ایسمارا وارگاس والتر: ترامپ عزم انقلابی کوبا را دست‌کم می‌گیرد، ما مردمی مستقل و مقاوم هستیم

ایسمارا وارگاس والتر، سفیر کوبا در بریتانیا، در گفت‌وگو با بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ «مورنینگ استار»، از تشدید بحران ناشی از محاصرهٔ اقتصادی ایالات متحده علیه کوبا و همچنین خطر رو‌به‌افزایش جنگ سخن می‌گوید. چرا ایالات متحده علیه “رائول کاسترو” اتهام‌هایی مطرح کرده است و واکنش‌ نسبت به وارد کردن این اتهام‌ها در کوبا چیست؟ ... ایسمارا وارگاس والتر: ترامپ عزم انقلابی کوبا را دست‌کم می‌گیرد، ما مردمی مستقل و مقاوم هستیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, امپریالیسم, تجاوز نظامی, جهان, چین, سازمان ملل, سوسیالیسم, طبقه کارگر, کارائیب, کشاورزان, کشاورزی, کوبا, کودکان, گزارش, همبستگی, ونزوئلا, ویتنام

گاردین: ترامپ بعد از تحقیر شدن در ایران به دنبال گرفتن انتقام از کوباست

نشریه گاردین در یادداشتی به قلم «اوون جونز» ستون‌نویس این نشریه با اشاره به تشدید تنش‌ها علیه کوبا و سخنان آشکار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا درباره تصرف این کشور، نوشت که واشنگتن پس از تحقیر شدن توسط ایران به دنبال یک پیروزی آسان(؟) و گرفتن انتقام از کوبا است. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، در ... گاردین: ترامپ بعد از تحقیر شدن در ایران به دنبال گرفتن انتقام از کوباست

ادامه

آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای لاتین, اقتصادی, ایران, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, عراق, کارائیب, کوبا, ونزوئلا

چرا اقدامات تهاجمی ترامپ در جدایی آمریکای لاتین از چین شکست خورد؟

واشنگتن اگر چه با تکیه بر اعمال تحریم‌ها، فشارها و تهدیدها علیه آمریکای لاتین تلاش می‌کند تا پیشرفت پکن را مهار کند، کشورهای منطقه کاملا بر خلاف این رویه عمل کرده‌اند و آمارها روند دیگری را نشان می‌دهد: تعمیق روابط با پکن و پذیرش این واقعیت که واشنگتن نمی‌تواند جایگزینی برای این مناسبات ارائه دهد؛ ... چرا اقدامات تهاجمی ترامپ در جدایی آمریکای لاتین از چین شکست خورد؟

ادامه

آرژانتین, آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, ایدئولوژی, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, پاناما, پرو, تحلیل, ترینیداد و توباگو, جنگ, جنگ سرد, جهان, چین, شیلی, کاستاریکا, مکزیک, هندوراس, هنگ کنگ, ونزوئلا

اسکات ریتر: کوبا می‌تواند پایان دوران ترامپ را برای همیشه رقم بزند

افسر سابق اطلاعاتی آمریکا در مطلبی با اشاره اقدامات ایالات متحده در قبال کوبا و احتمال حمله به این کشور آمریکای لاتین نوشت، با وجود توجه جهانی به تنش‌های حل‌نشده بین آمریکا و ایران، بسیاری از مردم فراموش کرده‌اند که آمریکا در ۳ ژانویه امسال یک تهاجم به ونزوئلا انجام داد که باعث کشته شدن ... اسکات ریتر: کوبا می‌تواند پایان دوران ترامپ را برای همیشه رقم بزند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, تحلیل, تروریسم, جهان, دکترین مونروئه, کارائیب, کوبا, ونزوئلا

تارنمای اکونومیستا؛ مصادره درآمدهای نفتی ونزوئلا؛ کاراکاس ملزم به واریز پول سوخت به خزانه‌داری آمریکا شد

بر اساس سندی که روزنامه معتبر اسپانیایی «ال اکونومیستا» به آن دست یافته، شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) در ابلاغیه‌ای رسمی به مشتریان خود شامل شرکت‌های هواپیمایی و کشتیرانی دستور داده است که از این پس بهای سوخت را نه به حساب دولت ونزوئلا، بلکه به طور مستقیم به خزانه‌داری آمریکا واریز کنند؛ تصمیمی که ... تارنمای اکونومیستا؛ مصادره درآمدهای نفتی ونزوئلا؛ کاراکاس ملزم به واریز پول سوخت به خزانه‌داری آمریکا شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, استراتژی, اقتصادی, انرژی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, غارتگری, قطر, معیشت

رئیس جمهور کوبا گفت: «قرار نیست حق حاکمیت یا استقلال مردم خود را تسلیم کنیم»

وزیر خارجه کوبا با بیان اینکه دولت آمریکا برای براندازی دولت این کشور بودجه اختصاص داده گفت ایالات متحده عامل اصلی کمبودهای اقتصادی در این کشور آمریکای لاتین به شمار می‌رود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا دوشنبه بعد از ظهر به وقت تهران از رویکرد مداخله جویانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

 

«برونو رودریگز» وزیر خارجه کوبا در توییتی در این زمینه نوشت: «مشاور امنیت ملی کاخ سفید (جیک سولیوان) از منظر سیاسی یا اخلاقی حق صحبت کردن علیه کوبا را ندارد. دولت وی، صدها میلیون‌ دلار برای براندازی در کشور ما اختصاص داده و محاصره اقتصادی برای نسل‌کشی که عامل اصلی کمبودهای اقتصادی در کوباست را به اجرا می‌گذارد.»

 

روز یکشنبه اعتراض‌های گسترده‌ای در هشت شهر کوبا از جمله «هاوانا» پایتخت این کشورعلیه سیاست‌های دولت برگزار شد و معترضان به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند. در مقابل حامیان دولت نیز در پنج شهر کوبا تجمع کردند.

 

مسکو: مداخله خارجی در امور کوبا، «غیرقابل قبول» است

 

در پی مداخله آشکار واشنگتن در خصوص تحولات اخیر کوبا، وزارت خارجه روسیه خواستار توقف هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی این کشور آمریکای لاتین شد.

 

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) خواستار توقف هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کوبا شد.

 

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، زاخارووا در بیانیه‌ای که بر روی وب‌سایت وزارت خارجه روسیه قرار داده بود، با غیرقابل قبول خواندن هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کوبا گفت: «ما مداخله خارجی در امور داخلی یک کشور مستقل و هرگونه اقدام مخرب دیگری را که موجب بی‌ثباتی اوضاع در این جزیره (کوبا) شود، غیرقابل قبول می‌دانیم».

 

بیانیه وزارت خارجه روسیه درباره لزوم توقف هرگونه مداخله خارجی در کوبا در حالی مطرح شده است که مقام‌های کوبا تأکید کردند که ایالات متحده، اعتراضات اخیر در این کشور را سازماندهی کرده‌اند.

 

«میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهور کوبا امروز (دوشنبه) در یک سخنرانی گفت برخی از کسانی که در اعتراضات این کشور شرکت می‌کنند از سوی آمریکا برای ایجاد اغتشاشات پول دریافت می‌کنند.

 

رئیس جمهور کوبا گفت: «قرار نیست حق حاکمیت یا استقلال مردم خود را تسلیم کنیم. انقلابیون زیادی در این کشور هستند که حاضرند جان خود را فدا کرده و هر کاری انجام دهند».

 

طبق گزارش ریانووستی، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در واکنش به این اعتراضات در اقدامی مداخله‌جویانه اعلام کرد که ایالات متحده از حق معترضان برای برگزاری تظاهرات حمایت می‌کنند.

 

ایالات متحده آمریکا از زمان انقلاب سال ۱۹۵۹ کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» و «ارنستو چگوارا»، محاصره این کشور و اعمال انواع فشارهای اقتصادی و تهدید نظامی را در دستور کار قرار داده است.

 

توافق دو کشور در دوره باراک اوباما برای عادی سازی روابط هم به رغم کاستن از شدت خصومت واشنگتن با هاوانا، سبب لغو محاصره کوبا نشد. با روی کار آمدن دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷، او به توافق دولت اوباما با کوبا پشت کرد و دشمنی‌های آمریکا علیه کوبا را شدت بخشید.

 

وزارت خارجه روسیه اخیراً تحریم‌های آمریکا علیه کوبا را به عنوان نمونه‌ای بارز از نقض حقوق بشر توسط واشنگتن، محکوم و اعلام کرد که دولت آمریکا با معیارهای دوگانه خود در تلاش است تا در سطح جهانی حامی آزادی‌های اساسی شناخته شود.

 

دستگاه دیپلماسی کوبا نیز چندی قبل اعلام کرد که ایالات متحده توافقنامه‌های مهاجرتی دوجانبه را نادیده می‌گیرد و مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسان را ترویج می‌کند.

 

چندی قبل یک مقام ارشد دولت کوبا در خصوص ادامه روابط دیپلماتیک با آمریکا گفت، تا زمانی‌که واشنگتن تحریم‌های اقتصادی را علیه کوبا حفظ کند، خیلی دشوار است که بتوان درباره پیشرفت در خصوص روابط دوجانبه به طور جدی فکر کرد.

 

صدها کوبایی پیشتر در شهر هاوانا پایتخت این کشور با برپایی اعتراضی خواستار پایان تحریم‌های آمریکا علیه مردم این کشور شدند.

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

ابراز نگرانی روسیه درباره دست داشتن آمریکا در ترور رئیس‌جمهور هائیتی

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به گزارش‌ها در خصوص بازداشت دو آمریکایی در ارتباط با قتل رئیس‌جمهور هائیتی، اعلام کرد مسکو به طور جدی نگران گزارش‌ها در این ارتباط است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا, هائیتی

سفر هیات اتحادیه اروپا به ونزوئلا درباره انتخابات نوامبر

بر اساس گزارش‌ها یک هیات از اتحادیه اروپا با هدف ارزیابی وجود شرایط در ونزوئلا به منظور استقرار یک هیات نظارت انتخاباتی برای انتخابات ۲۱ نوامبر فرمانداری‌ها و شهرداری ها، وارد این کشور شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا

رئیس جمهور کوبا: تجارب چین در ساخت سوسیالیسم ارزشمند است

میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا و دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست این کشور از جامعه بین‌المللی خواست تلاش‌هایش را برای دفاع از صلح جهانی و حمایت از رفاه انسانی متحد سازد.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, چین, خبر, دیدگاه, سوسیالیسم, کوبا