هند پول نفت ایران را به یوان می‌دهد

بنابر اعلام رسانه انگلیسی، پالایشگاه‌های هندی در حال تسویه حساب برای محموله‌های نفت ایران هستند که تحت معافیت موقت از تحریم‌های آمریکا خریداری شده‌اند و این کار را با استفاده از یوان چین از طریق بانک ICICI مستقر در بمبئی (ICBK. NS) انجام می‌دهند. رسانه انگلیسی رویترز نوشت که پالایشگاه‌های هندی که پس از ۷ ... هند پول نفت ایران را به یوان می‌دهد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انرژی, ایران, تحریم, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, گزارش

پنتاگون: سناریوهای احتمالی درباره کوبا را بررسی می‌کنیم

همزمان با افزایش لحن تهدیدآمیز واشنگتن، وزارت جنگ آمریکا از بررسی گزینه‌های مختلف درباره کوبا خبر داده است؛ تحولی که می‌تواند نشانه گسترش دامنه سیاست جنگ طلبانه آمریکا به جبهه‌ای جدید باشد. به گزارش ایسنا؛ طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پنتاگون در پاسخ به گزارش‌های منتشرشده تأکید کرد که وارد گمانه‌زنی درباره سناریوهای فرضی نمی‌شود، اما ... پنتاگون: سناریوهای احتمالی درباره کوبا را بررسی می‌کنیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اقتصادی, امنیت ملی, ایران, تجاوز نظامی, تحریم, جهان, کارائیب, گزارش

ترامپ: آتش‌بس برقرار است ولی ایران نباید نفت بفروشد/ محاصره دریایی بنادر ایرانی از ساعت ۱۷:۳۰ امروز

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کردند که در اجرای فرمان رئیس‌جمهور، از ساعت ۱۰ صبح روز ۱۳ آوریل به وقت شرق آمریکا [دوشنبه ۱۷:۳۰ عصر به وقت ایران]، محاصره دریایی همه تردد‌های ورودی و خروجی به بنادر ایران را آغاز خواهند کرد. فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرده است: در محاصره بنادر ایران مانع حرکت ... ترامپ: آتش‌بس برقرار است ولی ایران نباید نفت بفروشد/ محاصره دریایی بنادر ایرانی از ساعت ۱۷:۳۰ امروز

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, انرژی, ایران, تحریم, تنگه هرمز, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, محاصره دریایی

خفه ‌ساختنِ چین هدفِ بلندمدتِ جنگ آمریکا علیه ایران است

در جنگ علیه ایران زاویه‌ای هست که مجریانِ شبکه‌های خبری تلویزیونی، ژنرال‌هایی بازنشسته‌ که به مفسران رسانه‌ای تبدیل شده‌اند، و روزنامه‌هایی وابسته به شرکت‌های بزرگ، اگر هم به آن بپردازند از کنارش فقط می‌گذرند. آنان [مجریان خبری، مفسران رسانه‌ای، و روزنامه‌های وابسته] بیش‌تر به بازگویی تفسیرهایی می‌پردازند که پی‌درپی از سوی پیت هگست، وزیر جنگ، ... خفه ‌ساختنِ چین هدفِ بلندمدتِ جنگ آمریکا علیه ایران است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انرژی, ایران, برزیل, برنامه هسته‌ای, تحریم, جهان, چین, شرق آسیا, فقر, نیم کره غربی, ونزوئلا

شکست روایت واشنگتن؛ ایران عقب ننشست، معادلات تغییر کرد

مواضع متناقض آمریکا، سردرگمی واشنگتن در مدیریت جنگ با ایران را آشکار می‌کند؛ در حالی که تهدیدها افزایش یافته، پاسخ ایران همچنان قاطع و غیرقابل پیش‌بینی است. به گزارش ایلنا به نقل از الاخبار، نشانه‌های متناقض از سوی آمریکا نشان‌دهنده سردرگمی در مدیریت جنگ علیه ایران است. در حالی که دولت ترامپ به ایجاد تصویر ... شکست روایت واشنگتن؛ ایران عقب ننشست، معادلات تغییر کرد

ادامه

آمریکا, استراتژیک, ایران, پاکستان, تخریب, جنگ, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس

وزیر خارجه چین در مسیر ایران؛ پکن به دنبال جبهه متحد علیه تحریم‌های غرب

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز گذشته (چهارشنبه) تور یک هفته‌ای خود به منطقه غرب آسیا را در حالی آغاز کرد که قصد دارد در خصوص مسئله هسته‌ای ایران بحث‌هایی را انجام دهد و به دنبال گسترش اتحاد و ائتلاف در مقابل تحریم‌های غرب است

 

بنا بر گزارش روزنامه چینی «ساوث مورنینگ چاینا»، اولین توقف وانگ، عربستان سعودی خواهد بود و وی سپس به ترکیه، ایران، امارات عربی متحده، بحرین و عمان سفر خواهد کرد و در تاریخ ۳۰ مارس (۱۰ فروردین ماه) به پکن بازخواهد گشت.

 

«هوآ لیمینگ» سفیر پیشین چین در ایران در خصوص اهداف سفر وزیر خارجه چین به منطقه غرب آسیا توضیح داد که وانگ قصد دارد «حلقه دوستان چین را گسترش دهد و روابط با این کشورها را بهبود بخشد».

 

به اعتقاد این دیپلمات چینی، وزیر خارجه چین قصد دارد با سفر به منطقه غرب آسیا پیام مهمی را به آمریکا ارسال کند.

 

وی در این خصوص گفت: «چین خواستار ارسال پیامی روشن به ایالات متحده است مبنی بر اینکه این کشور همچنان بازیگر کلیدی در موضوع هسته‌ای ایران است و… بدون مشارکت چین، یافتن راه‌حل (در خصوص مسائل پیرامونی برنامه هسته‌ای ایران) غیرممکن است».

 

طبق این گزارش، سفر وزیر خارجه چین به غرب آسیا درست مدت اندکی پس از تبادل نظر پرتنش وانگ و «یانگ جیه‌چی» دیپلمات ارشد چین با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در مذاکرات دو کشور در آلاسکا صورت گرفته است.

 

بعد از سفر ۲۰۱۶ «شی جین‌ینگ» رئیس‌جمهور چین به ایران، وانگ عالی‌رتبه‌ترین مقام چینی محسوب می‌شود که به ایران سفر می‌کند و طبق این گزارش این سفر در شرایطی صورت می‌گیرد که تلاش‌ها برای احیای برجام متوقف شده است.

 

هوآ در خصوص سفر این دیپلمات ارشد چین به ایران توضیح می‌دهد: «چین نقش کلیدی در تحقق توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران داشته است و نسبتاً با ایالات متحده در خصوص موضوع ایران همکاری داشته است».

 

«دونالد ترامپ» در اردیبهشت ۹۷ علی‌رغم مخالفت‌های طرف‌های برجام (انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به‌علاوه آلمان) و همچنین پایبندی جمهوری اسلامی به تعهداتش ذیل برجام، به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و به امید وادار کردن ایران به موافقت با توافق مورد پسند آمریکا، سیاست «فشار حداکثری» را علیه جمهوری اسلامی در پیش گرفت که نه تنها نتیجه‌ای نداشت بلکه ایران را وادار کرد به دنبال بدعهدی شرکای اروپایی برجام در قبال تعهداتشان، گام‌هایی را در جهت کاهش تعهدات برجامی بردارد.

 

«ما ژائوجو» معاون وزیر خارجه چین در سال جاری میلادی، دوبار با «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در خصوص مسئله هسته‌ای ایران گفت‌ و گوهایی را انجام داده است.

 

هوآ تصریح کرد: «موضوع ایران به همراه موضوع تغییرات اقلیمی همچنان محتمل‌ترین حوزه‌هایی هستند که چین و آمریکا به دنبال همکاری در خصوص آن‌ها می‌باشند».

 

«یین گانگ» کارشناس امور غرب آسیا در آکادمی علوم اجتماعی چین در خصوص اهداف سفر وزیر خارجه چین به منطقه می‌گوید: «وانگ بیشتر سعی می‌کند که بین تهران و واشنگتن و همچنین ایران و کشورهای عرب میانجیگری کند-او از ایجاد یک گفت‌وگوی چندجانبه در منطقه خلیج (فارس) برای حل اختلافات سخن به میان آورده است. دستیابی به تمامی این‌ها دشوار است اما سفر وانگ برای بیان این مسئله است که چین در خصوص این موضوعات در حال تلاش است».

 

طبق این گزارش، سفر این دیپلمات چینی به منطقه غرب آسیا در میان تشدید تنش‌ها میان کشورهای غربی و پکن به دنبال تحمیل تحریم‌های آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و بریتانیا علیه چین به بهانه نقض حقوق بشری صورت می‌گیرد.

 

«شی ینهونگ» کارشناس امور روابط بین‌الملل در دانشگاه «رنمین» پکن در این خصوص می‌گوید: «چین احتمالاً به دنبال یک جبهه متحد علیه تحریم‌های غرب به همراه کشورهایی است که به صورت یکسان از این گونه اقدامات ناراضی هستند».

 

وانگ روز سه‌شنبه هفته جاری با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در خصوص همکاری مشترک علیه تحریم‌های غرب به توافق رسیدند.

لاوروف در چین: نمی‌توان امور جهان را با تهدید و تحریم اداره کرد

وزیر خارجه روسیه گفت، روسیه و چین باید در رعایت اصول حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد که از سوی غرب مورد بی‌اعتنایی قرار گرفته، فعالانه عمل کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, جهان غرب, چین, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, شرق آسیا, شرق اروپا

چین ۱۰ فرد و ۴ نهاد اروپایی را تحریم کرد

ساعتی پس از اعلام خبر تحریم یک نهاد و ۴ مقام چینی از سوی اتحادیه اروپا، وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای از تحریم ۴ نهاد و ۱۰ شخص حقیقی اروپایی از جمله چند نماینده پارلمان اروپا خبر داد.

ادامه

اتحادیه اروپا, بلژیک, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, لیتوانی, هلند

اتحادیه اروپا به دنبال تحریم چین به بهانه نقض حقوق بشر

برخی منابع غربی می‌گویند، اتحادیه اروپا قصد دارد علیه چهار مقام و یک نهاد چینی با ادعای نقض حقوق بشر در منطقه «سین‌کیانگ» تحریم‌هایی را اعمال کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, انگلستان, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, کانادا