درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

پرداخت جریمه تامین اجتماعی از حقوق کارگران

کارگران جایگاه‌های سوخت با ۲۰ شیفت کاری در روز و ۱۰ شیفت شب، حقوق ۹۰۰ هزار تومانی دارند و درآمد آنها بستگی به دریافت انعام دارد. این کارگران بیمه ندارند و قراردادی با آنها بسته نمی‌شود.

 

به گفته یکی از این کارگران در گفتگو با ایسنا به ازای هر شیفت کاری ۱۵ هزار تومان به عنوان حق دفتری از آنها کسر می‌شود. یکی از این کارگران گفته «بعضی از پمپ بنزینا همین ۹۰۰ هزار تومنم نمیدن. به خاطر همین تا تکون می‌خوریم تهدید به اخراجمون می‌کنه.»

 

به گفته کارگران پمپ بنزین کارفرماها و جایگاه‌داران حاضر به عقد قرارداد کتبی با کارگر خود نیستند و قرارداد کاری بین کارگر و کارفرما شفاهی است. یکی از کارگران پمپ بنزین درباره حق بیمه گفته «چند بار مامور بیمه تامین اجتماعی اومد و اسم یه سری بچه‌ها رو گرفته و برای هر نفر کارفرما رو یه میلیون تومن جریمه کرد اما کارفرما همون جریمه رو هم از حقوق بچه‌ها کم کرد. به خاطر همین هر وقت مامور بیمه میاد مجبوریم بگیم تازه‌کاریم.»

 

براساس ضوابطی که جایگاه‌داران تعیین کرده‌اند در صورتی که جایگاه پمپ بنزین در آمار خود کسری بیاورد، این کسری باید از جیب کارگران به جایگاه‌دار پرداخت شود. کارگران جایگاه‌های سوخت در معرض بیماری‌های ریوی قرار دارند و به علت بیمه نبودن بخش بزرگی از درآمد آنها صرف هزینه‌های درمانی می‌شود. شغل آنها در دسته مشاغل سخت قرار نمی‌گیرد چرا که وسیله سنجش میزان گازها و بخارات آلاینده در پمپ بنزین‌ها وجود ندارد.

 

با این که جایگاه‌های پمپ بنزین زیر نظر شرکت پخش فرآوردهای نفتی است و اگر جایگاه‌دار بنزین فروش بیشتری داشته باشد از شرکت نفت پورسانت بیشتری دریافت می‌کند و براساس گزارش دیگری حداکثر حقوق دریافتی کارگران ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان است.

 

بیش از ۱۳ میلیون کارگر بیمه‌شده تامین اجتماعی در کشور فعالیت می‌کنند که حدود ۱۲ میلیون نفر آنها دارای قراردادهای موقت و پیمانی‌اند؛ یعنی حدود ۹۶ درصد کارگران با قراردادهای موقت و پیمانی کار می‌کنند که اکثر این قراردادها سه ماهه و ۶ ماهه‌اند.

 

در سال گذشته نیز نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داد که ۴ میلیون و ۷۰۰هزار کارگر ایرانی هیچ گونه قراردادی ندارند و برخی از کارفرمایان برای فشار به کارگر، قرارداد سفید امضا می‌گیرند و هیچ تعهدی را عملیاتی نمی‌کنند.

میدان

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری شوش با خواست دریافت حقوق ومطالبات، تغییر وضعیت و طبقه‌بندی

کارگران شهرداری شوش به دنبال عدم دریافت مطالبات کاری و حقوق معوقه چهارماهه خود با خواست دریافت حقوق و مطالبات، تغییر وضعیت و طبقه‌بندی دست به اعتراض زدند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری