تقویت نیروی دریایی کره‌شمالی با هدف مقابله با تهدیدهای آمریکا و متحدانش

رهبر کره‌شمالی در واکنش به تقویت نیروی‌ دریایی آمریکا و متحدان آسیای شرقی واشنگتن، خواستار تقویت نیروی دریایی این کشور برای ایجاد بازدارنگی و مقابله با دشمنان این کشور شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی، کیم جونگ‌اون در حاشیه نمایشگاه سالانه توسعه دفاعی کره‌شمالی از ناوشکن «چو هیوُن» بازدید کرد و ... تقویت نیروی دریایی کره‌شمالی با هدف مقابله با تهدیدهای آمریکا و متحدانش

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

سرمایه‌گذاری کلان چین در حوزه‌های علمی و فناوری نوین زمینه‌ بازگشت دانشمندان و نخبگان چینی را رقم زده است؛ روندی که از «فرار مغزها» به «بازگشت مغزها» تغییر مسیر داده و می‌تواند توازن علمی میان واشنگتن و پکن را دگرگون کند. به گزارش روز شنبه ایرنا، پس از سخت‌گیری‌های جدید آمریکا در صدور روادید (H-۱B) ... از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, چین, خبر, دانشجویان, شرق آسیا

وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

روزنامه آمریکایی در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتر، در ازای نفت، در پروژه‌های زیرساختی ایران وارد شده است. به گزارش ایلنا به نقل از تاس، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتری که به تهران اجازه می‌دهد از درآمدهای فروش نفت خود به پکن ... وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, غرب, کمربند و جاده

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

نماینده چین در سازمان ملل: از کشورهای غربی می‌خواهیم که به ندای عادلانه جامعه بین‌المللی گوش فرا دهند

«فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد، روز جمعه ۳ اکتبر (۱۱ مهر) در سخنرانی خود در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نمایندگی از کشورهای دارای دیدگاه‌های مشابه اظهار داشت: به مناسبت هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد، جامعه بین‌المللی باید هوشیار بماند، وحدت و همکاری را تقویت کند و ... نماینده چین در سازمان ملل: از کشورهای غربی می‌خواهیم که به ندای عادلانه جامعه بین‌المللی گوش فرا دهند

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان ملل, شرق آسیا, غرب, گزارش, همبستگی

چرخش آفریقا بسوی شرق؛ چین گوی سبقت را از آمریکا ربود

نتایج یک نظرسنجی که به تازگی انجام شده، حاکی است چین به عنوان «یک نقش آفرین خارجی برتر» در قاره آفریقا، توانسته جای آمریکا را در اذهان جوانان آفریقایی بگیرد.

 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نتایج نظرسنجی «بنیاد خانواده  ایچیکوویتز» (Ichikowitz Family Foundation ) مستقر در آفریقای جنوبی، تعاملات محدود آمریکا در زندگی کشورهای آفریقایی، این کشور را در فهرست کشورهای محبوب خارجی نزد جوانان قاره آفریقا در رتبه پس از انگلیس و اتحادیه اروپا قرار داده است.

 

این نظرسنجی که از طریق مصاحبه عمیق و چهره به چهره انجام شده است نشان داد: چین جایگزین آمریکا به عنوان کشوری شده که جوانان آفریقایی در بین کشورهای خارج از این قاره، نظر مثبتی نسبت به آن دارند.

 

این نتایج نشان داد: تقریبا ۷۶ درصد جوانان آفریقایی نگاه مثبتی به تاثیر چین به کشور و زندگی شان دارند. ۵۴ درصد از همه افرادی که مورد مصاحبه قرار گرفتند گفتند که این کشور آسیایی «تاثیر فراوانی در کشورشان دارد».

 

نظرسنجی که در سال ۲۰۲۰ در این زمینه انجام شده بود تصویر متفاوتی را نشان می داد. ۸۳ درصد جوانان آفریقایی در این نظرسنجی گفته بودند نگاه مثبتی به آمریکا دارند و ۷۹ درصد همین نظر را نسبت به چین داشتند.

 

ایور ایچیکوویتز  رئیس این بنیاد توضیح داد که این امر به دلیل عوامل مختلفی است و در صدر آنها به دلیل تعامل نسبتا محدود آمریکا در قاره افریقا،  در مقابل سرمایه گذاری چین در این زمینه بوده است.

 

وی گفت: شکی نیست که چین امروز کشور برتر در نقش آفرینی در آفریقا است. ما این موضوع را درک می کنیم که چین تعامل بیشتری در آفریقا دارد و این در شرایطی است که چنین تعاملی از سوی دیگر کشورها کمتر است. در آفریقا، آمریکا نقش بسیار محدودی را ایفا کرده و نقش شرم آوری را در رابطه با سرمایه گذاری و تجارت واقعی و کمک به ساخت زیرساخت های این قاره ایفا کرده است.

 

این نظرسنجی نشان داد آمریکا از حیث محبوبیت در بین جوانان آفریقایی در رتبه بعد از انگلیس و کشورهای اتحادیه اروپا قرار دارد اما در مقابل ۱۵ کشور دیگر از جمله فرانسه با ۶۶ درصد، هند با ۶۸ درصد و روسیه ۶۳ درصد بیشترین محبوبیت را نزد جوانان آفریقایی دارد.

 

این نظرسنجی همچنین نشان داد که ساکنان جوان در کشورهای آفریقایی رواندا، مالاوی و نیجریه احتمالا دیدگاه های مثبت تری نسبت به چین و تاثیر این کشور در قاره شان دارند. با این حال چنین دیدگاه های مثبتی باعث نشد که نگاه های منفی نسبت به پکن کاملا منتفی شود.

 

تقریبا ۵۶ درصد از جوانان، به این ادعای مطرح شده از سوی آمریکا باور داشتند که چین در شیوع ویروس کرونا نقش داشته است. همزمان تقریبا نیمی از جمعیت جوان آفریقا (۳۹ درصد) مخالف دریافت واکسن کووید-۱۹ بودند.

 

به رغم برخی ادعاها از سوی غرب، پکن بارها هر گونه نقشی در آزمایش تعمدی در  ویروس کرونا و شیوع این ویروس را تکذیب کرده است.

دکتر ابراهیم رزاقی؛ چین باید در حوزه سرمایه‌گذاری، الگوساز دیگر کشورها باشد

دکتر ابراهیم رزاقی استاد بازنشسته دانشگاه تهران و کارشناس اقتصادی ایران نوشت: امروز شاهد هستیم که چین به رتبه نخست اقتصادی در جهان نزدیک است. این کشور با برنامه‌ریزی در حوزه فناوری، توانست تجارت را سامان و صادرات را افزایش دهد.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, فقرزدایی

طرح ابتکاری «کمربند سبز و جاده» دنیا را به سوی اقتصاد کم کربن سوق می‌دهد

به گفته جائو یینگمین، معاون وزارت بوم شناسی و محیط زیست، چین تلاش‌های مداوم خود را برای استفاده از پتانسیل طرح ابتکاری «کمربند سبز و جاده» (BRI) در راستای کمک به حرکت به سوی یک اقتصاد جهانی کم کربن افزایش خواهد داد.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش, محیط زیست

آمریکا تنگه تایوان را آبراه بین‌المللی خواند/ چین “ادعای نادرست” را محکوم کرد

ایالات متحده آمریکا از تاکید تایوان مبنی بر اینکه تنگه جداکننده این جزیره از چین یک آبراه بین‌المللی است، حمایت کرد و بار دیگر ادعای پکن برای حاکمیت روی این گذرگاه استراتژیک را زیر سوال برد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کانادا