اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

“سیومارا کاسترو” نامزد اپوزیسیون جناح چپ نخستین رئیس‌جمهور زن هندوراس شد

حزب حاکم هندوراس شکست در انتخابات ریاست جمهوری اخیر را پذیرفت، پیروزی را به سیومارا کاسترو، نامزد اپوزیسیون جناح چپ واگذار کرد و نگرانی‌ها را نسبت به یک رای گیری جنجالی دیگر و اعتراضات خشونت‌آمیز رفع کرد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اگرچه تنها نیمی از آرای اخذ شده از انتخابات روز یکشنبه شمارش شده است؛ اما نصری عصفوره، شهردار فعلی پایتخت هندوراس و نامزد اصلی “حزب ملی” حاکم در بیانیه‌ای گفت: شخصا به کاسترو تبریک گفتم.

 

براساس گزارش شورای ملی انتخابات هندوراس، پس از شمارش ۵۲ درصد از آرای اخذ شده مشخص شد که سیومارا کاسترو ۵۳ درصد از آرا و عصفوره ۳۴ درصد از آرا را از آن خود کرده‌اند. از زمان برگزاری انتخابات ۳۰ روز فرصت وجود دارد تا برنده اعلام شود.

 

عصفوره اعلام کرد که با کاسترو و خانواده‌اش دیدار کرده است.

 

وی گفت: اکنون می‌خواهم علنا بگویم که به کاسترو به خاطر پیروزی در انتخابات و رسیدن به ریاست جمهوری تبریک می‌گویم. امیدوارم خداوند راهنمای سیومارا کاسترو باشد تا دولتش بتواند بهترین کار را برای همه ما مردمان هندوراس انجام دهد و به هدف توسعه و دموکراسی نائل آید.

 

سیومارا کاسترو نیز در توییتی گفت: عصفوره پیروزی مرا به رسمیت شناخت. مردم، من شما را ناامید نخواهم کرد.

 

اقدام عصفوره در قبول نتیجه انتخابات، نگرانی بسیاری از مردم هندوراس را به خاطر راه افتادن مجدد اعتراضات خیابانی خشونت‌آمیز رفع کرد.

 

سیومارا کاسترو در حال حاضر به عنوان رئیس جمهوری هندوراس با چالش‌های بزرگ و مهمی مواجه خواهد بود.

 

هندوراس از تاثیرات ویرانگر دو توفان شدید در سال گذشته رنج می‌برد. نرخ بیکاری نیز سال گذشته به خاطر رکود اقتصادی ۹ درصد به ۱۰.۹ درصد رسید. گروه‌های تبهکار قدرتمند خیابانی نیز به ارعاب و ترور مردم این کشور ادامه می‌دهند که همین امر علاوه بر عامل‌های اقتصادی باعث مهاجرت ده‌ها هزار تن از مردم هندوراس شده است.

خشم بریتانیا از گسترش روابط چین و کشورهای مشترک المنافع

کارشناسان سیاست خارجی در بریتانیا معتقدند چین از کم کاری بریتانیا استفاده کرده و با گسترش روابط خود با کشورهای مشترک المنافع باعث کاهش نفوذ بریتانیا بر کشورهایی شده که پیش از این مستعمره انگلیس به شمار می‌رفتند.

ادامه

استعمار, امریکای لاتین, انگلستان, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

سفر غیرمنتظره مادورو به کوبا به احترام «ابرقهرمان تزلزل ناپذیر»

« نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا در سفری غیرمنتظره به کوبا، در مراسم گشایش «مرکز فیدل کاسترو» که به افتخار رهبر انقلاب این کشور و در پنجمین سالگرد درگذشت وی افتتاح شد، شرکت کرد.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, خبر, کوبا, ونزوئلا

هشدار سیا به روسیه درباره عواقب ناشی از «سندروم هاوانا»

ویلیام برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در جریان بازدید از مسکو، در خصوص عواقب ناشی از سندروم هاوانا به مقامات ارشد اطلاعاتی این کشور هشدار داد.  

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, کوبا