گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا در پیامی با اشاره به صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم از سوی دادگاه لاهه از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواست تا به این حکم احترام بگذارد. به گزارش بامداد جمعه ایرنا از خبرگزاری آناتولی، رئیس جمهور کلمبیا صدور حکم ... رئیس جمهور کلمبیا: بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو احترام بگذارد
کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد
رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کوبا در پیامهایی وتوی جدید از سوی آمریکا درباره پیشنویس قطعنامه آتشبس در غزه را محکوم کردند. به گزارش ایسنا، «میگوئل دیاز کانل برمودز»، رئیس جمهور کوبا درباره نشست شورای امنیت سازمان ملل که در ۲۰ نوامبر در مورد آتشبس در نوار غزه برگزار شد، استفاده ایالات متحده از حق ... کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگهای غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاریها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاستهای مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
جمعی از حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰، راهپیمایی اعتراضی برگزار و حمایت برخی اعضای این نهاد از جنایات تلآویو را محکومکردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، به دعوت ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برزیل از جمله «کارزار مشترک بینالمللی حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه و لبنان»، صدها برزیلی، امروز در یکی ... راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
اورتگا: از سرگیری روابط با چین خبری خوش برای مردم نیکاراگوئه است
رئیس جمهوری نیکاراگوئه با تاکید بر اهمیت از سرگیری روابط با چین، این تغییر رویکرد را خبری خوش برای مردم این کشور توصیف کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه روز جمعه با حائز اهمیت خواندن از سرگیری روابط دیپلماتیک با چین تاکید کرد که این رویداد خبر خوشی برای کشورش است و به تقویت مناسبات نیکاراگوئه در همه زمینه ها کمک خواهد کرد.
نیکاراگوئه ضمن از سرگیری روابط با چین، با اعلام اینکه جمهوری خلق چین تنها دولت مشروع و حاکم بر چین است و تایوان بخشی جدایی ناپذیر از قلمرو این کشور است، تایوان را به عنوان کشوری مستقل در روابط بین المللی خود کنار گذاشت.
به این ترتیب، نیکاراگوئه ضمن به رسمیت شناختن «چین واحد» اعلام کرد: با از سرگیری روابط خود با جمهوری خلق چین، بطور منطقی روابط با تایوان به حالت تعلیق در می آید.
در مقابل این تصمیم نیکاراگوئه، تایوان نیز با ابراز تاسف از این اقدام اعلام کرد قصد دارد به تمام همکاری های دوجانبه و برنامه های کمک رسانی به نیکاراگوئه پایان دهد.
تایوان جزیره ای در جنوب چین است که از ۴۰ سال گذشته ادعای استقلال دارد و تحریک واشنگتن در این میان باعث تشدید تنش ها بین تایپه و پکن شده است.
در سال ۲۰۱۸، در بحبوحه بحران اقتصادی نیکاراگوئه، تایوان یکی از شرکای اصلی تجاری ماناگوا بود. نیکاراگوئه نیز جزء معدود کشورهایی بود که تایوان را به رسمیت می شناخت. اما با این تصمیم دولت اورتگا، شمار کشورهایی که از تایوان به عنوان یک کشور مستقل حمایت میکنند به ۱۴ کشور تقلیل یافت.
سرانجام پس از ۳۱ سال قطع روابط با چین، نیکاراگوئه در تغییر رویکردی معنادار، با به رسمیت شناختن چین واحد، برقراری روابط با غول تجاری آسیا را از سر گرفت.
تاکید رئیس جمهوری نیکاراگوئه به از سرگیری روابط با چین
برخی تحلیلگران، دلیل این اقدام اورتگا را واکنش به اقدامات مداخله جویانه واشنگتن و متحدانش ازجمله تایوان در تحریم مقامات این کشور آمریکای مرکزی می دانند. پس از خروج از سازمان کشورهای امریکایی که نهادی وابسته به آمریکاست، این دومین اقدام جسورانه نیکاراگوئه درجستجوی تقویت روابط با سایر قطب های جهان از جمله چین و روسیه در مقابل آمریکا است.
به باور کارشناسان، این تحولات مرتبط با انتخاب مجدد اورتگا به ریاست جمهوری نیکاراگوئه در آبان ماه است. نیکاراگوئه در پی پیروزی مجدد «دانیل اورتگا» در انتخابات ریاست جمهوری ، با تشدید اقدامات تضعیف کننده اقتصادی از سوی واشنگتن و متحدانش و مسئله انزوای احتمالی در صحنه بینالمللی روبرو شد؛ با این وجود، طبق نظر تحلیلگران، اگرچه آمریکا و متحدانش با تشدید فشارهای اقتصادی به دنبال به انزوا کشاندن نیکاراگوئه در پی برگزاری انتخابات برآمدهاند، اما این امر به دلیل شرایط اقتصادی و منطقهای این کشور آمریکای مرکزی محقق نخواهد شد.
نیکاراگوئه روابط دیپلماتیک با تایوان را قطع کرد و چین را بهرسمیت شناخت
دولت نیکاراگوئه اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود را با تایوان قطع میکند و “چین واحد” را به نمایندگی از دولت پکن به رسمیت میشناسد.
سازمان ملل بار دیگر دولت مادورو را به رسمیت شناخت
طبق اعلام سفیر ونزوئلا در سازمان ملل، این نهاد بینالمللی روز دوشنبه با تصویب اعتبارنامه دولت «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا به عنوان نماینده قانونی کاراکاس مجددا بر مشروعیت دولت قانونی وی تاکید کرد.
آیا این دولت چپگرای هندوراس نیز در کنار ونزوئلا، کوبا و … آمریکا را به چالش خواهد کشید
همزمان با روی کارآمدن رئیسجمهوری جدید هندوراس از ۲۷ ژانویه ۲۰۲۲ (هفتم بهمن) باید دید آیا حضور نخستین رئیسجمهوری زن تاریخ این کشور آمریکای مرکزی با گرایش چپ و ضدآمریکایی، به تقویت جریان چپگرای آمریکای لاتین منجر خواهد شد؟
“سیومارا کاسترو” نامزد اپوزیسیون جناح چپ نخستین رئیسجمهور زن هندوراس شد
حزب حاکم هندوراس شکست در انتخابات ریاست جمهوری اخیر را پذیرفت، پیروزی را به سیومارا کاسترو، نامزد اپوزیسیون جناح چپ واگذار کرد و نگرانیها را نسبت به یک رای گیری جنجالی دیگر و اعتراضات خشونتآمیز رفع کرد.
ولیعهد انگلیس: لکه ننگ هولناک بردهداری برای همیشه در تاریخ ما میماند
ولیعهد بریتانیا در مراسم رسمی تشکیل جمهوری باربادوس گفت، بردهداری “قساوت هولناکی بود که تاریخ ما را برای همیشه لکهدار میکند.”