مخالفت آلمان با تصمیم‌گیری سیاسی درباره پروژه گازی “نورد استریم ۲”

صدر اعظم جدید آلمان پروژه گازی “نورد استریم ۲” را یک موضوع مرتبط با بخش خصوصی دانسته و هر گونه تصمیم‌گیری سیاسی درباره آن با توجه به مناقشات با روسیه بر سر اوکراین را رد کرد..

ادامه

اروپا, امریکا, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

صلح خاورمیانه در گرو تشکیل کشور مستقل فلسطین است

رئیس‌جمهور مصر تاکید کرد یافتن راهکاری سیاسی و دائم برای بحران سوریه یک مسئله با اهمیت برای خاموش کردن شعله جنگ است.

ادامه

اتحادیه عرب, اتیوپی, افریقای جنوبی, امریکا, ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, دیدگاه, سودان, سوریه, صلح, فلسطین, لیبی, مداخله خارجی, مداخله نظامی, مصر, همبستگی, یمن

۱۲۰ نماینده عراقی خواستار مقابله با ماجراجویی آمریکا شدند

در پی ادامه تحرکات نظامی آمریکا در نقاط مختلف عراق از جمله حمله هفته گذشته بالگردهای آمریکایی به نیروهای پلیس فدرال عراق در استان کرکوک، ۱۲۰ نماینده عراقی خواستار مقابله پارلمان با این امر شدند.

ادامه

امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, شمال غرب آسیا, عراق

۵۳ مقام سابق آمریکایی خواستار بازگشت ترامپ به برجام شدند

بیش از ۵۰ نفر از مقام های سابق امنیتی، سیاسی و نظامی آمریکایی با تاکید بر لزوم بازگشت واشنگتن به برجام اعلام کردند، سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران و خروج وی ازتوافق هسته ای هیچ یک از اهداف او را محقق نمی کند و حتی تبعاتی برای ایالات متحده نیز خواهد داشت.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, روسیه, مذاکرات اتمی

یک روزنامه روسی: آمریکا و مخالفان سوری اصلی‌ترین مانع صلح درسوریه

روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز در تحلیلی نوشته است: نیروهای مخالف دولت سوری با حمایت ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، اصلی ترین مانع برای تحقق کامل ابتکارعمل صلح جویانه روسیه برای حل و فصل مناقشه نظامی در سوریه بشمار می روند. در واکنش به اظهارات چند روز قبل “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه در باشگاه مباحثاتی «والدای» در مورد نظریه تشکیل کنگره ملی در سوریه، برخی گروههای مخالف سوری که در مناطق جنوب استان حمص که تحت کنترل آمریکا قرار دارد، مستقر هستند، از مخالفت با این مسئله و استقلال آنها از دمشق سخن گفته اند.

 

مقامات نیروهای دموکراتیک سوریه که با حمایت کامل آمریکا توانسته اند حدود یک سوم از خاک سوریه در مناطق شرقی این کشور را تحت کنترل خویش قرار دهند، نیز پیش از این چنین موضع گیری را اعلام کرده بودند.

 

پوتین در سخنرانی خود در باشگاه «والدای» گفته بود، روند حل و فصل اوضاع در سوریه به مرحله تازه ای رسیده و اقدامات صورت گرفته در این کشور، این امکان را بوجود آورده تا بتوان به مرحله بعدی، یعنی تشکیل کنگره ملی در سوریه، وارد شد تا در آن نمایندگان همه گروههای نژادی و مذهبی، دولت و مخالفان شرکت داشته باشند و اگر این کار با حمایت کشورهای ضامن صلح انجام شود، گام بسیار مهمی در حل و فصل سیاسی بحران برداشته می شود و سپس باید در فکر تدوین قانون اساسی بود که فعلا زود است در مورد آن صحبت کرد.

 

البته رئیس جمهوری روسیه اعتراف کرده بود که این نگرانی نیز وجود دارد که روند یافتن راه حلی برای خارج شدن از بحران سیاسی و رفع اختلافات بین مخالفان و دولت سوریه دشوار شود که مهمترین علت آن هم عدم اعتماد طرفین به یکدیگر است.

 

حمایت تهران و آنکارا از نظریه تشکیل کنگره ملی سوریه

 

منابع خبری این روزنامه تایید کرده اند که چنین نظریه ای قرار است در دور جدید مذاکرات آستانه (پایتخت قزاقستان) که قرار است اواخر همین ماه (اکتبر) برگزار شود، بعنوان گام بعدی در روند حل و فصل سیاسی بحران مورد بررسی قرار بگیرد. گفته می شود که مقامات ایران و ترکیه، که به همراه روسیه، کشورهای ضامن صلح در سوریه هستند، نیز با این نظریه موافقت کرده اند. ظاهرا این توافق در جریان مذاکرات تلفنی پوتین با همتایان خویش در این کشورها و همچنین دیگر تماسهای مقامات کشورهای فوق در عرصه دیپلماتیک و نظامی، حاصل شده است.

 

طرح تشکیل کنگره ملی سوریه به مزاق آمریکا و متحدانش خوش نیامده

 

این در حالی است که کشورهایی که در چارچوب ائتلاف بین المللی متحد آمریکا بشمار می روند و همچنین گروههای مسلح مخالف سوری که مورد حمایت واشنگتن قرار دارند، ظاهرا با این طرح که آینده سیاسی سوریه در گرو آن قرار دارد، موافق نیستند. در واقع صحبت بر سر ادامه مبارزه مسلحانه با دمشق است که می تواند تمام تلاشهای مسکو، تهران و آنکارا برای برقراری آتش بس و کاهش درگیریهای مسلحانه در سوریه را بر باد بدهد.

 

روز گذشته (یکشنبه) نیروهای به اصطلاح «ارتش آزادی بخش سوریه» که در مناطق مرزی جنوب شرق سوریه در ناحیه «التنف» که تحت کنترل نیروهای پنتاگون قرار دارد، مستقر می باشند در صفحه «توئیتر» خود، از آمادگی خود برای مبارزه با نیروهای دولتی که در این منطقه هستند، خبر دادند. پیش از این نیز آنها برخی مواقع فعال شده و تلاش کرده بودند تا منطقه تحت نفوذ خویش را گسترش دهند و حتی به چند موضع استقرار نیروهای دولتی نیز حمله کردند که در گزارشات قبلی وزارت دفاع روسیه نیز به این حوادث اشاره شده است. در فیلمهایی که در رسانه های گروهی سوریه پخش شده است، ارسال تجهیزات نظامی و سلاح برای آنها از طریق مرزی اردن و توسط پنتاگون مشخص است.

 

پنتاگون بطور جدی به فکر مبارزه مسلحانه با دمشق است

 

منابع خبری عرب زبان نیز تایید می کنند که مقامات نظامی آمریکایی فعالانه مسئله مبارزه مسلحانه با نیروهای دولتی در استان درالزور را مورد بررسی قرار می دهند. یکی از این جهت گیریها برای رویارویی با ارتش سوریه می تواند به ایجاد پایگاه نظامی برای آمریکا در منطقه «ابوکمال» در مرز عراق منجر شود. دقیقا در این جهت گیری است که در حال حاضر در کرانه غربی رود فرات، ارتش بشار اسد با حمایت نیروی هوایی روسیه در حال پیشروی است. ولی دقیقا در همین جهت گیری و در کرانه شرقی رود فرات، نیروهای دموکراتیک سوریه (که شبه نظامیان کرد بخش قابل توجهی از آنها را تشکیل می دهند)، از سمت جنوب غربی استان حمص، در حال انجام عملیات نظامی هستند.

 

آمریکا دقیقا با تکیه بر این نیروهاست که تلاش می کند تا در این نواحی، منطقه پرواز ممنوع بوجود آورده و درصدد آموزش جدی مخالفان سازش ناپذیر سوری، برای ادامه مبارزه با رژیم بشار اسد، است. برای رسیدن به این هدف هم قرار است از پوشش اردوگاههای پناهجویان استفاده شود.

 

موقعیت حساس منطقه «ابوکمال» از لحاظ نظامی و انرژی

 

منطقه ابوکمال در شمال شهری به همین نام، در حال حاضر محل تجمع همه نیروهای گروه تروریستی داعش است که بعد از شکست در رقه و دیرالزور و همچنین از خاک عراق، به این منطقه گریخته اند. این منطقه مسکونی در حال حاضر بزرگترین منطقه تحت کنترل داعش بشمار می رود. ضمن اینکه این منطقه نقطه تقاطع مهمی برای ارتباط نیروهای داعشی فعال در سوریه و عراق است. البته علاوه بر تروریستها، در منطقه ابوکمال، پناهجویان زیادی که از شر بمبارانهای خونبار ائتلاف آمریکایی فرار کرده اند، نیز بسر می برند. چنین احساس می شود که آمریکا مخصوصا پناهجویان فراری از شهر رقه را به این سمت سوق داده تا بعدا از آنها بعنوان یک سپر انسانی مفید، به نفع خویش استفاده کند.

 

وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرد که در جریان عملیات آزادسازی شهر رقه سوریه از دست ترویستهای داعش توسط نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا، هزاران نفر از مردم غیرنظامی ساکن این شهر قربانی حملات هوایی ائتلاف بین المللی شده و این شهر با خاک یکسان شده است. بر اساس این اطلاعات، تا قبل از جنگ، در رقه حدود ۲۰۰ هزار نفر زندگی می کردند، ولی بعد از آغاز عملیات ائتلاف آمریکایی تا آزادی این شهر، جمعیت آن بیش از ۴۵ هزار نفر نیست. حتی بعد از تصرف شهر بدست نیروهای دموکراتیک سوریه، مردم رقه همچنان در حال فرار از آن هستند.

 

 

رقابت نیروهای کرد با ارتش سوریه برای کنترل سریع‌تر بر «ابوکمال»

 

 

کردهای سوریه تاکنون هرگز در این مناطق زندگی نمی کردند، ولی دقیقا آنها با حمایت آمریکایی ها تلاش می کنند تا به منطقه ابوکمال دست یابند که قابل ذکر است که سرشار از منابع نفتی در کرانه شرقی رود فرات است. البته همین موقعیت منطقه نیز باعث شده که نیروهای دولتی درصدد باشند تا زودتر از کردها، این منطقه را تحت کنترل خویش قرار دهند.

 

سرهنگ “ادوارد رادوکوف” عضو آکادمی علوم نظامی روسیه معتقد است، «اگر کردها قبل از نیروهای بشار اسد منطقه ابوکمال را تصرف کنند، بسیار محتمل خواهد بود که آمریکایی ها بر این منطقه نفت خیز کنترل پیدا کنند. مقامات دمشق بارها خواستار توقف اقدامات ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا در خاک سوریه شده است. البته مسلما بعد از پیروزی بر داعش، این تقاضا، جنبه جدی تری پیدا خواهد کرد. در هر صورت ما امیدواریم که کنترل منطقه ابوکمال و سایر مناطق مهم در خاک سوریه، بدست نیروهای دولتی بیفتد که تا به امروز و با حمایت نیروی هوایی روسیه توانسته اند بخش اعظم خاک کشورشان را از دست تروریستها آزاد کنند.»

تسنیم

با پیشروهای ارتش سوریه؛ داعشی‌ها از شهر «البوکمال» می‌گریزند

به گزارش سانا، ارتش سوریه با حمایت نیروی هوایی عملیات گسترده ای را ضد مواضع و استحکامات داعش را در شهر دیرالزور و حومه جنوب شرقی در محور شهر البوکمال آخرین مرکز داعش در این استان انجام دادند.   منابع سوری اعلام کردند: نیروهای ارتش سوریه در حویجه صکر و محله الصناعه مواضع داعش را ... با پیشروهای ارتش سوریه؛ داعشی‌ها از شهر «البوکمال» می‌گریزند

ادامه

جهان, خبر, سوریه

ارتش سوریه وارد میدان نفتی العمر در دیرالزور شد/تسلط ارتش بر شهر القریتین

ارتش سوریه پس از درگیری‌هایی با داعش موفق به ورود به مهم‌ترین میدان نفتی العمر در دیرالزور شد، همزمان این ارتش با هم‌پیمانانش شهر القریتین در حومه حمص را تحت تسلط خود درآوردند.   به نقل از سایت النشره، پس از درگیری ارتش سوریه با داعشی‌ها در میدان نفتی العمر در حومه دیرالزور واقع در ... ارتش سوریه وارد میدان نفتی العمر در دیرالزور شد/تسلط ارتش بر شهر القریتین

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, سوریه

فرار شماری از سرکرده‌های داعش به ترکیه، بعد از شکست در سوریه

به گزارش خبرگزاری «اسکای نیوز»، دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد از منابع آگاه اطلاعاتی در دست دارد که حاکی از فرار شماری از سرکرده های داعش به خاک ترکیه است.   بر اساس این خبر در طول چند روز و چند هفته گذشته شمار زیادی از سرکرده های سوری و خارجی داعش از دیرالزور ... فرار شماری از سرکرده‌های داعش به ترکیه، بعد از شکست در سوریه

ادامه

ترکیه, جهان, خبر, سوریه

درگیری‌های «صحرای سینا» ۳۰ کشته برجای گذاشت

به گزارش رویترز، منابع محلی مصر از کشته شدن ۶ سرباز ارتش این کشور در درگیری با تروریست‌ها در صحرای سینا، خبر دادند.   ارتش مصر با انتشار بیانیه‌ای اضافه کرد که بیش از ۱۰۰ تن از عناصر تروریستی به پایگاه‌های مرزی در صحرای سینا حمله کردند که در نتیجه درگیری‌ها ۶ تن از سربازان ... درگیری‌های «صحرای سینا» ۳۰ کشته برجای گذاشت

ادامه

جهان, خبر, مصر