خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

مقاله‌ای از ژنرال “پیر شیل”، فرمانده نیروی زمینی فرانسه، در روزنامه لوموند در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۲۴/۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ با عنوان صریح “ارتش آماده است” منتشر شد. نخستین ماجراجویی‌های خارج از کشور شیل در جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، ساحل‌عاج‌، و سومالی بود. در این مقاله ژنرال شیل نوشت که نیروهایش برای هر رویارویی “آماده” هستند ... اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

ادامه

آفریفای مرکزی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چاد, چین, روسیه, ساحل عاج, سومالی, عراق, فرانسه, محیط زیست, مقاله

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

گرمای ۳۸ درجه در سیبری؛ زنگ خطری دیگر برای زمین

با ثبت دمای بی سابقه ۳۸ درجه سانتیگراد در سیبری در سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) از سوی سازمان جهانی هواشناسی، زنگ هشدار تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای زمین بار دیگر طنین انداز شد. گرمایش قطب شمال و ذوب شدن یخ ها، بسیاری از خشکی‌های جهان را با خطر نابودی مواجه کرده است.

 

به گزارش ایرنا، افزایش بی‌سابقه دمای قطب شمال، ذوب شدن یخ ‌ها و حتی وقوع آتش سوزی در مناطقی از آن در ماه‌های اخیر باعث شده تا دانشمندان عواقب آن را برای ساکنان کره خاکی نگران کننده توصیف کنند.

 

خبرگزاری آنسا ایتالیا نوشت: سازمان جهانی هواشناسی (WMO) روز سه شنبه رکورد دمای ۳۸ درجه سانتیگراد را که ۲۰ ژوئن سال گذشته در شهر “ورخویانسک” سیبری گزارش شده بود، تایید کرد.

 

براساس اعلام سازمان جهانی هواشناسی، قطب شمال ازجمله مناطقی است که با سرعت بیشتری، بیش از دو برابر میانگین جهانی، در حال گرم شدن است.

 

به گفته دانشمندان، گرم شدن کره زمین می‌تواند به ذوب شدن یخ‌های قطبی و به زیر آب رفتن بسیاری از خشکی‌های جهان بیانجامد.

 

از سوی دیگر، این افزایش دمای بی سابقه به اختلال در تندبادهای قطب شمال منجر شده است که بادهای سرد را از شرق به غرب می برد و باعث سردتر شدن بخش هایی از اروپا شده است.

 

به گفته «پتری تالاس» مدیر سازمان جهانی هواشناسی، در سال جاری میلادی یک بار هم دمای ۱۸ درجه سانتیگراد در قطب شمال مشاهده شده است.

 

میانگین دمای هوا در قطب شمال سیبری در اغلب روزهای تابستان سال گذشته حدود ۱۰ درجه بالاتر از حد معمول ثبت شد.

 

افزایش دما در این منطقه، گسترش آتش سوزی های ویرانگر و آزادسازی مقادیر بی‌سابقه کربن در هوا باعث نابودی یخ های عظیم در سه سال اخیر شده است.

 

هم اکنون قطب شمال یکی از گرمترین زمستان های ثبت شده در تاریخ را سپری می‌کند

 

اوضاع افزایش دما در سیبری در نتیجه آتش سوزی های مداوم، سال به سال وخیم تر می شود . یخچال های دایمی در حال ذوب شدن هستند و مشکل بزرگی را برای خانه ها و خطوط لوله نفت و گاز ایجاد می کنند.

 

طبق گزارش یک ایستگاه هواشناسی در شمال گرینلند در سال ۲۰۱۸ میلادی ۶۱ روز با دمای هوای بالای نقطه انجماد ثبت شده است. دلیل این روند هم پدیده نادر عقب نشینی یخ دریا در زمستان قطبی است.

 

به گفته محققان گرما از سمت اقیانوس آتلانتیک و تنگه برینگ به سمت قطب شمال می رود و در نتیجه هوای سرد را به سمت جنوب می راند.

 

این دمای ثبت شده، ۱۸ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین حداکثر دمای روزانه برای این منطقه در ماه ژوئن بوده است.

 

به گفته مدیر سازمان جهانی هواشناسی، رکورد دمای قطب شمال پس از بررسی بخشی از مشاهدات بایگانی شده این نهاد هواشناسی از شرایط آب و هوایی شدید در منطقه مورد تایید قرار گرفته است.

 

طبق اعلام سازمان جهانی هواشناسی، این گرمای شدید، بیشتر متناسب با آب و هوای مدیترانه‌ای (در حاشیه دریای مدیترانه با اقلیم نیمه گرمسیری) است تا قطب شمال.

 

کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی به دنبال ارزیابی افزایش دماهای ثبت شده در مناطق دیگر نیز برآمده اند. ازجمله، دمای ۵۴.۴ درجه را در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در یکی از گرم ترین مناطق زمین (دره مرگ کالیفرنیا) ثبت کرده اند و رکورد دمای ۴۸.۸ درجه را نیز تابستان گذشته در سیسیل اروپا گزارش دادند.

 

گرمای شدید و خشکی هوا در تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی و تا حدودی در سال ۲۰۱۹، اروپا را نیز که به عنوان قاره سبز و پرآب شناخته می‌شود دچار بحران شدید بی آبی کرد.

 

سازمان ملل متحد پیش از این هشدار داده بود که با ادامه روند گرمایش کنونی، کره زمین تا سال ۲۱۰۰ بیش از ۲.۷ درجه گرم‌تر خواهد شد و بسیاری از خشکی‌ها دیگر قابل سکونت نخواهند بود.

 

به گزار ایرنا، بیست‌وششمین اجلاس آب و هوایی گلاسگو معروف به کاپ ۲۶ که میان اعضای سازمان ملل و امضاکنندهٔ کنوانسیون تغییرات اقلیمی از ۹ تا ۲۱ آبان ماه سال جاری در اسکاتلند برگزار شد، دستاوردی عملی درجهت کنترل تغییرات اقلیمی به همراه نداشت و جهان همچنان با چشمانی نگران نظاره گر پیامدهای جدی گرمایش زمین است.

حسین راغفر و سیاست‌های ضد ملیِ ویرانگر دلالان حکومتی

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در اسفند سال ۹۶ انتقال آب از دریای عمان به صنایع مرکزی ایران تصویب شد که یک فاجعه بزرگ است و با حیله‌گری بزرگ از آن به عنوان موفقیت صنعتی یاد شد در حالی که صنایع فولادی باید به حاشیه خلیج فارس منتقل شود.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, فساد, محیط زیست, نئولیبرالیسم

ایجاد جو امنیتی در اصفهان برای جلوگیری از اعتراضات مردمی

پس از فراخوان برای برگزاری تجمع در حاشیه زاینده رود، پلیس و نیروهای امنیتی تهدید کردند به هر طریقی جلوی تجمع مردم اصفهان و کشاورزان را خواهند گرفت. حال شرایط امنیتی سنگینی بر شهر حاکم شده است.

ادامه

اجتماعی, اعتراضات اجتماعی, ایران, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

کارگران و زحمتکشان دُور تازهٔ یورش به حقوق زحمتکشان و دستبرد به صندوق‌های بازنشستگی

در شرایطی که زحمتکشان کشورمان به‌دلیل تورم لگام‌گسیخته ترمیم دستمزد و مستمری‌شان را خواستارند و روزانه ده‌ها اعتراض و اعتصاب کارگری برای دستیابی به این خواست‌ها برگزار می‌شود، نمایندگان مجلس در روز ۱۹ آبان‌ماه یک طرح ضد کارگری را در جهت آزادسازی مزد با ترفند حل معضل بیکاری در مناطق روستایی به مجلس ارائه کردند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اعتراضات اجتماعی, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دهقانی, سیاسی, کارگری, محیط زیست, مقاله

کاهش ورودی آب شیرین به خلیج‌فارس تهدیدی برای جنگل‌های حراء

جنگل‌های حراء در نقاطی از خلیج فارس رشد می‌کنند که آب شیرین وارد آب شور دریا می‌شود و اکوسیستم منحصربفردی به وجود می‌آید که موجب رشد این درختان می‌شود، اما چند سالی است به علت کاهش ورودی آب شیرین تعادل بین شوری و شیرینی آب به هم خورده و این مساله تهدیدی برای این درختان ... کاهش ورودی آب شیرین به خلیج‌فارس تهدیدی برای جنگل‌های حراء

ادامه

ایران, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست