واحدهای غیرنظامی آسیب‌دیده از جنگ علیه ایران به ۹۲ هزار واحد رسید

رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران اعلام کرد: این مناطق مسکونی توسط اسرائیل و آمریکا مورد هدف قرار گرفته‌اند و ادعای طرف مقابل مبنی بر عدم هدف‌گیری مناطق غیرنظامی، ادعایی کاملاً دروغ است. تاکنون تعداد قابل توجهی از مناطق غیرنظامی و مسکونی مورد هدف قرار داده‌اند. تا جمعه، بیش از ۹۲ هزار و ۶۶۲ واحد مسکونی و ... واحدهای غیرنظامی آسیب‌دیده از جنگ علیه ایران به ۹۲ هزار واحد رسید

ادامه

آمریکا, اجتماعی, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, جنگ, جهان, خاورمیانه, گزارش

سانچز: جنگ خاورمیانه ‌بی‌معنا و غیرقانونی است

نخست‌وزیر اسپانیا گفت که جنگ خاورمیانه «بی‌معنا و غیرقانونی» و از جنگ عراق هم بدتر است. به گزارش ایلنا به نقل از روسیا الیوم، نخست‌وزیر اسپانیا گفت که جنگ خاورمیانه «بی‌معنا و غیرقانونی» و از جنگ عراق هم بدتر است. «پدرو سانچز»، نخست‌وزیر اسپانیا هشدار داد جنگ کنونی در خاورمیانه «به‌مراتب خطرناک‌تر» از جنگ عراق ... سانچز: جنگ خاورمیانه ‌بی‌معنا و غیرقانونی است

ادامه

اجتماعی, اسپانیا, اقتصادی, ایران, تجاوز نظامی, تحلیل, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, عراق, محیط زیست

به‌مناسبت هشتادمین سالگرد جنبش دوم بهمن

جنبش دوم بهمن‌ماه و مبارزه علیه لغو ستم‌ملی جدا از پیکار همگانی مردم علیه دیکتاتوری ولایی و مداخله امپریالیسم نیست! با فرارسیدن دوم بهمن‌ماه امسال، هشتاد سال از جنبش دوم بهمن و بنیانگذاری حکومت ملی و دمکراتیک کردستان می‌گذرد. اعلام حکومت خودمختار کردستان از طرف رفیق جان‌باخته “قاضی محمد” در جمع باشکوه هزاران نفر از ... به‌مناسبت هشتادمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آمریکا, اتحاد, اتحاد شوروی, اجتماعی, استبداد, استعمار, استقلال, اسراییل, انگلیس, ایران, بازنشستگان, حزب توده ایران, حقوق دموکراتیک, خاورمیانه, دیکتاتوری, زحمتکشان, سیاسی, طبقه کارگر, فرهنگی, فقر, کمونیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

غنا رهبران آفریقا را بسیج می‌کند/ درخواست جهانی برای غرامت برده‌داری

رئیس جمهوری غنا در دیدار با یک هیات جهانی مطالبه‌کننده غرامت برده‌داری، خواستار اتحاد مقامات و مردم آفریقا برای پیگیری غرامت بابت برده‌داری و استعمار از سوی قدرت‌های اروپایی شد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «جان درامانی محاما» رئیس جمهوری غنا در دیدار یک هیات جهانی مطالبه‌کننده غرامت بابت «برده‌داری فراآتلانتیک» (انتقال بردگان آفریقایی به ... غنا رهبران آفریقا را بسیج می‌کند/ درخواست جهانی برای غرامت برده‌داری

ادامه

آپارتاید, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, اجتماعی, اروپا, استعمار, اقتصادی, اقیانوس آرام, انگلیس, برده‌داری, پرتغال, سازمان ملل, غنا, کارائیب, گزارش, نسل‌کشی

وضع برزخی ایران، درماندگی رژیم ولایت فقیه و خطرات جدی سیاست امپریالیستی «راهبرد امنیت ملی آمریکا»

در حالی که وضع کشور در عرصه‌های گوناگون روز‌به‌روز وخیم‌تر می‌شود و هیچ‌یک از نهادهای حکومتی توان یا ارادۀ لازم را برای انجام حداقل تغییرات ضروری برای بهبود اوضاع ندارند، تنها پیام ولی فقیه و سران “نظام” و دستگاه تبلیغاتی حکومتی تأکید بر “ضرورت تاب‌آوری مردم” است. در سایۀ حکومت اسلامی و عملکرد ویرانگر آن ... وضع برزخی ایران، درماندگی رژیم ولایت فقیه و خطرات جدی سیاست امپریالیستی «راهبرد امنیت ملی آمریکا»

ادامه

آزادی, آمریکا, اجتماعی, ارتجاع, اروپا, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت ملی, ایران, تحریم, جنگ اقتصادی, حزب توده ایران, خاورمیانه, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگ, قطر, نئولیبرالیسم, همبستگی

هشدار انجمن پزشکان: امکان افزایش شدید تلفات کرونا با برگزاری کنکور و محرم

اولین دور آزمون دکتری در ایران برگزار شد. کنکور سراسری و محرم در راه است. انجمن‌های پزشکی ایران درباره افزایش “ابعاد دهشتناک مرگ و میر” به حسن روحانی هشدار داد. ایرج حریرچی از وضع وخیم بیمارستان‌ها و روند صعودی تلفات گفت.

 

به گزارش رادیو آلمان؛ از هشت صبح روز پنجشنبه نهم مرداد (۳۰ ژوئیه) آزمون دکتری سراسری در ۶۰ شهر و با شرکت ۱۷۵ هزار داوطلب شروع شد. از جمله دستورالعمل‌هایی که برای جلوگیری از گسترش امکان ابتلا به کرونا از سوی برگزارکنندگان این آزمون داده شده این است که داوطلبان از تردد بی‌مورد در محل آزمون خودداری کنند، هنگام ورود و خروج به حوزه امتحانی فاصله با دیگر داوطلبان (حداقل یک متر) را حفظ نمایند، ماسک سه‌لایه معمولی (بدون فیلتر) داشته باشند و از تماس دست‌ها با چشم، دهان و بینی در حین آزمون خودداری کنند. هنگام عطسه یا سرفه کردن نیز باید از دستمال کاغذی استفاده کنند.

 

آیا رعایت این توصیه‌ها می‌تواند ضمانتی برای مبتلا نشدن به کرونا باشد؟ این روزها بسیاری از کارشناسان در این باره ابراز نگرانی و تردید کرده‌اند. به ویژه که این ویروس بنا بر پژوهش‌ها حداقل هشت دقیقه در هوا می‌ماند و امکان انتقال بیماری به دیگران در فضای بسته کم نیست.

 

امکان افزایش شدید تلفات روزانه

 

یک روز پیش از شروع این آزمون مجمع انجمن‌های گروه پزشکی ایران در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نگرانی عمیق خود را از وضعیت همه‌گیری کرونا در ایران ابراز کرد و خواستار اعمال سختگیری‌های بیشتر از سوی دولت شد.

 

این مجمع هشدار داده است که عدم رعایت توصیه‌های کارشناسانه آنها “باعث ابتلا و مرگ و میر با ابعادی به مراتب دهشتناک‌تر از پیش خواهد شد”. انجمن‌های پزشکان در این نامه گفته‌اند: «اگر امروز روزانه ۲۰۰ مرگ و ۲۰۰۰ ابتلا ثبت می‌شود، بر اساس برخی پیش‌بینی‌ها در صورت عدم رعایت جدی دستورالعمل‌ها در سه ماه آینده این آمار تا ۱۶۰۰ مرگ در روز هم افزایش خواهد یافت.» به عبارتی آمار قربانیان کرونا در ایران هشت برابر خواهد شد.

 

آنها در نامه خود به رئیس دولت نسبت به خستگی نیروهای انسانی کادر پزشکی و “به پایان رسیدن منابع سلامت در چنین شرایطی” هشدار داده و از چشم‌اندازی “بسیار تیره و تکان‌دهنده” گفته‌اند. پزشکان امضاکننده نامه اعلام کرده‌اند:

 

«عزاداری و مراسم مذهبی در اجتماعات و گروه‌ها بعلاوه تجمعات بزرگ مثل کنکور بدون رعایت شرایط لازم باید اکیدا ممنوع گردیده بر ممنوعیت آن نظارت جدی و انضباطی اعمال گردد».

 

این پزشکان معتقدند: «خطر شعله‌ور شدن ابتلا و تلفات فراوان در جمع عزاداران به هم فشرده اظهر من الشمس است». مجمع انجمن‌های پزشکان به عنوان “صدای سیستم سلامت کشور و مجموعه‌ای که شامل انجمن‌های متخصصان و کارشناسان آمار و اپیدمیولوژی و پزشکی اجتماعی هم می‌شود” و به عنوان مجموعه‌ای که یکایک احاد آن “ماه‌هاست در پیکاری بی‌امان با این بحران به سر می‌برند و نقاط ضعف را به خوبی تجربه کرده و می‌شناسند” به روحانی هشدار داده‌اند: «عدم رعایت توصیه‌های کارشناسانه مجمع و سیستم سلامت باعث ابتلا و مرگ و میر با ابعادی به مراتب دهشتناک‌تر از پیش خواهد شد».

 

نظر کارشناسی آنها با پذیرش تمام مسئولیت‌های اجتماعی و اخلاقی آن چنین است: «عزاداری و مراسم مذهبی در اجتماعات و گروه‌ها به علاوه تجمعات بزرگ مثل کنکور بدون رعایت شرایط لازم باید اکیدا ممنوع شود و بر ممنوعیت آن نظارت جدی و انضباطی اعمال شود».

 

رعایت جدی مقررات بهداشتی چه اندازه ممکن است؟

 

روز پنجشنبه ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت تصویری از اوضاع عمومی سیستم درمانی در شهرها و استان‌های ایران داد. او گفت ۷۲ میلیون نفر از جمعیت ایران در استان‌هایی که در وضعیت هشدار قرار دارند، زندگی می‌کنند. تعداد بستری روزانه به نزدیک ۴۰۰۰ تن رسیده و روند ابتلا و مرگ صعودی است. ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز یا در حال هشدار هستند. به گفته او از هر ۱۴ نفر بستری در استان تهران یک نفر جان خود را از دست می‌‌دهد. این آماری است که از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود و از سوی بسیاری کارشناسان مورد تردید است. آنها میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در ایران را بسیار بالاتر ارزیابی می‌کنند.

 

حریرچی خبر داد که تهران نه تنها مجددا در وضعیت قرمز قرار گرفته، بلکه به منشاء آلودگی برای شهرهای دیگر تبدیل شده است. جمعیت روز با شب تهران حدود ۸۰۰ هزار نفر تا یک میلیون نفر تفاوت دارد. این یک میلیون نفر با تردد به شهرها یا استان‌های دیگر می‌توانند منشاء شیوع گسترده ویروس باشند.

وضع وخیم بیمارستان‌ها و کمبود شدید تخت‌های آی سی یو

 

ایجاد امکانات درمانی در هر کشوری بر عهده دولت است. در ایران معاون وزارت بهداشت در این باره به مردم هشدار می‌دهد. ایرج حریرچی در سخنان امروز خود گفت: «به مردم هشدار جدی می‌دهم. در کشوری با ۸۴ میلیون نفر جمعیت، ۱۳۰ هزار تخت بیمارستانی داریم. کشورهایی مانند ترکیه چندین برابر ما تخت بیمارستانی دارند. فاجعه در تعداد آی‌سی‌یو، به ازای ۱۰۰ هزار نفر است… بیمارستان‌های‌مان پر است و چندین ماه است که بیماران دیگر هم مراجعه کرده‌اند.»

 

او به وضعیت بیمارستان‌های تهران اشاره کرد و گفت موارد بستری مجددا در تهران اوج گرفته و این روند “خیلی خطرناک” است. بنا بر آماری که او اعلام کرد روز چهارشنبه هشتم مرداد در استان تهران ۷۱۰ بیمار مبتلا به کرونا بستری شده‌‌اند که “به اندازه ظرفیت بیمارستان امام حسین تهران است”.

 

بنا بر آماری که معاون وزارت بهداشت داده، در حال حاضر تعداد بستری روزانه به نزدیک ۴۰۰۰ تن رسیده است. او اضافه کرد: «میزان بستری ما،‌ پنج نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است. تا جایی که روندمان صعودی است، موارد مرگ هم صعودی خواهد بود.»

 

توزیع ماسک نذری

 

امکانات برای رعایت مقررات بهداشتی تا چه اندازه وجود دارد؟ مثلا یک ماسک ساده که زدن آن از جمله اولین موارد این مقررات است تا چه اندازه برای مردم در دسترس است. ایرج حریرچی در سخنان امروز خود از مردم خواست ماسک نذر کنند.

