مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ژنرال مصری با اشاره به آمادگی ارتش مصر برای هر نبردی و تقابل جنگنده های مصری با هواپیماهای جنگی آمریکایی گفت: زمانی که قوی باشی احدی جرات نزدیک شدن به تو را نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، سرتیپ «سمیر فرج» کارشناس نظامی مصری گفت: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر ... آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, فلسطین, مصر

هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

مشاور سابق پنتاگون درباره افزایش حضور نظامی ایالات متحده در غرب آسیا و پیامدهای درگیری نظامی با ایران هشدار داد. به گزارش ایسنا، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: درگیری‌های جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است. اما از آنجایی ... هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تحلیل, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, ویتنام

پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

وزیر خارجه مصر یک پیام شدیداللحن خطاب به اسرائیل مخابره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معا، بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر در جریان دیدار با هیئت جنبش فتح تاکید کرد که قاهره با تلاش‌های اسرائیل برای جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری مخالف است. وی افزود: مصر کاملاً با تجاوزات اسرائیل ... پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, صهیونیسم, فتح, فلسطین, مصر

یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

یک روزنامه عبری زبان به گسترش نفوذ نیروهای یمن در کشورهای آفریقایی و در نزدیکی اراضی اشغالی اشاره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رأی الیوم، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داد: نیروهای یمنی در حال قدرت گرفتن در آفریقا هستند و به «اسرائیل» نزدیک می‌شوند. خطر بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی ... یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

ادامه

آفریقا, آمریکا, اسراییل, جهان, جیبوتی, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, سودان, شاخ آفریقا, گزارش, یمن

الجزیره؛ سوءاستفاده آمریکا از حمله به آرامکو

تارنمای شبکه تلویزیونی «الجزیره» امروز (یکشنبه) در گفت وگو با شماری از کارشناسان و تحلیل گران سیاسی جهان عرب، «سوء استفاده آمریکا از حمله اخیر پهپادهای یمنی به تاسیسات نفتی شرکت ملی نفت سعودی (آرامکو) » را مورد بحث و بررسی قرار داد.

 

«عمر عیاصره » تحلیل گر سیاسی اردنی در برنامه «ماوراء الخبر » ( آن سوی خبر ) از موضع «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در ارتباط با تنش جاری در منطقه خلیج فارس به عنوان « سوء استفاده ابزاری از بحران » نام برد.

 

عیاصره نسبت به پیامدهای تحولات جاری در منطقه هشدار داد و سوال کرد : چرا سامانه پدافند هوایی سعودی به رغم در اختیار داشتن تسلیحات پیشرفته آمریکایی نتوانست با حمله شکل گرفته علیه شرکت نفت آرامکو مقابله کند.

 

بر اساس این گزارش، وی رابطه میان آمریکا با عربستان را «خطرناک» دانسته و از ریاض خواست تا به خود بیندیشد و گزینه کم هزینه تری را برگزیند.

 

این در حالی است که « مارک اسپر » وزیر دفاع آمریکا چندی پیش گفته بود که ترامپ با اعزام نیروی اضافی برای تامین امنیت منطقه خلیج فارس و تاسیسات زیربنایی عربستان و امارات بنا به درخواست این دو کشور اعلام موافقت کرده است.

 

از سوی دیگر « کینت کارتزمن» تحلیل گر آمریکایی در مرکز علمی « الشرق الاوسط » با دفاع از موضع رئیس جمهوری آمریکا گفت: ترامپ با توسل جستن به فروش بیشتر تسلیحات به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران به عنوان یک راه حل میانه می خواهد از درگیر شدن با تهران اجتناب بورزد.

 

کارتزمن توضیح داد : ملت آمریکا هم اکنون مایل است تا ارتباط خود با منطقه خاورمیانه را قطع کرده و در امور داخلی کشورهای آن دخالت نکند، زیرا معتقد است چنین ارتباطی حافظ منافع آمریکا نیست و برای کشورشان بحران های بیشتری به همراه دارد.

 

همچنین «حسین جمال » تحلیل گر مسائل سیاسی کویتی یکی دیگر از شرکت کنندگان برنامه آن سوی خبر الجزیره گفت: ترامپ حمله علیه شرکت آرامکو را دستاویزی برای دستیابی به معامله ها و اموال بیشتر از کشورهای خلیج فارس قرار داده و سخنان اخیر وی به وضوح نشان می دهد که رییس جمهوری آمریکا برای تحقق بخشیدن به منافع اقتصادی و ژئوسیاسی این کشور در صدد جمع آوری اموال بیشتری است.

 

نیروهای مردمی یمن پس از مسلح شدن به پهپادهای نظامی، دومین مرحله از سیاست بازدارنده خود را آغاز کردند و طی آن در اواخر اردیبهشت امسال تاسیسات نفتی شهر «ینبع» در جنوب غرب عربستان در ساحل دریای سرخ در فاصله چند صد کیلومتری یمن و در ۲۶ مرداد سال جاری با ۱۰ پهپاد میدان و پالایشگاه نفتی «الشیبه» شرکت ملی نفت عربستان آرامکو و بالاخره در روز شنبه ۲۳ شهریور با ۱۰ پهپاد میدان های نفتی «بقیق» و «خریص» و پالایشگاه های آرامکو در استان «الشرقیه» عربستان را مورد هدف قرار دادند.

ایرنا

برگزاری رزمایش مشترک چین، ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند و دریای عمان

روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» هنگ‌کنگ در مطلبی تحلیلی با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک چین، ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند و دریای عمان نوشت پیام برگزاری این رزمایش مشترک، حمایت پکن از تهران است.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, چین, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, روسیه

کشته شدن رهبر برجسته جنبش “حسم” شاخه نظامی اخوان المسلمین در عملیات نیروهای امنیتی مصر

وزارت کشور مصر اعلام کرد در جریان عملیاتی در منطقه المطریه در شرق قاهره یک رهبر برجسته جنبش “حسم”، شاخه نظامی گروه اخوان المسلمین کشته شد.

ادامه

تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, مصر

انور قرقاش: حمله اخوان المسلمین به مصر شکست خورد

وزیر مشاور در امور خارجه امارات مدعی شد که بسترهای رسانه‌ای هدفمند و پشتیبانی شده در دعوت به برگزاری تظاهرات با مقابله مردم مصر و حمایت از دولت و نهادهای دولتی این کشور مواجه شد.

ادامه

امارات, جهان, خاورمیانه, خبر, مصر

کنار گذاشتن بولتون از کاخ سفید: گشایشی برای کاهش تنش؟

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه ۱۹ شهریور با انتشار پیامی در توییتر، جان بولتون، مشاورش در امور امنیت ملی را برکنار کرد.

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, خاورمیانه, سوریه, سیاسی, عراق, فرانسه, کره شمالی, لیبی, مذاکرات اتمی