به گزارش روز چهارشنبه ایرنا؛ تارنمای رسمی سازمان ملل به نقل از النا دوهان گزارشگر ویژه این نهاد بینالمللی در مورد تأثیرات منفی اقدامات یک جانبه اجباری بر حقوق بشر، اظهار داشت: تحریم های ایالات متحده ناقض حقوق بشر مردم سوریه است که کشورشان طی ۱۰ سال درگیری مستمر متحمل خسارات گستردهای شده است.
به گفته این مقام سازمان ملل، قانون تحریمهای ایالات متحده علیه سوریه که از ۱۷ ژوئن(۲۷ تیر) لازم الاجرا شده، میتواند هر شخص خارجی و حتی کارمندان شرکتهای خارجی و سازمانهای بشردوستانه که در بازسازی این کشور کمک کنند را هدف قرار دهد.
وی افزود: درگیریها و خشونتها اثرات مخربی بر احقاق حقوق اساسی مردم سوریه داشته و به خانهها، واحدهای پزشکی، مدارس و دیگر مراکز این کشور خسارات قابل توجهی وارد کرده است.
النا دوهان خاطرنشان کرد: سوریه باید بتواند به کمکهای بشردوستانه لازم دسترسی پیدا کند و زیرساختهای حیاتی را در این کشور بازسازی کند.
«سزار» یا «قیصر» به قانونی اطلاق میشود که از سوی آمریکا برای تحریمهای بیشتر علیه سوریه از سوی ترامپ رییسجمهوری ایالات متحده امضا شده است.
براساس این قانون، علیه افراد و نهادهای مرتبط با درگیریها در سوریه تحریمهای اضافی و محدودیتهای مالی اعمال خواهد شد. همچنین افراد و سازمانهای خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشورهای دوست این کشور فعالیت میکنند، ممکن است تحریمهایی اعمال شود. این تحریمها علیه کسانی که در تولید نفت به سوریه کمک میکنند یا نیازهای جنگی و فنی نیروهای این کشور علیه تروریستها را تامین میکنند و به صورت عمدی به آنها خدمات و معلومات ارائه میدهند، اعمال خواهد شد.
تارنمای رسمی سازمان ملل به نقل از این گزارشگر ویژه اعلام کرد که اعمال این قانون میتواند بحران انسانی موجود در سوریه را وخیم تر کند و مردم این کشور را از امکان بازسازی زیرساخت های اساسی خود محروم کند.
وی با تاکید بر آنکه قانون سزار، حقوق بشر به خصوص حقوق مردم سوریه برای برخورداری از بهداشت، مسکن، سطح استاندارد زندگی و توسعه پایدار نقض میکند، از واشنگتن خواست تا مانع بازسازی مراکز درمانی نشود؛ چراکه فقدان امکانات مراقبتهای بهداشتی، حق حیات همه مردم سوریه را تهدید میکند.