هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه پس از هشدار صندوق بین‌المللی پول (IMF) مبنی بر خطرات دو قطبی شدن تجارت جهانی، اظهار داشت که اقتصاد بین‌الملل به دلیل سیاسی شدن به سمت و سویی «غیراخلاقی و ناپایدار» پیش می‌رود و به شدت مانع رشد جهانی می‌شود. به گزارش ایرنا از استریتز تایمز، گیتا گوپینات، معاون ... هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, شرق, صندوق بین‌المللی پول, غرب, کانادا, گزارش, مکزیک

بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین و آفریقا همکاری‌ها را ارتقا می‌دهند

یک مقام شورای تجاری چین – آفریقا با بیان اینکه شرکتهای چینی نقش مهمی در ارتقای همکاری‌های دو طرف داشته‌اند، خاطرنشان کرد که اتهامات غرب درباره “تله بدهی” بی اساس است و دو طرف باید مراقب اقدامات آمریکا برای تاثیرگذاری بر همکاری‌ها باشند.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از گلوبال تایمز، یک نماینده ارشد تجاری چین گفت: شرکت‌های چینی یک نیروی استوار در ارتقای همکاری‌های گسترده بین چین و آفریقا بوده اند که در دوره پاندمی کرونا نیز انعطاف نشان داده اند و در حالی که چین و آفریقا با وجود چالش‌هایی مانند پاندمی و مداخلات خارجی درصدد ارتقای همکاری‌های دوجانبه هستند، باز هم این شرکت‌ها نقش مهمی خواهند داشت.

 

رهبران چینی و آفریقایی قرار است روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته مجمع همکاری چین – افریقا FOCAC را در شهر داکار پایتخت سنگال برگزار کنند. قرار است یک رشته سندها و ابتکارها از جمله دورنمای همکاری دو طرف تا سال ۲۰۳۵ منتشر شود.

 

تحلیلگران می‌گویند که این اجلاس همچنین احتمالا بر همکاری چین و آفریقا در حوزه‌های بیشتری مانند تغییرات آب و هوایی تمرکز خواهد کرد.

 

“اریک وانگ شیایونگ”‌ معاون و دبیر کل شورای تجاری چین – افریقا به گلوبال تایمز گفت: شرکت‌های چینی در همکاری‌های دو طرف در مقابله با پاندمی کرونا مشارکت گسترده‌ای داشته و کمک‌های بین دولتی را تکمیل کرده اند.

 

وانگ افزود: از زمان شروع همه‌گیری، چین و کشورهای افریقایی متحد شده و به یکدیگر کمک کرده اند و هر دو طرف نقش مهمی در مبارزه با کرونا داشته و به حل این مشکل جهانی کمک کرده اند.

 

چین تا ۱۲ نوامبر سال جاری بیش از ۱.۷ میلیارد دُز واکسن کرونا به بیش از ۱۱۰ کشور و سازمان از جمله ۵۰ کشور افریقایی داده است.

 

وانگ خاطرنشان کرد: شرکت‌های چینی علاوه بر ارائه اقلام مرتبط با همه گیری همچنین محصولات و فناوری خود را به آفریقا آورده‌اند.

 

شرکت‌های چینی بطور فعال مشغول تولید مشترک واکسن در افریقا با شرکتهای محلی هستند و تا کنون کار تولید مشترک را در مصر شروع کرده و توافق‌های همکاری با مراکش و الجزایر امضا کرده اند.

 

روز جمعه همچنین ساختار اصلی پروژه ساختمان مقر CDC آفریقا اولین مرکز مدرن کنترل و پیشگیری بیماری در آفریقا در ادیس آبابا پایتخت اتیوپی فرایند کاری خود را به اتمام رساند. یک سخنگوی شرکت چینی مجری این پروژه گفت این برنامه بخش مهمی از “ابتکار بهداشت و درمان” در آفریقا و گام مهمی در تقویت آینده مشترک چین و افریقا است.

 

سرمایه‌گذاری مستقیم چین در افریقا ۲.۵۹ میلیارد دلار بوده که ۹.۹ درصد به نسبت سالیانه افزایش داشته و از سطح سال ۲۰۱۹ پیش از پاندمی فراتر رفته است.

گسترش فقر در کشور به فاصله یک‌سال

در حالی در سال جاری ۲۵ استان تورمی بالاتر از تورم کل کشور داشتند که این نسبت برای آبان ماه سال گذشته، ۱۱ استان گزارش شده بود؛ بدین معنا که به فاصله یک‌سال علاوه بر افزایش ۵۳ واحد درصدی تورم، ۱۴ استان نیز به لیست استان‌های با تورم بالاتر از میانگین کشوری اضافه شدند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش

چین: تحریم‌های آمریکا برای زنجیره‌های تأمین جهانی زیان‌بار هستند

دولت چین تحریم‌های جدید آمریکا را محکوم کرد و ضمن هشدار درباره پیامد آن‌ها برای زنجیره تأمین جهانی اعلام کرد حق اقدام متقابل را محفوظ نگه می‌دارد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

جبههٔ متحد نیروهای اپوزیسیون ملی ودموکرات، به‌جای مماشات با دیکتاتوریِ ولایی

با گذشت ۱۰۰ روز از آغاز دورۀ ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی نه‌تنها تغییری در شرایط اقتصادی کشور و زندگی اکثر مردم حاصل نشده است، بلکه وضعیت بدتر هم شده و فقط تعداد وعده‌ها، سفرهای استانی، و شعارها افزایش یافته‌اند.

ادامه

اجتماعی, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سیاسی, کارگری, مداخله خارجی, مقاله, نئولیبرالیسم