چین: آمریکا با اعمال تحریم‌ها موجب بروز فجایع انسانی شده‌ است

مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: دولت‌های آمریکا به طور متوالی با سوء استفاده از اهرم مالی، از تحریم‌ها به عنوان راه حل ترجیحی برای مشکلات دیپلماتیک استفاده کرده‌اند که این امر بی‌اثر بوده و موجب بروز فجایع انسانی شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از سایت دولتی چین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین جمعه شب در نشست مطبوعاتی خود با انتقاد از اعمال تحریم‌های مختلف از سوی آمریکا علیه دیگر کشورها گفت: تا سال مالی ۲۰۲۱، تعداد تحریم‌های فعال ایالات متحده به بیش از ۹۴۰۰ مورد افزایش یافته و تاکنون شامل چین، روسیه، ایران، سوریه، کره شمالی، کوبا، فرانسه، بریتانیا، آلمان، ژاپن و… شده است که بی‌اثر بوده و موجب بروز فجایع انسانی شده است.

مائو درباره ورود ناخواسته بالون چین به فضای آمریکا و اینکه یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته است که تجهیزات کشف شده در این بالون برای نظارت اطلاعاتی بوده و با تجهیزات هواشناسی مغایرت دارد، گفت: چین بارها اطلاعاتی را به اشتراک گذاشته و موضع خود را در مورد ورود ناخواسته بالون غیرنظامی چینی به حریم هوایی آمریکا اعلام کرده است.

وی با اشاره به قطعنامه کنگره آمریکا که چین را به دلیل استفاده از بالون نظارتی بر فراز خاک ایالات متحده محکوم کرد، گفت: قطعنامه کنگره آمریکا صرفاً در مورد کسب امتیازات سیاسی و نمایش کلی ماجرا است. چین از صدور این قطعنامه ابراز تاسف و قاطعانه با آن مخالفت می‌کند.

مائو با اشاره به اینکه آمریکا سعی دارد به هر طریقی برتری اقتصادی خود را در جهان حفظ کند، خاطرنشان کرد: ایالات متحده برای حفظ برتری اقتصادی و فناوری خود، مفهوم امنیت ملی را بیش از حد گسترش داده و با سوء استفاده از اقدامات کنترل صادرات و مختل کردن فعالیت‌های عادی اقتصادی و تجاری، زنجیره‌های صنعتی در عرضه جهانی را بی‌ثبات کرده است.

وی گفت این یک انحراف کامل از اصول اقتصاد بازار و رقابت منصفانه است که ایالات متحده از مدت‌ها پیش، از آن حمایت می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد، ایالات متحده باید تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه را کنار بگذارد و مسئولیت‌های بین‌المللی خود را به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل بپذیرد.

وی درباره اینکه گفته می شود خرابکاری در سپتامبر گذشته در خطوط لوله نورد استریم که گاز طبیعی را از روسیه به اروپا منتقل می‌کند، توسط نیروهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا انجام شده است، گفت: خطوط لوله گاز نورد استریم یک زیرساخت حیاتی فراملی است. انجام خرابکاری در این خط لوله تأثیر جدی بر بازار جهانی انرژی و مسائل زیست‌محیطی داشته است. اگر این موضوع صحت داشته باشد ایالات متحده یک توضیح مسئولانه به جهان بدهکار است.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله