اعتراض دیپلمات‌های پیشین فرانسه به تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران

جمعی از سفیران و مقام‌های پیشین وزارت خارجه فرانسه با انتشار یادداشتی در روزنامه لوموند، جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران را فاقد توجیه حقوقی و اخلاقی توصیف کرده و نسبت به پیامدهای آن برای ثبات منطقه و منافع اروپا هشدار دادند. به گزارش ایرنا: این دیپلمات‌های پیشین در یادداشت خود با محکوم کردن جنگی ... اعتراض دیپلمات‌های پیشین فرانسه به تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, غرب اروپا

شکاف در ناتو عمیق‌تر شد؛ اروپا به‌دنبال جایگزین در سایه تنش با آمریکا

افزایش اختلافات میان آمریکا و متحدان اروپایی بر سر جنگ ایران، نگرانی‌ها درباره آینده ناتو را تشدید کرده و اروپا را به سمت تقویت ساختارهای دفاعی مستقل سوق داده است. به گزارش ایلنا، یک مقام اتحادیه اروپا با اشاره به روند تحولات اخیر اعلام کرد که ناتو عملاً در مسیر تضعیف قرار گرفته و اروپا ... شکاف در ناتو عمیق‌تر شد؛ اروپا به‌دنبال جایگزین در سایه تنش با آمریکا

ادامه

اروپا, اسپانیا, اقتصادی, انگلیس, ایران, تحلیل, جنوب اروپا, جهان, خاورمیانه, شمال اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, مقاله, ناتو

فایننشال تایمز: امارات در یک نیروی دریایی چندملیتی برای بازگشایی تنگه هرمز شرکت خواهد کرد

فایننشال تایمز ‌به نقل از منابع آگاه گزارش داد که امارات متحده عربی به ایالات متحده و دیگر متحدان غربی خود گفته است که در یک نیروی ضربت دریایی چندملیتی برای بازگشایی تنگه هرمز شرکت خواهد کرد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، فایننشال تایمز ‌به نقل از منابع  آگاه گزارش داد که امارات ... فایننشال تایمز: امارات در یک نیروی دریایی چندملیتی برای بازگشایی تنگه هرمز شرکت خواهد کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, امارات, امنیتی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, خلیج فارس, غرب اروپا, فرانسه

تصمیم جنگی جنجالی انگلیس علیه ایران

تصمیم کی‌یر استارمر نخست وزبر انگلیس برای موافقت با استفاده آمریکا از پایگاه‌های انگلیس در بحبوحه جنگ، موجی از انتقاد و شکاف سیاسی در این کشور به‌راه انداخته و درخواست‌ها برای برگزاری رأی‌گیری فوری در پارلمان را افزایش داده است. به گزارش ایرنا، موافقت دولت انگلیس با استفاده ایالات متحده آمریکا از پایگاه‌های این کشور ... تصمیم جنگی جنجالی انگلیس علیه ایران

ادامه

آمریکا, اسراییل, انگلیس, ایران, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, عراق, غرب اروپا, گزارش

بریتانیا به نظام موروثی چندقرنی در مجلس اعیان پایان داد

به گزارش «رویترز»، مجلس اعیان روز سه‌شنبه «قانون نمایندگان موروثی» را تصویب کرد؛ اصلاحی که ادامهٔ روندی است که بیش از ۲۵ سال پیش آغاز شد. پارلمان بریتانیا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن آخرین اعضای موروثی مجلس اعیان از این نهاد کنار گذاشته می‌شوند؛ اقدامی که به نظام چندصدساله‌ای پایان می‌دهد که ... بریتانیا به نظام موروثی چندقرنی در مجلس اعیان پایان داد

ادامه

انگلیس, جهان, خبر, غرب اروپا

شورش در حزب محافظه کار انگلیس برای برکناری جانسون!

رسانه‌های انگلیسی در گزارش‌هایی از تصمیمات تعداد زیادی از هم حزبی‌های نخست وزیر برای دادن رای عدم اعتماد به جانسون و ساقط کردن وی از حکومت پیامد افشاگری‌های مداوم علیه او خبر دادند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه “فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ”، مخالفان درون حزبی “بوریس جانسون”، نخست وزیر انگلیس با توجه به تحولات و افشاگری های اخیر علیه نخست وزیر فرصت مناسبی را برای شورش علیه او می‌بینند.

 

چندین رسانه انگلیسی شب گذشته گزارش دادند که تعداد زیادی از نمایندگان حزب محافظه کار جانسون می‌خواهند بی اعتمادی خود نسبت به وی را اعلام کنند. بر اساس این گزارش ها این احتمال با درصد بالا وجود دارد که ۵۴ رای لازم که برای دادن رای عدم اعتماد به جانسون ضرورت دارد به دست آید.

 

یک خبرنگار معروف تلگراف هم به نقل از یک نماینده مجلس گفت: دوران جانسون به سر آمده است.

 

در یک رای عدم اعتماد در فراکسیون اگر ۱۵ درصد ۳۶۰ نماینده محافظه کار علیه جانسون رای بدهند که معادل ۵۴ رای است رای عدم اعتماد شکل می‌گیرد. بعد از آن در یک رای گیری مخفی در فراکسیون، نخست وزیر باید حداقل ۵۰ درصد اعضاء را با خود همراه کند تا بتواند از چنین رای عدم اعتمادی جان سالم به در ببرد.

 

جانسون در هفته های اخیر به دلیل زنجیره افشاگری ها تحت فشار قابل توجهی قرار گرفته و اعتبار او در میان مردم و هم حزبی هایش به شدت کاهش پیدا کرده است.

 

“رابرت پستون” از مجری های “آ تی وی” هم در پیامی توئیتری نوشت که تعداد زیادی از نمایندگان محافظه کار بر این عقیده اند که جانسون باید برود؛ هنوز مشخص نیست که آن ها در حال پیشروی در این مسیر هستند یا منتظر انتشار گزارش تحقیقات داخلی درباره رسوایی های به بار آمده اند. تا به حال ۷ نماینده محافظه کار علنا نسبت به نخست وزیر ابراز بی اعتمادی کرده اند، اما در پشت صحنه صحبت از حداقل ۳۰ محافظه کار شورشی است.

 

به نوشته تایمز ۵۸ نماینده محافظه کار علنا به جانسون انتقاد وارد کرده اند. برخی رسانه ها از کودتای نمایندگان محافظه کار علیه جانسون سخن می‌گویند.

 

جانسون روز سه شنبه اتهامات مشاور ارشد سابق خود دومینیک کامینگز مبنی بر اینکه وی درباره افشاگری های اخیر به پارلمان دروغ گفته است را رد کرد.

 

وی تاکید کرد که هیچ کس در زمان برگزاری دورهمی در ماه می سال ۲۰۲۰ در داونینگ استریت توجه وی را به این واقعیت جلب نکرد که این پارتی می تواند نقض کننده قواعد کرونایی باشد.

 

کامینگز اخیرا در پیامی توئیتری این مسئله را فاش کرد که قبل از برگزاری مهمانی بحث برانگیز ۲۰ ماه می در “داونینگ استریت”، به طور خاص به جانسون گفته شده بود که این اقدام نقض قواعد کرونایی است. به گفته کامینگز با این حال نخست وزیر تصمیم گرفت که در هر حال آن را انجام دهد.

 

هفته گذشته بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در پارلمان به حضور خود در یک دورهمی با حضور ده ها کارمند در داونینگ استریت در ماه می سال ۲۰۲۰ اعتراف کرده و در عین حال اعلام کرد که از ایمیل منشی خصوصی خود برای دعوت از کارکنان و همراه آوردن مشروب با خود خبر نداشته و آن را یک مهمانی کاری می دانسته است.

 

جانسون تنها به دلیل تصوری که درباره او ایجاد شده بود عذرخواهی کرد، اما مسئله نقض قواعد کرونایی را نپذیرفت. پیش از آن هم جانسون در پارلمان ادعا کرده بود که اصلا از پارتی های برگزار شده در داونینگ استریت در مقر نخست وزیری اطلاعی نداشته است.

 

حالا “کامینگر” جانسون را متهم کرده که به پارلمان دروغ گفته است. کامینگز بر خلاف آنچه جانسون گفته دورهمی در داونینگ استریت را نه یک دیدار کاری بلکه یک پارتی ارزیابی کرده و اعلام کرد که او و دیگر شاهدان آماده اند در دادگاه علیه نخست وزیر سوگند بخورند.

 

روزنامه گاردین هم مصاحبه اخیر جانسون با “اس کای نیوز” در این باره را که در آن نخست وزیر مرتبا با لکنت زبان سخن می گفت و برای یافتن کلمات مناسب تقلا می کرد فاجعه بار خواند. روزنامه ایندیپندنت هم تیتر زد: “هیچ کس به من هشدار نداد که این پارتی نقض کننده قواعد است؛ این سخنان مردی است که خود قواعد را تنظیم کرده است.”

 

جانسون که تا چند روز پیش سخنی از کناره گیری نمی زد و با ترفندهای مختلف تلاش می کرد در سمت خود باقی بماند، روز گذشته این مسئله را کاملا رد نکرد. وی گفت که می خواهد منتظر نتیجه تحقیقات داخلی بماند. این گزارش احتمالا روز جمعه منتشر می‌شود.

 

در این گزارش قرار است به برخی سئوالات پاسخ داده شود؛ از جمله اینکه چند بار در مقر نخست وزیری انگلیس در دوران قرنطینه مهمانی برگزار شده است؟ چه کسانی در این مهمانی ها شرکت داشتند؟ چه کسانی همه چیز را درباره نقض قواعد کرونایی در این مهمانی ها می دانستند؟ عموم مردم بخصوص به این مسئله علاقمندند که بدانند شخص جانسون تا چه اندازه در برگزاری این پارتی های ضد قواعد کرونایی نقش داشته است.

ماکرون در پارلمان اروپا: طرح امنیتی جدید برای کاهش تنش با روسیه تهیه شود

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه روز چهارشنبه در جلسه پارلمان اروپا خواستار تهیه طرح امنیتی جدیدی برای کمک به کاهش تنش با روسیه شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, امنیتی, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, غرب اروپا, فرانسه

اعتصاب معلمان فرانسه در اعتراض به مدیریت نا مناسب بحران کرونا

معلمان فرانسه در اعتراض به نحوه مدیریت دولت در مقابله با همه گیری کرونا، روز پنجشنبه دست به اعتصاب سراسری زدند.   به گزارش ایرنا از شبکه ای بی سی نیوز، معلمان فرانسه در اعتصاب سراسری خود قوانین گیج کننده دولت در مورد وضعیت کرونا را محکوم کرده و خواستار حمایت بیشتر از این اعتصاب شدند.   ... اعتصاب معلمان فرانسه در اعتراض به مدیریت نا مناسب بحران کرونا

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, فرانسه

مردم انگلیس استعفای جانسون را خواستارند

در میان اعتراض‌ها پس از انتشار گزارش هایی از مهمانی نخست وزیر انگلیس در باغ دفتر نخست وزیری در بحبوحه کرونا و وادار کردن مردم به رعایت قرنطینه و دوری از اجتماعات درخواست ها برای استعفای جانسون بالا گرفت.

ادامه

انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا