تلگراف: اقتصاد روسیه قادر است «به مدت بسیار طولانی» در برابر فشار‌ها مقاومت کند

روسیه به راحتی محدودیت‌های غرب را دور زده و شرکای تجاری جدیدی یافته است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پراودا؛ بر اساس گزارش جرمی وارنر، روزنامه‌نگار تلگراف، روسیه به راحتی محدودیت‌های غرب را دور زده و شرکای تجاری جدیدی یافته است. به گفته او، حتی هجدهمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا نیز بی‌اثر ... تلگراف: اقتصاد روسیه قادر است «به مدت بسیار طولانی» در برابر فشار‌ها مقاومت کند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, روسیه, شرق اروپا, صندوق بین‌المللی پول, گزارش

واکنش بروکسل به فساد دولتی در اوکراین؛ کمک مالی تعلیق شد

نیویورک‌تایمز از تعلیق بخشی از کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به اوکراین به‌دلیل عدم اجرای اصلاحات اصلی مرتبط با مبارزه با فساد در این کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته است که اتحادیه اروپا به دلیل ناکامی اوکراین در اجرای اصلاحات کلیدی مرتبط با مبارزه با فساد در این کشور، ۱.۷ میلیارد ... واکنش بروکسل به فساد دولتی در اوکراین؛ کمک مالی تعلیق شد

ادامه

اتحادیه اروپا, استقلال, اقتصادی, اوکراین, بلژیک, جهان, خبر, شرق اروپا, فساد

جنگ، آتش‌بس، مبارزهٔ زحمتکشان، و چالش‌های پیشِ‌رو

تجاوز رژیم جنایتکار اسراییل و امپریالیسم آمریکا به میهن ما ایران که دوازده روز، از ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴ آغاز شد، علاوه بر بمباران مرکزهای نظامی و هسته‌ای، بسیاری از منطقه‌های مسکونی و غیرنظامی و زیرساخت‌های تولیدی و انرژی میهن‌مان را نیز هدف قرار داد. بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌ها، در خلال بمباران مرکزهای تولیدی کشور، یکی ... جنگ، آتش‌بس، مبارزهٔ زحمتکشان، و چالش‌های پیشِ‌رو

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, ایران, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کشاورزان, مقاله, نئولیبرالیسم

نیوزویک: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد

نشریه نیوزویک در گزارشی اعلام کرد: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه نیوزویک امروز دوشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد: ایران و روسیه رزمایش دریایی مشترکی را در دریای خزر آغاز کردند. این رزمایش دریایی، پیامی مبنی بر همکاری بین نیروهای مسلح ایران و ... نیوزویک: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, دریای حزر, روسیه, شانگ‌های

جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران

نوشتهٔ پربیر پورکایاستا: اگر آتش‌بس بین ایران و اسرائیل برقرار بماند و رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، پس از حمله‌اش به مجتمع‌های هسته‌ای ایران تصمیم بگیرد که “دیگر کافی‌ست”، شاید روزنه‌ای از امید به پایان جنگ میان اسراییل و ایران وجود داشته باشد، اما نسل‌کُشی در غزه همچنان ادامه دارد، جایی که دو میلیون فلسطینی ... جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استعمار, اسراییل, اقتصادی, ایران, برنامه هسته‌ای, صلح, عراق, غرب, غرب آسیا, فلسطین, گرسنگی, ناتو, نسل‌کشی

رشد بی‌سابقه تجارت آمریکای لاتین و چین

همه‌گیری کووید-۱۹ و بحران جهانی زنجیره تامین کالا و خدمات در سال ۲۰۲۱، نه تنها خللی در روابط اقتصادی چین و آمریکای لاتین ایجاد نکرد بلکه ارزش کل تجارت میان این کشور آسیایی و آمریکای لاتین با افزایش ۴۱ درصدی نسبت به ۲۰۲۰ به سطوح تاریخی رسید.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای اسپانیایی فرانس۲۴ در گزارشی نوشت: تجارت میان چین و آمریکای لاتین در سطوح تاریخی در حال رشد است. ارزش کل تجارت بین چین و آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰، ۴۱.۱ درصد افزایش یافت و بر اساس داده های رسمی چین، رکورد جدیدی در معاملات  به ارزش ۴۵۱ میلیارد و ۵۹۱ میلیون دلار به ثبت رسید.

 

فرانس‌۲۴ با تاکید بر اینکه “نه بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ و نه بحران جهانی در زنجیره تامین کالاها و خدمات نتوانست رشد تصاعدی تجارت میان این کشور آسیایی و منطقه آمریکای لاتین را متوقف کند” نوشت: به زعم تحلیلگران، بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، چین را منبع فرصت‌هایی می‌دانند که سایر کشورها نمی‌توانند ارائه دهند.

 

چین در حال حاضر دومین شریک تجاری مهم منطقه آمریکای لاتین است. حجم صادرات آمریکای لاتین به چین در سال ۲۰۲۱ به ۲۲۲ میلیارد و ۵۸۲ میلیون دلار رسید که افزایش ۳۱.۴ درصدی نسبت به سال قبل (۲۰۲۰) را نشان می‌دهد.

 

به گفته اداره گمرک چین، میزان صادرات چین به آمریکای لاتین نیز در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۲۹ میلیارد دلار بوده است که رشد ۵۲ درصدی را نشان می‌دهد.

 

تجارت کالا و خدمات در سال ۲۰۲۱ در سطح جهانی نیز به رکورد تاریخی ۲۸.۵ تریلیون دلار رسید که افزایش سالانه ۲۵ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین این میزان، ۱۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹، سال قبل از شیوع ویروس کرونا بود.

 

بر اساس گزارش آژانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد، افزایش ۴۳ درصدی صادرات چین نسبت به ارقام پیش از همه‌گیری قابل توجه است. در مقابل چین، اقتصادهایی همچون ایالات متحده، اتحادیه اروپا و ژاپن اعداد متوسط‌تری بین شش تا ۱۲ درصد را نشان می‌دهند.

 

“مارگارت مایِرز” مدیر برنامه آسیا و آمریکای لاتین معتقد است: چین، شبکه‌ای از تعاملات تجاری و سیاسی را در منطقه آمریکای لاتین  ایجاد کرده است. این یک رویکرد غیرتمرکز است که به آن‌ها اجازه می‌دهد از بسیاری کشورهای منطقه از طریق منابع و کمک‌های فنی حمایت کنند.

 

“پِپه ژانگ” تحلیلگر ارشد شورای آتلانتیک نیز می‌گوید: چین آمادگی بیشتری برای همکاری با همه کشورها دارد، از این رو نفوذ بیشتری دارد، در حالی که ایالات متحده در این زمینه محدودتر است.

 

فرانس۲۴ با اشاره به ابتکار “کمربند و جاده” چین و به نقل از “الخاندرو گودوی” کارشناس مسائل آسیا و خاورمیانه نوشت: این پروژه تا سال ۲۰۴۹ ادامه خواهد داشت و هزینه تقریبی آن، ۹۰۰ میلیارد دلار است.

 

ملحق شدن کشورهای آمریکای لاتین به طرح کمربند و جاده چین در حالی مورد توجه کارشناسان اروپایی قرار گرفته است که آرژانتین اخیرا به عنوان بیستمین کشور این منطقه به طرح نوار چین پیوست.

 

طرح «کمربند، یک جاده» اگر چه به بهبود روابط چین با شرکای اصلی خود می‌انجامد اما موجب نگرانی واشنگتن شده است. همچنین آخرین ارقام بر این احتمال تأکید می‌کند که با خروج جهان از بحران کووید-۱۹، چین می‌تواند تنها اقتصاد بزرگی باشد که رشد قابل توجهی داشته است.

 

تا سال ۲۰۱۰ میلادی، سرمایه‌گذاری‌های چین در آمریکای لاتین اگرچه عمدتا در بخش‌هایی مانند معدن، انرژی و کشاورزی متمرکز بود اما شرکت‌های چینی به ویژه در ده سال گذشته با تشویق فرصت‌های تجاری در برزیل، کلمبیا، پرو و بولیوی، توجه خود را به آمریکای لاتین معطوف کرده‌اند تا نه فقط در بخش‌های استخراجی بلکه جایگاه خود در کشورهای این نقطه را در حوزه خدمات تجاری، مالی، سرمایه‌گذاری، تولیدی و صنعتی ارتقا بخشند.

 

به این ترتیب، توسعه خطوط راه‌آهن و نیروگاه‌های برق‌آبی، بخش‌هایی مانند تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، تولید خودرو، ارتباطات راه دور و بهره‌برداری از مواد معدنی استراتژیک مانند مس و لیتیوم موجب تنوع‌بخشی به دامنه روابط این غول آسیایی و جغرافیای پهناور آمریکای لاتین شد. طبق آمار “کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب”، سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۰ در بخش‌های خودرو و قطعات خودرو (با سهم ۴۴ درصدی)، بخش انرژی‌های تجدیدپذیر (۱۷ درصد)، بخش خدمات مالی (۱۱ درصد) و کالاهای مصرفی (شش درصد) برجسته است.

بی‌عدالتی خشن سرمایه‌داری: بی‌بهره ماندن زحمتکشان از افزایش بهره‌وری

بر اثر توسعه و رشد فناوری و فرایند‌های تولید، بهره‌وری کارگران و زحمتکشان بسیار افزایش یافته است، اما در نبود توان تشکیلاتی زحمتکشان، بخش اعظم این ثروتی که زحمتکشان خودشان تولید می‌کنند، به جیب طبقهٔ سرمایه‌دار می‌رود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, استثمار, اقتصادی, امریکا, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

طرح‌های اتحادیه اروپا برای رقابت با چین در آفریقا

تارنمای پولیتیکو نوشت: اتحادیه اروپا متعهد شده ۱۵۰ میلیارد یورو در پروژه های مهم آفریقا سرمایه‌گذاری کند. در حالی که چین سرمایه گذاری خود در آفریقا را کاهش داده اروپا فرصت جدیدی را برای افزایش نفوذ خود در آفریقا پیدا کرده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, استعمار, افریقا, اقتصادی, بلژیک, جهان, چین

۷۰ درصد سپرده‌ها، تنها در اختیار یک درصد افراد جامعه قرار دارد

درحالی‌که میانگین بلندمدت «رشد بهره‌وری» نزدیک به صفر بوده و رشد اقتصادی در ایران متأثر از «رشد سرمایه‌گذاری» است نتایج برآوردهای اقتصادی بیانگر آن است که رشد موجودی سرمایه در اقتصاد ایران برای سومین سال متوالی منفی خواهد بود که طبیعتاً تداوم این وضعیت، تحقق اهدافی همچون رشد بالای اقتصادی، افزایش سطح رفاه و اشتغال ... ۷۰ درصد سپرده‌ها، تنها در اختیار یک درصد افراد جامعه قرار دارد

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, مقاله

طرح اصلاح قانون کار و مزد توافقی، امنیت شغلی و معیشت زحمتکشان را نابود می‌کند!

یورش به امنیت شغلی کارگران با به‌اصطلاح اصلاح قانون کار و حمله به معیشت زحمتکشان در مقطع زمانی تعیین حداقل دستمزد کارگران همواره برنامه رژیم ولایی در سه دهه اخیر بوده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, دانشجویی, دهقانی, زنان, سیاسی, کارگری, معلمان, مقاله