردم آفریقا و همچنین ساخت بیمارستان‌های دوستی مشترک چین و آفریقا سرعت بخشد.

 

رهبر چین تاکید کرد که پکن متعهد است به محض تولید واکسن ویروس کرونا، مردم آفریقا جزو اولین نفرهایی باشند که از آن بهره خواهند گرفت.

 

شی جین پینگ گفت که تقویت همکاری‌ها بر اساس ابتکار «جاده و کمربند» و تسریع پیگیری ها برای برگزاری نشست مجمع همکاری های چین و آفریقا در پکن، جزو اقدامات ضروری در مسیر کاهش تاثیرات منفی کووید -۱۹ محسوب می شوند.

 

وی گفت چین می‌تواند با ارائه وام‌های دولتی بدون بهره که سر رسید آنها تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی تعریف شده است، از بدهی کشورهای آفریقایی صرف نظر کند.

 

بر اساس اظهارات رهبر چین، پکن در نظر دارد برای آن دسته از کشورهای آفریقایی که خسارت زیادی از کرونا به آنها وارد شده است و با بحران مالی سنگینی روبرو شده اند، از طریق همکاری با جامعه جهانی حمایت بیشتری به عمل آورد؛ از جمله این حمایت ها، تمدید دوره تعلیق بازپرداخت بدهی این کشورها است.

 

شی جین پینگ در ادامه سخنان خود، نهادهای مالی چین را به اجرای طرح تعلیق بدهی که توسط گروه ۲۰ ارائه شده است و همچنین ارائه مشاوره های دوستانه به کشورهای آفریقایی بر اساس اصول بازار و با هدف تدوین ساز و کارهای مربوط به ارائه وام های تجاری با تضمین های دولتی ترغیب کرد.

 

رهبر چین نسبت به همکاری هر چه بیشتر و جدیت جامعه بین‌المللی و به ویژه کشورهای پیشرفته و نهادهای مالی چند ملیتی، در مسیر تسویه و تعلیق بدهی کشورهای آفریقایی ابراز امیدواری کرد و گفت که کشورش با سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی و سایر شرکای بین‌المللی برای کمک به آفریقا در مقابله با ویروس کووید-۱۹ همکاری خواهد کرد.

 

شی جین پینگ با تاکید بر تعهد پکن بر حفظ چند جانبه گرایی و اشاره به اینکه همکاری و اتحاد قدرتمندترین سلاح در مقابله با کرونا محسوب می‌شوند، گفت که پکن مخالف هر گونه بازی سیاسی و سوء استفاده از ویروس کووید-۱۹ است و در عین حال با هر گونه تبعیض نژادی و تعصب های ایدئولوژیکی نیز مخالفت می کند و حامی برابری و عدالت در جهان است.

 

رئیس جمهور چین در پایان این اجلاس ابراز امیدواری کرد که بشریت نهایتا می‌تواند بر ویروس کرونا پیروز شود و روزهای بهتری در انتظار مردم چین و آفریقا خواهد بود.

 

رئیس جمهوری خلق چین در سخنرانی اصلی خود درنشست ویژه سران همبستگی چین و آقریقا در مقابله با کرونا که امروز ۱۷ ژوئن (۲۸ خرداد) برگزار شد، متعهد شد که به محض تولید واکسن کرونا در چین، کشورهای آفریقایی اولین کشورهایی خواهند بود که از این واکسن استفاده خواهند کرد.

 

شی جین پینگ تاکید کرد که چین به حمایت کامل خود از عملیات ضد اپیدمی ویروس کرونا در کشورهای آفریقایی و تامین کمک‌های مادی به این کشورها و اعزام گروه هایی از متخصصان پزشکی و کمک به کشورهای آفریقایی در زمینه خرید تجهیزات ضد اپیدمی موجود در چین ادامه خواهد داد.

 

بر اساس اظهارات رئیس جمهور چین، پکن ساخت مرکز کنترل و مهار بیماری‌ها در آفریقا را پیش از تاریخ مقرر شده در سال جاری میلادی آغاز خواهد کرد و با طرف آفریقایی در زمینه اجرای مطلوب «اقدامات بهداشتی – درمانی» و تسریع روند ساخت بیمارستان‌های دوستی چین و آفریقا و همکاری های مشترک با بیمارستان‌های آفریقایی و چینی برای ساخت جامعه مشترک بهداشت و سلامت همکاری خواهد کرد.

مقابله آمریکای لاتین با کرونا با محموله‌های حمایتی- پزشکی چین

چین از زمان شیوع کرونا در جهان، محموله‌های حمایتی و کمک‌های پزشکی و دارویی را به کشورهای مختلف از جمله کشورهای آمریکای لاتین ارسال کرده که کمک‌های چشمگیری بوده‌اند.

ادامه

ارژانتین, السالوادور, ایتالیا, ایران, برزیل, بوتسوانا, پاناما, پرو, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, شیلی, عراق, فیلیپین, کاستاریکا, کلمبیا, کوبا, مکزیک, همبستگی, ونزوئلا

کوبا ششمین روز است که قربانی کرونایی ندارد/ ورود یک گروه ۳۰۰ نفره پزشکان و پرستاران این کشور به کویت

مقامات بهداشتی کوبا اعلام کردند، ۱۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده اما در طول ۶ روز گذشته کسی بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست نداده است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, خبر, کوبا, کویت, همبستگی

گروه دوستی پارلمانی کوبا و سوریه، تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه سوریه را محکوم کرد

به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، «لیزارا کورونا» رییس گروه دوستی پارلمانی کوبا و سوریه تحریم‌های آمریکا را ناعادلانه توصیف کرد و گفت که این تحریم‌ها «تلاش‌ها و ظرفیت‌ها» برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ را محدود می‌کند

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه, کوبا, همبستگی