رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از صدای آمریکا، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در همین رابطه گفت: «ما با طیفی از شرکا، از جمله رهبران عربستان سعودی، در تماس هستیم. من شما را در رابطه با هرگونه گفت‌وگوهای جدید با آنها، به وزارت خارجه [آمریکا] ارجاع می‌دهم.»

 

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: «ما همچنان از همه شرکا و متحدان‌مان می‌خواهیم، همان‌گونه که ما در بخش ۲۳۱ قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم (کاتسا) روشن کرده‌ایم، از هرگونه مبادله عمده جدید با بخش دفاعی روسیه پرهیز کنند.»

 

این سخنگوی وزارت خارجه افزود: «ما از گزارش‌ها در مورد امضای توافق همکاری نظامی میان پادشاهی عربستان سعودی و فدراسیون روسیه آگاه هستیم. ایالات متحده و عربستان سعودی به رابطه نزدیک و پایدار در شراکت امنیتی ادامه می‌دهند. ما در گفت‌وگوی مداوم با شرکای عربستانی خود و افزایش تعهدمان برای کمک به دفاع از عربستان سعودی هستیم.»

 

سرهنگ دوم آنتون تی. سمرلاث، یکی از سخنگویان وزارت دفاع ایالات متحده،‌ پنتاگون، نیز  گفت: «ایالات متحده و عربستان سعودی به شراکت نزدیک و پایدار امنیتی خود ادامه می‌دهند.»

 

وی همچنین با تایید وجود گفت‌وگوهای مستمر با شرکای سعودی، بر تعهد ایالات متحده نسبت به دفاع عربستان سعودی تاکید کرد و از متحدان ایالات متحده خواست «از هرگونه همکاری دفاعی با روسیه، پرهیز کنند.»

 

هفته پیش گزارش‌هایی مبنی بر امضا تفاهم‌نامه همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه منتشر شد. سایت «دیفنس» در گزارشی تحلیلی نوشت این پیامی از سوی ریاض به واشنگتن است که عربستان همکاری‌های دفاعی خود را متنوع کرده و دیگر به آمریکا اکتفا نخواهد کرد.

 

خالد بن‌سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان سعودی، نیز روز ۲۴ اوت، دوم شهریور، در پیامی در توئیتر از امضاء یک توافق نظامی با وزارت دفاع روسیه خبر داد.

 

گزارش تحلیلی «دیفنس» می‌گوید عربستان سعودی از مدت‌ها پیش خواستار برنامه‌هایی نظامی است که انتقال آن‌ها برایشان سود داشته باشد.

 

دولت جو بایدن از زمان شروع و با انتشار عمومی گزارش اطلاعاتی آمریکا مربوط به قتل جمال خاشقجی، شاهد چالش‌هایی در رابطه با پادشاهی عربستان سعودی است.

 

این در حالی است که لوید آستین راهی خاورمیانه می‌شود و در جریان سفر خود به عربستان سعودی هم خواهد رفت.

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله