تشدید جنگ تجاری با آمریکا؛ چین تحویل سفارش‌هایش از بوئینگ را متوقف کرد

در پی تشدید تنش‌های تجاری میان پکن و واشنگتن، دولت چین به خطوط هوایی این کشور دستور داده تحویل هواپیماهای بوئینگ و خرید قطعات آمریکایی را متوقف کنند؛ اقدامی که ضربه‌ای سنگین به این غول هواپیماسازی آمریکاست. به گزارش ایسنا، چین در واکنش به تشدید تنش‌های تجاری با ایالات متحده به شرکت‌های هواپیمایی خود دستور ... تشدید جنگ تجاری با آمریکا؛ چین تحویل سفارش‌هایش از بوئینگ را متوقف کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

نیویورک‌تایمز: آمریکا تمام بودجه ناتو را قطع می‌کند!

نیویورک‌تایمز نوشته که دولت آمریکا در حال بررسی بودجه پیشنهادی است که در صورت تصویب، «تقریبا تمام بودجه تخصیصی به نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل و ناتو» را قطع خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی ... نیویورک‌تایمز: آمریکا تمام بودجه ناتو را قطع می‌کند!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جهان, خبر, سازمان بهداشت جهانی, سازمان ملل, ناتو

مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشته دولت آمریکا از مذاکرات تجاری اخیر خود با کشورهای مختلف در پی تعرفه‌های گمرکی گسترده‌ای که بر واردات کالاها اعمال کرده است، برای امتیازگیری از شرکای تجاری آمریکا به منظور به انزوا کشاندن چین استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا،‌ منابع مطلع می‌گویند دولت ترامپ برنامه دارد از ... مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, ویتنام

جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

رئیس جمهور چین در دیدار با همتای ویتنامی خود، خواستار همکاری مشترک دو کشور برای مقابله با سیاست‌های قدرت‌طلبانه و یکجانبه‌گرایی شد. باشگاه خبرنگاران به نقل از النشره: شی جین پینگ، رئیس جمهور چین از چین و ویتنام خواست به طور مشترک با سیاست قدرت و یکجانبه گرایی مخالفت کنند. او در دیدار با رئیس ... جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سوسیالیسم, ویتنام

شکست‌های پیاپی در طرح‌های هایپرسونیک آمریکا

در حالی‌که چین و روسیه با سرعت در حال گسترش زرادخانه‌های هایپرسونیک خود هستند، آمریکا با لغو پیاپی طرح های خود از رقابت عقب نشسته است. به گزارش باشگاه حبرنگاران به نقل از یوراسین تایم: در ادامه شکست‌های پرهزینه آمریکا در توسعه تسلیحات هایپرسونیک، نیروی دریایی ایالات متحده به‌طور رسمی برنامه موشکی «تهاجمی ضد سطح ... شکست‌های پیاپی در طرح‌های هایپرسونیک آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش, هندو پاسیفیک

توافق سران اروپایی برای مقابله با قانون کاهش تورم آمریکا

بر اساس توافق انجام شده در نشست سران بروکسل، اتحادیه اروپا می‌خواهد در آینده به کشورهای عضو اجازه دهد یارانه‌های دولتی هدف‌مند، محدود و متناسب برای شرکت‌ها به منظور رقابت با ایالات متحده برای تولید فناوری‌های سازگار با محیط‌ زیست را ارائه دهند.

به گزارش تسنیم به نقل از نشریه “دی سایت” آلمان، در رقابت با ایالات متحده آمریکا و چین، اتحادیه اروپا می‌خواهد یارانه های انعطاف پذیرتری را برای فناوری های سازگار با محیط زیست امکان پذیر کند. بر اساس بیانیه ای که جمعه شب در اجلاس اتحادیه اروپا در بروکسل به تصویب رسید، در آینده، دولت های اروپایی باید بتوانند برای شاخه های صنعت مهم استراتژیک امتیازات مالیاتی اعطا کنند.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: هدف از این سرمایه‌گذاری‌ها، البته آزاد کردن سرمایه خصوصی است. همچنین قرار است از دیگ ها و صندوق های موجود اتحادیه اروپا برای حمایت از شرکت ها پول تهیه شود.

این بودجه اتحادیه اروپا همچنین برای اطمینان از عدم تحریف رقابت بین کشورهای عضو در نظر گرفته شده است. دلیل آن این نگرانی است که کشورهای قدرتمند مالی مانند آلمان و فرانسه می‌توانند به شرکت های خود امتیازات نامتناسبی نسبت به کشورهای کوچکتر بدهند.

علاوه بر این، بیانیه اجلاس سران بیان می‌کند که باید برای مبارزه با کمبود کارگران ماهر – از جمله از طریق آموزش بیشتر، اقدامات بیشتری انجام شود . در زمینه ای دیگر تاکید می‌شود که دسترسی به مواد اولیه مهم باید تضمین شود.

کشورهای اتحادیه اروپا تا حد زیادی از پیشنهادات کمیسیون اتحادیه اروپا پیروی و از آن استقبال می‌کنند. فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی برنامه های مربوطه را در ابتدای ماه ارائه کرد. همچنین در این برنامه‌ها نشان داده شد که کمیسیون انتظار دارد صدها میلیارد یورو در فناوری های سازگار با آب و هوا در اتحادیه اروپا سرمایه گذاری شود.

هنوز هیچ توافقی در این مورد ایجاد نشده که آیا در میان مدت این یارانه‌ها باید به عنوان مثال از طریق بدهی‌های مشترک، در دسترس باشند . بیانیه نهایی تنها بیان می‌کند که سران کشورهای عضو تصدیق می کنند که کمیسیون اروپا قصد دارد در تابستان یک صندوق حاکمیتی ارائه کند.

از آنجایی که ایالات متحده آمریکا می خواهد از صنعت خود با یارانه (قانون موسوم به کاهش تورم آمریکا) محافظت کند، کمیسیون اروپایی هم خواستار یک برنامه حمایتی برای اقتصاد اتحادیه اروپا است. کمیسیون اروپایی در پیش گرفتن طرح بدهی های مشترک را در این شرایط اجتناب ناپذیر می داند، اما آلمان با این موضوع مخالفت می کند.

کریستین لیندر، وزیر دارایی آلمان چندی پیش در جریان بحث ها پیرامون قانون کاهش تورم آمریکا علیه طرح مد نظر کمیسیون اروپایی مبنی بر گسترش بیش از حد یارانه ها برای شرکت ها در اروپا صحبت کرد.

لیندنر نسبت به رقابت یارانه‌ای با ایالات متحده هشدار داد. وی با اشاره به بحثها در اتحادیه اروپا در مورد بدهی مشترک گفت: به همین دلیل ما نیازی به ابزارهای مالی جدید در سطح اروپا نمی‌بینیم.

کمیسر امور اقتصادی اروپا از دولت فدرال آلمان خواسته بود از تقاضای بدهی جدید اتحادیه اروپا حمایت کند. وی اخیرا در گفتگویی با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ گفت: قیمت انرژی و رقابت با چین چالش‌های بزرگی برای اتحادیه اروپا ایجاد می‌کند و همچنین خطر رقابت یارانه‌ها با ایالات متحده وجود دارد. این مقام ایتالیایی در اروپا گفت: ما باید در نظر بگیریم که هر کشور عضو نمی‌تواند همه این کارها را به تنهایی انجام دهد. هیچ راهی جز راه حل اروپایی و بدهی‌های جدید وجود ندارد.

کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا، و همچنین چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا اخیراً خواستار اجرای طرح بدهی مشترک اتحادیه اروپا شده بودند تا همچنین بتوانند با کمک آن با برنامه میلیارد دلاری ایالات متحده برای ترویج فناوری های سبز و “قانون کاهش تورم” مقابله کنند. آنها نسبت به صنعتی زدایی اروپا هشدار می دهند.

با قانون کاهش تورم، ایالات متحده برای بخش‌هایی از اقتصاد خود یارانه‌هایی را قرار داده است. این قانون مزایایی را برای شرکت هایی که در ایالات متحده تولید می‌کنند فراهم می کند.

“جو بایدن”، رئیس جمهور آمریکا قانون کاهش تورم را در ماه اوت امضا کرد. این قانون برنامه کمکی ۳۷۰ میلیارد دلاری را پیش‌بینی می کند که از جمله، انرژی های تجدیدپذیر و صنعت را در مبارزه با تغییرات آب و هوایی تقویت می کند. با این حال، این شامل بندهایی نیز می‌شود که شرکت‌ها باید در ایالات متحده سرمایه گذاری و تولید کنند.

اتحادیه اروپا به شدت نگران عواقب اجرای این قانون برای اقتصاد خود است.

بنابر این در آینده، اتحادیه اروپا می‌خواهد به کشورهای عضو اجازه دهد یارانه‌های دولتی «هدف‌مند، محدود و متناسب» برای شرکت‌ها به منظور رقابت با ایالات متحده برای تولید فناوری‌های سازگار با محیط‌زیست، ارائه بدهد. این را سران کشورهای اروپایی بامداد جمعه در یک نشست ویژه تصمیم گرفتند.

بر این اساس رویه‌های کمک‌های دولتی باید ساده‌تر، سریع‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر شوند. در پاسخ به بسته یارانه‌ای بزرگ ایالات متحده در زمینه فناوری سازگار با آب و هوا، صراحتاً ذکر شده است که در اتحادیه اروپا، مانند ایالات متحده آمریکا، اعتبار مالیاتی برای شرکت‌هایی که محصولات سازگار با محیط زیست تولید می‌کنند در آینده مجاز است. جزئیات این تصمیم گیری قرار است در نشست سران اتحادیه اروپا در ماه مارس اتخاذ شود.

«ضمیر کابلوف»؛ شواهد روسیه حاکی از حمایت مخفیانه دولت واشنگتن از تروریست‌های داعش است

رئیس جمهور روسیه امروز در نشستی با نمایندگان امنیتی برخی کشورها اعلام کرد: تهدید تروریستی در افغانستان تشدید شده است. به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه امروز چهارشنبه در نشستی با نمایندگان امنیتی تعدادی از کشورها در خصوص موضوع افغانستان گفت: تهدید تروریستی پس از خروج آمریکا از ... «ضمیر کابلوف»؛ شواهد روسیه حاکی از حمایت مخفیانه دولت واشنگتن از تروریست‌های داعش است

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, اقتصادی, تروریسم, روسیه, صلح, گزارش

چین: آمریکا با اعمال تحریم‌ها موجب بروز فجایع انسانی شده‌ است

مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: دولت‌های آمریکا به طور متوالی با سوء استفاده از اهرم مالی، از تحریم‌ها به عنوان راه حل ترجیحی برای مشکلات دیپلماتیک استفاده کرده‌اند که این امر بی‌اثر بوده و موجب بروز فجایع انسانی شده است. به گزارش ایرنا به نقل از سایت دولتی چین، سخنگوی وزارت امور ... چین: آمریکا با اعمال تحریم‌ها موجب بروز فجایع انسانی شده‌ است

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, تحریم, تحلیل, چین, حقوق بشر, روسیه, ژاپن, سوریه, شرق آسیا, فرانسه, کره شمالی, کوبا

ضرورت پیوندِ مبارزه برای مطالبه‌های صنفی با جنبش مردمی بر ضد دیکتاتوری حاکم

با نزدیک‌شدن به زمان برگزاری نشست‌های “شورای‌عالی کار” برای تعیین میزان حداقل دستمزد ۱۴۰۲ کارگران مشمول قانون کار بحث پیرامون اهمیت افزایش مزد مطابق نرخ واقعی تورم و سبد معیشت وارد دور تازه‌ای می‌شود. امسال حساسیت بحث‌های مرتبط با افزایش دستمزد و دیگر مطالبه‌های فوری کارگران و زحمتکشان نسبت به سال‌های گذشته بیشتر است. خیزش ... ضرورت پیوندِ مبارزه برای مطالبه‌های صنفی با جنبش مردمی بر ضد دیکتاتوری حاکم

ادامه

اختلاف طبقاتی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, خصوصی‌سازی, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

حقایق کلیدی که آمریکا به عمد در مورد بدهی آفریقا نادیده می‌گیرد

جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده، مانند بسیاری از مقامات ارشد ایالات متحده که از آفریقا دیدن کرده اند، در جریان سفر اخیرش به این قاره، در انتقاد از چین و ایجاد نگرانی در مورد نقش چین در مشکل بدهی، نهایت تلاش خود را کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ مقامات ایالات متحده در ... حقایق کلیدی که آمریکا به عمد در مورد بدهی آفریقا نادیده می‌گیرد

ادامه

آفریقا, آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, انگلستان, بانک جهانی, چین, شرق آسیا, غرب, غنا, گروه ۷, گزارش, مصر