مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه هدف کشورهای ناتو از رزمایش «مدافع ثابت‌قدم» آمادگی برای تقابل با روسیه است، گفت ادعای ناتو مبنی بر حمله ترکیبی روسیه علیه اعضای این ائتلاف تلاشی است برای توجیه نظامی‌گری اعضای ناتو. به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت رزمایش بزرگ «مدافع ثابت‌قدم» ناتو نشان ... مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, اروپا, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش, ناتو

واکنش مسکو به اظهارات بورل درباره پایان جنگ اوکراین/ بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به اظهارات دیپلمات ارشد اروپایی گفت تنها راه برقراری صلح در اوکراین، توقف حمایت‌های تسلیحاتی غرب است. به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت هر فرمول صلحی در مناقشه اوکراین به قطع حمایت‌های تسلیحاتی غرب از کی‌یف ختم می‌شود. این سخنگو به اظهارات «جوزپ بورل» مسؤول ... واکنش مسکو به اظهارات بورل درباره پایان جنگ اوکراین/ بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنایات جنگی, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, گزارش

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

سلطه‌گری آمریکا آسیا را به انبار باروت تبدیل می‌کند

رادیو بین‌المللی چین نوشت: وب سایت آمریکایی «فارن افرز» در مقاله اخیر خود با عنوان «آمریکا در حال تبدیل آسیا به انبار باروت است»، نوشت دولت آمریکا با اعزام نیروها و تجهیزات نظامی بیشتر به آسیا و تشویق متحدان واشنگتن به گسترش زرادخانه هایشان، بیش از حد در حال جنگ طلبی و نظامی‌گری است؛

 

به گزارش خبر آلاین: طبق این مقاله، رویکرد آسیایی دولت آمریکا در حال تشدید تنش‌های آسیاست و باعث می‌شود که یک درگیری قابل اجتناب با خطراتی فزاینده مواجه گردد.

 

استراتژی آسیای واشنگتن همواره با نظامی گری و جنگ طلبی افراطی همراه بوده است؛ هم «باراک اوباما» و هم «دونالد ترامپ» رؤسای جمهور سابق آمریکا بدنبال تحکیم هژمونی باقی مانده کشورشان در آسیا بودند و در این بین اوباما به استراتژی «بازگشت به آسیا» روی آورد و ترامپ نیز هدف به اصطلاح «ایندو پاسیفیک (اقیانوس هند-اقیانوس آرام) آزاد و باز» را تعریف کرد.

 

نکته اینجاست که در هر دو استراتژی فوق، ثروت روز افزون و نفوذ سیاسی و قدرت نظامی چین به عنوان تهدید توصیف شدند.

 

در این بین، «جو بایدن» رئیس جمهور فعلی آمریکا نیز در حال ادامه اولویت نظامی قدیمی واشنگتن در آسیاست.

 

دولت بایدن به منظور مقابله با چین اجرای مجموعه طرح های دفاعی بلندپروازانه‌ای را در منطقه به اصطلاح «هند-اقیانوس آرام» آغاز کرده است؛ آمریکا ژاپن را به توسعه سلاح های مافوق صوت و گسترش برد موشک های کروز ضد کشتی و سایر موشک های خودران دور برد تشویق می‌کند.

 

واشنگتن از طرف دیگر از انتقال موشک‌های کروز به استرالیا و خرید زیردریایی‌های هسته‌ای توسط این کشور حمایت می‌کند و این بخشی از ائتلاف استرالیا-انگلیس-آمریکاست که یک توافق سه جانبه در حوزه فناوری دفاعی محسوب می‌شود.

 

دولت آمریکا در عین حال از تقویت حضور نظامی خود در اقیانوسیه خبر داده است.

 

اگرچه آمریکا برتری هسته ای بزرگی نسبت به چین دارد اما بایدن هنوز از طرح سلف خود (ترامپ) با محور سرمایه گذاری مبلغی هنگفت در جهت توسعه موشک‌های کروز هسته‌ای زیردریایی و توسعه نوع جدیدی از کلاهک‌های هسته‌ای «با بازدهی کم» به نام «تریدنت دی پنج» (Trident D۵) و همچنین گسترش سیستم ضد موشکی شمال شرق آسیا و ساخت ناوگانی از ۱۴۵ بمب افکن رادار گریز « B-۲۱» حمایت می‌کند.

 

فارن افرز نوشته است که بسیج تجهیزات نظامی بیشتر، نزدیک کردن هر چه بیشتر نیروهای آمریکایی به مخالفان و تحریک اشاعه تسلیحات میان متحدان صرفا باعث می شود که آسیا روز به روز به انباری از باروت تبدیل شود و سیاست بایدن خطر تبدیل حوادث قابل اجتناب به درگیری را افزایش می‌دهد.

 

این واشنگتن است که غیر منطقی است!

 

نکته اینجاست که قبل از اینکه آمریکا تصمیم بگیرد که قدرت هسته‌ای خود را به روز رسانی کند و گسترش دهد، ۳ هزار و ۷۵۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار داشت!

 

سیاست نظامی گری افراطی دولت آمریکا نه تنها خطر وقوع جنگ و رقابت های تسلیحاتی را افزایش می‌دهد بلکه در عین حال باعث تضعیف چشم اندازهای مربوط به ثبات و رفاه در آسیا می‌شود؛ از دیدگاه کشورهای منطقه آسیا، مهم ترین مناطق و حوزه ها، ارتش و نیروی دریایی نیستند بلکه این توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری و تجارت است که برای آسیا اهمیت دارد ولی با این حال آمریکا تا حد بسیار زیادی نیازهای اقتصادی آسیا را نادیده می‌گیرد.

 

مقیاس تجارت بین چین و سایر کشورهای آسیایی بسیار فراتر از حجم تجارت بین آمریکا و این کشورهاست و وام های زیرساختی و سرمایه گذاری های چین در این منطقه سال های سال است که پیشگام آمریکا جریان دارد.

 

چین در عین حال در ایجاد شبکه پیچیده ای از نهادها و توافق های چند جانبه مشارکت داشته و آمریکا را به حاشیه رانده است. این مزیت ها تائیدی است بر این روایت که بسیاری از نخبگان سیاسی آسیا حقیقت «ظهور چین و سقوط و افول نسبی آمریکا» را پذیرفته‌اند!

 

به طور خلاصه می‌توان گفت که آمریکا در حال تخریب آینده آسیا و در عین حال آینده خود این کشور است؛ دولت واشنگن بر این باور است که تنها با استفاده از موشک و زیردریایی است که می‌توان امنیت را تضمین کرد. جایگاه اقتصادی آمریکا تضعیف شده و این کشور فرصت حذف منابع احتمالی خشونت را نیز از دست داده است و این روند معادل کمک به ایجاد یک شرایط خطرناک توصیف می‌گردد.

 

اگر دولت بایدن روال و مسیر خود را تغییر ندهد، مسئول وقوع تراژدی بعدی در آسیا خواهد بود.

رزمایش نیروی دریایی روسیه در دریای سیاه در پی ورود ناو آمریکایی

نیروهای دریایی روسیه در دریای سیاه امروز (سه‌شنبه) در حالیکه مسکو با حضور دو ناو آمریکایی در این منطقه برخورد می‌کرد، در رزمایش انهدام اهداف دشمن شرکت کردند.

ادامه

امریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, شرق اروپا, گزارش

مسکو؛ شهرک‌سازی‌های اسراییل غیرقانونی‌ست/ آمریکا مسائل حقوق بشر را از خود شروع کند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به اعلام مناقصه رژیم اسراییل برای احداث ۱۳۰۰ واحد مسکونی در کرانه باختری رود اردن و ۸۳ واحد در شرق بیت‌المقدس اعلام کرد که شهرک‌سازی اسراییل به تلاش‌های بین‌المللی برای حل مناقشه فلسطین و اسراییل ضربه می‌زند.

ادامه

اسراییل, افغانستان, المان, امریکا, اوکراین, ترکیه, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, فرانسه

استقرار ناوهای آمریکایی، تهدید امنیت دریای سیاه

نیروی دریایی آمریکا در راستای تقویت حضور نظامی این کشور در نقاط مختلف جهان، از اعزام دومین رزم‌ناو خود به سمت آبهای دریای سیاه در دو روز اخیر خبر داد؛ اقدامی که می تواند آرامش و امنیت این پنهه آبی نزدیک به روسیه را تحت الشعاع قرار دهد.

ادامه

امریکا, بلغارستان, ترکیه, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, رومانی, ناتو

روسیه: هرگونه تهدید آمریکا را در دریای سیاه با قدرت دفع می‌کنیم

وزیر خارجه روسیه با اعلام آمادگی نیروهای مسلح این کشور در دفع تهدیدات آمریکا گفت، نمایش پرچم نیروی دریایی آمریکا در دریای سیاه به ثبات جهانی نمی‌افزاید.

ادامه

امریکا, بلاروس, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, شرق اروپا