 

او گفت: «برخی از خانواده‌ها همین ماسک‌های معمولی را هم نمی‌توانند تأمین کنند. کسی که با یارانه زندگی می‌کند یا روزمزد است، نمی‌تواند ماسک ۱۰۰۰ تومانی، ۲۰۰۰ تومانی یا ۳۰۰۰ تومانی را تأمین کند. ممکن است پارچه یا چرخ خیاطی هم نداشته باشند تا بتوانند ماسک خانگی تهیه کنند. بنابراین، بهترین نذر، این است که ماسک نذر کرده و در مناطق فقیر توزیع کنند.»

 

درخواست ماسک نذری از مردم درحالی است که به گفته خود او: «طبق مصوبه ستاد ملی کرونا تأمین ماسک و نظارت بر توزیع آن بر عهده وزارت صمت است. روی داروخانه‌ها نیز هم وزارت بهداشت و هم وزارت صمت نظارت دارند. اخیرا که تقاضا برای ماسک زیاد شده، مقداری نابسامانی ایجاد شده است؛ در حالی که هم تولید صنعتی و هم تولید کارگاهی ما افزایش یافته است و ماسک به صورت استاندارد تولید می‌شود.»

 

نکته دیگر در سخنان او این است که میزان بیماران کرونایی در سنین پایین نیز در حال افزایش است و در حال حاضر افراد ۲۰ تا ۲۹ ساله و حتی سنین کمتر هم بستری می‌شوند. به گفته ایرج حریرچی میزان ابتلای سنین پایین “نسبت به دوره چهار ماهه قبل دو برابر شده است”.

 

پویش هر خانه یک حسینیه

 

نگاهی به به برنامه دولت برای انجام مراسم محرم، جدی بودن هشدار مجمع انجمن‌های پزشکان نسبت به امکان “گسترش دهشتاک” ابعاد کرونا را آشکار می‌کند. ایرج حریرچی در سخنان امروز خود از مردم و متولیان خواست به “پویش هر خانه یک حسینیه” بپیوندند.

 

آیا امکان هیچ‌گونه نظارتی بر آنچه در صدها هزار خانه می‌گذرد هست؟ چند درصد این خانه‌ها فضای کافی برای فاصله‌گذاری دارند؟ افرادی که به آنها رفت و آمد می‌کنند چقدر به ابعاد خطر آگاهند؟ در جایی که معاون وزیر بهداشت می‌‌گوید: «باید توجه کرد که ۱۰ دقیقه صحبت به اندازه یک عطسه ویروس پخش می‌کند.»

 

شمار مبتلایان به کرونا از مرز ۳۰۰ هزار نفر گذشت

 

روز پنجشنبه و هم‌زمان با سخنان نگران‌کننده معاون وزیر بهداشت مینی بر این که تمام نقاط کشور به ویروس کرونا آلوده است، سخنگوی وزارت بهداشت از مرگ ۲۲۶ بیمار کووید۱۹ در شبانه‌روز گذشته خبر داد. به گفته سیماسادات لاری در ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران شناسایی شد و مجموع بیماران به ۳۰۱ هزار و ۵۳۰ نفر رسید. ۲۲۶ بیمار جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری در ایران به ۱۶ هزار و ۵۶۹ نفر رسید

گسترش جنبش اعتراضی کارگران و سیاست‌ رژیم ولایت فقیه در قبال سازمان تأمین اجتماعی

در هفته های اخیر دُور تازه‌ای از اعتراض‌های کارگری در صنایع کلیدی کشور رخ داده است که ازجمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ادامه

اجتماعی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, فقر, کارگری, مقاله

توزیع داروی ضدکرونا تا دو هفته دیگر در داروخانه‌های ایران

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: داروی «اکتمرا» که کارایی آن در بهبود نسبی بیماران کرونا تایید شده نیز در ایران تولید شده و تا دو هفته آینده در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود.

ادامه

اجتماعی, امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, دانش

تچمع نیروهای پرستاری، اتاق عمل، هوشبری، آزمایشگاهی، روانشناس، پزشک، تغذیه و&#۸۲۳۰; : شرکت‌های واسطه‌ای پیمانکاری را حذف کنید

نیروهای شرکتی شاغل در حوزه‌های بهداشت و درمان صبح امروز (یکشنبه/۵ مرداد) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر