کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

دولت کلمبیا همزمان با ارائه درخواست عضویت در «بانک توسعه جدید» بریکس و تاکید بر اهمیت این موسسه به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تامین پروژه‌ها در این کشور آمریکای جنوبی، از اَبَرپروژه‌ای مبنی بر ایجاد یک کانال ارتباطی میان اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس رونمایی کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، ... کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اقیانوس اطلس, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, پاناما, چین, روسیه, کلمبیا, هندوستان

بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

رئیس بانک توسعه جدید بریکس بر نقش این نهاد در پیشبرد توسعه در جهان جنوب تاکید کرد و از جذب ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه در ۱۰ سال خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید بریکس (NDB)، در سخنرانی خود در آیین گشایش چهارمین نشست وزرای ... بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, جهان, چین, کارائیب, گزارش, مشارکت راهبردی

مروری بر مهم‌ترین رویدادهای بریکس در هفته‌ای که گذشت

پایگاه «تی‌وی بریکس» در تازه‌ترین گزارش هفتگی خود، نگاهی به مهم‌ترین تحولات کشورهای عضو و مرتبط با گروه بریکس در هفته گذشته داشته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، رژه‌ای به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی در میدان سرخ مسکو برگزار شد. نیروهایی از ۱۳ کشور خارجی نیز ... مروری بر مهم‌ترین رویدادهای بریکس در هفته‌ای که گذشت

ادامه

آ. سه. آن, اتیوپی, امارات, اندونزی, برزیل, بریکس, تایلند, جنگ میهنی, چین, خبر, روسیه, محیط زیست, مصر, ویتنام

رئیس‌جمهوری برزیل: اقدامات چین علیه تعرفه‌ها قابل تحسین است

رئیس‌جمهوری برزیل در دیدار با وزیر خارجه چین همزمان با اعلام آمادگی برای تقویت روابط دوجانبه، اقدامات پکن در برابر «تعرفه‌های متقابل» را شایسته تحسین ارزیابی کرد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای شینهوا، «لولا داسیلوا» در جریان دیدار با «وانگ یی» خاطرنشان کرد: برزیل و چین اعتماد متقابل مستحکم و ... رئیس‌جمهوری برزیل: اقدامات چین علیه تعرفه‌ها قابل تحسین است

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا

نشست وزرای خارجه بریکس خواستار اتحاد جهانی علیه گرسنگی، فقر و … تضمین امنیت غذایی جهانی شد

وزرای خارجه بریکس در بیانیه پایانی نشست دو روزه خود که با حضور وزرای خارجه پنج کشور عضو و نمایندگان کشورهای شریک در ریودوژانیرو برگزار شد بر تعهد خود به حل‌ وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی از طریق گفت‌ وگو و دیپلماسی تاکید کردند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای تی وی بریکس، ... نشست وزرای خارجه بریکس خواستار اتحاد جهانی علیه گرسنگی، فقر و … تضمین امنیت غذایی جهانی شد

ادامه

اقتصادی, امنیتی, برزیل, بریکس, تروریسم, جهان, سازمان ملل, فرهنگی, فقر, گرسنگی, هندوستان

لاوروف: بریکس در افزایش پرداخت با پول های ملی موفق بوده است

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در ادامه سفر آفریقایی خود، با اشاره به در دسترس نبودن دلار آمریکا و موفقیت بریکس در افزایش مبادلات دوجانبه بازرگانی با پول های ملی، گفت: کشورهای عضو بریکس برای افزایش پرداخت ها با پول های رایج در معاملات و عملیات مالی، فعالانه تلاش می کنند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ لاوروف پس از دیدار با ثولی دلادلا وزیر امور خارجه استواتینی گفت: افزون بر رشد سریع سهم پول های رایج در معاملات میان کشورهای عضو پیمان بریکس، آنان طرح هایی برای پاسخ دادن به نیاز به ایجاد پول واحد دارند.

به گفته لاوروف؛ علت این احساس نیاز بسیار ساده است: ناتوانی برای وابستگی و اعتماد به سازوکارهایی که در دست کسانی قرار دارد که هر زمان بخواهند، بتوانند تقلب کرده و از اجرای تعهداتشان خودداری کنند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ژوئن به مجمع بازرگانی بریکس گفت که پنج اقتصاد نوپدید درون این گروه شامل روسیه، چین، برزیل، هند و آفریقای جنوبی، باید سامانه ذخیره سازی بین المللی بر اساس سبد پول های رایج بریکس، ایجاد کنند. گر چه ایجاد نظام پولی برای اعضا شاید سال ها طول بکشد، اما نتیجه پایانی ممکن است ایجاد تعادلی میان نظام غربی وابسته به دلار و سبد پولی بریکس باشد.

بریکس یک انجمن غیررسمی متشکل از بزرگ ترین اقتصادهای در حال رشد و توسعه جهان است که در ۲۰۰۶ برای تقویت همکاری میان این کشورها و یافتن و در پیش گرفتن رویکرد مشترکی در برابرچالش های اقتصادی جهان، تاسیس شد.

به گزارش دوم بهمن ماه ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، «مزووکیلی ماکیتوکا» سفیر آفریقای جنوبی در مسکو با اعلام میزبانی کشورش از نشست آتی سران گروه «بریکس» گفت که ۱۳ کشور از جمله چند کشور عربی علاقه مند به پیوستن به این گروه هستند.

وی با بیان این موضوع که نیمی از این۱۳ کشور درخواست رسمی خود را ارائه کرده اند، افزود: ۶ کشور نیز برای پیوستن به این گروه ابراز علاقه کرده اند که انتظار می رود اولویت برای پذیرش با کشورهایی باشد که زودتر درخواست خود را ارائه کرده اند.

وی اضافه کرد: در میان متقاضیان ایران، بحرین، عربستان سعودی و امارات متحده عربی و دو کشور آفریقایی الجزایر و مصر هم حضور دارند.

سفیر آفریقای جنوبی در مسکو با بیان اینکه همه کشورهای عضو بریکس از توسعه این گروه استقبال می کنند، ادامه داد: لازم است برای پذیرش اعضای جدید راهکارهایی تعریف شود و بررسی آن در دستور کار قرار گیرد.

وی یادآور شد که آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این سازمان پیوست و از آن زمان تاکنون تعداد اعضای بریکس توسعه نیافته است.

به گفته ماکیتوکا، برای حضور در نشست بعدی بریکس که اوت آینده در آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد، از همه سران کشورهای عضو از جمله «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه دعوت خواهد شد که البته حضور وی به تصمیم کرملین بستگی خواهد داشت.

بریکس (BRICS) نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده‌ است. بریکس یک ائتلاف فراقاره‌ای به شمار می‌آید که ساختاربندی جدیدی را برای اقتصاد و سیاست جهانی فراهم کرده است.

برای نخستین بار وزیران خارجه چین، هند، برزیل و روسیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ با هم دیدار کردند و اولین اجلاس رسمی سران این کشورها در سال ۲۰۰۹ در روسیه برگزار شد.

سال ۲۰۱۰ آفریقای‌جنوبی هم به این شورای تجاری پیوست و نشست سران آن هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار شده است.

آفریقای جنوبی رئیس سازمان بریکس در سال ۲۰۲۳ است، سال گذشته تعدادی از کشورها در سراسر جهان مانند الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، ایران، نیجریه، عربستان سعودی، ترکیه و امارات متحده عربی تمایل خود را برای پیوستن به بریکس اعلام کردند.

این سازمان به طور گسترده به عنوان باشگاهی از کشورها محسوب می شود که به دنبال مقابله با سلطه آمریکا هستند.

چهاردهمین اجلاس سران پنج قدرت نوظهور اقتصادی «بریکس» با محوریت تقویت همکاری تجاری و اقتصادی میان اعضا و شرکای این گروه (۳ تیر ۱۴۰۱) برگزار شد.

الدی پاندور: حذف سلطه دلار در تجارت بین‌الملل تحولاتی در بانکداری گروه بریکس ایجاد کرد

وزیر خارجه آفریقای جنوبی گفت ما همیشه نگران سلطه دلار بوده‌ایم و حذف سلطه دلار در تجارت بین‌الملل تحولاتی در بانکداری گروه بریکس ایجاد کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ «نالدی پاندور» در جدیدترین اظهارات خود خواهان جایگزین کردن یک واحد پولی دیگر به جای دلار در تجارت بین‌المللی شده است. به گزارش راشا تودی،  ... الدی پاندور: حذف سلطه دلار در تجارت بین‌الملل تحولاتی در بانکداری گروه بریکس ایجاد کرد

ادامه

آمریکا, افریقا, افریقای جنوبی, بریکس, جنوب آفریقا, جهان, چین, روسیه, گزارش

آفریقای جنوبی، روسیه و چین رزمایش دریایی مشترک برگزار می‌کنند

آفریقای جنوبی به همراه روسیه و چین قرار است رزمایش دریایی مشترک برگزار کند. به گزارش تسنیم، برخی منابع خبری متعلق  به آفریقای جنوبی از جمله وب سایت دیفنس وب بامداد چهارشنبه به نقل از نیروی دفاع ملی آفریقای جنوبی گزارش دادند که این کشور قرار است به همراه روسیه و چین در ماه فوریه ... آفریقای جنوبی، روسیه و چین رزمایش دریایی مشترک برگزار می‌کنند

ادامه

افریقای جنوبی, بریکس, جنوب آفریقا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

شی: چین آماده همکاری با روسیه برای حاکمیت جهانی منصفانه است

رییس‌جمهور چین در جریان دیدار روز چهارشنبه با معاون رئیس شورای امنیت روسیه بر آمادگی کشورش برای ایجاد روابط حسنه و همکاری نزدیک با روسیه در راستای یک حاکمیت جهانی منصفانه‌تر تاکید کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، بر اساس گزارش تلویزیون مرکزی چین، شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین در جریان دیدار ... شی: چین آماده همکاری با روسیه برای حاکمیت جهانی منصفانه است

ادامه

اتحاد شوروی, بریکس, تحلیل, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, شرق آسیا, شرق اروپا

عزم داسیلوا و پوتین برای تقویت «بریکس»

«لولا داسیلوا» رئیس‌جمهوری منتخب برزیل و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه بر اهمیت «بریکس» (گروه اقتصادهای نوظهور جهان) و تقویت بیش از پیش روابط میان دو کشور تاکید کردند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، روسای جمهوری برزیل و روسیه در گفت‌وگویی تلفنی به تبادل نظر پرداختند و یک منبع نزدیک ... عزم داسیلوا و پوتین برای تقویت «بریکس»

ادامه

آمریکا, افریقای جنوبی, اکوادور, برزیل, بریکس, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, گزارش, هندوستان