رسانه آلمانی: تحریم نفتی اتحادیه اروپا تاثیرچندانی بر اقتصاد روسیه ندارد

تارنمای دویچه وله نوشت: اتحادیه اروپا خرید نفت خام دریایی روسیه را متوقف کرده تا مسکو را از منابع درامدی خود در جنگ اوکراین محروم کند. این اقدام آنچنان که اتحادیه اروپا انتظار دارد بر اقتصاد مسکو تاثیری ندارد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه آلمانی افزود: با آغاز مرحله اول ممنوعیت اتحادیه اروپا بر نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه در روز دوشنبه، ۵ دسامبر، کشورهای اروپایی خرید نفت خام دریایی از روسیه را با برخی استثناهای محدود، متوقف می کنند.

این تحریم ها همزمان با تعیین سقف قیمت که توسط اقتصادهای پیشرفته گروه هفت برای نفت روسیه اعمال شده انجام می‌شود که همچنین می تواند به معنای آسیب به درآمدهای نفتی روسیه و تضمین عدم افزایش سرسام‌آور قیمت‌های نفت باشد.

با توجه به این که اتحادیه اروپا در ۶ ماه گذشته از خرید نفت روسیه اجتناب کرده است و مسکو در حال حاضر بخش عمده ای از نفت خام خود را با تخفیف های شدید به فروش می رساند، هنوز مشخص نیست که تحریم نفتی و تعیین سقف قیمتی چه تاثیری بر جنگ اوکراین خواهد داشت.

اتحادیه اروپا در ژوئن اعلام کرد که واردات نفت خام روسیه از طریق دریا را از ۵ دسامبر و فرآورده های نفتی پالایش شده را از ۵ فوریه به عنوان بخشی از ششمین بسته تحریمی خود علیه روسیه ممنوع می کند. این ممنوعیت ۹۰ درصد از واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه را پوشش می دهد، زیرا معافیت موقت برای نفت خام خط لوله در نظر گرفته شده است.

سال گذشته، اتحادیه اروپا ۷۰ میلیارد یورو (۷۴ میلیارد دلار) نفت خام و محصولات نفتی تصفیه شده از روسیه وارد کرد.

این تحریم ها همچنین ارائه دهندگان خدمات کشتیرانی اروپایی را در صورتی که محموله بالاتر از سقف قیمت خریداری شود، از بیمه و تامین مالی کشتی‌های حامل نفت روسیه به کشورهای ثالث منع می‌کند.

هدف از این اقدام، افزایش هزینه حمل و نقل نفت روسیه است زیرا در غیاب شرکت های اروپایی که بازیگران اصلی در حمل و نقل و سایر خدمات دریایی هستند، نفتکش های روسی باید به بازارهای بیمه با کارایی کمتر روی آورند.

چشم انداز تحریم واردات نفت خام روسیه از طریق دریا توسط بزرگترین خریدار آن و همچنین ممنوعیت خدمات دریایی، مقام های آمریکایی را نگران کرده زیرا آنها بیم آن را دارند که این تحریم ها باعث افزایش شدید قیمت نفت شود.

آمریکایی ها پیشنهاد دادند که قیمت نفت خام روسیه از طریق دریا را محدود کنند، طرحی که به شرکت های اروپایی اجازه می دهد تا زمانی که نفت در سطح سقف توافق شده یا کمتر از آن خریداری می شود، به ارائه خدمات بیمه و مالی به شرکت های کشتیرانی که نفت روسیه را به کشورهای ثالث حمل می کنند، ادامه دهند.

گروه ۷ و استرالیا روز جمعه پس از کشمکش‌های فراوان بین اعضای اتحادیه اروپا، بر سر سقف قیمتی ۶۰ دلار در هر بشکه نفت خام روسیه به توافق رسیدند.

در حالی که این سقف قیمتی به اصطلاح تنبیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دلیل درگیری در اوکراین را از طریق آسیب رساندن به سود نفتی مسکو هدف قرار می دهد، اما همچنین هدف از آن تضمین جریان مداوم نفت روسیه به بازارهای جهانی برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت است.

دویچه وله نوشت: بعید به نظر می‌رسد که با تعیین سقف قیمت، این اقدام لطمه‌ای در وضعیت مالی روسیه ایجاد کند، زیرا مسکو در حال حاضر بیشتر نفت خود را به قیمت حدود ۶۰ دلار در هر بشکه می‌فروشد. با این حال، در صورتی که قیمت جهانی نفت به طور ناگهانی شروع به افزایش کند، سود نفتی این کشور را محدود می کند.

سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه همچنان انگیزه های روسیه را برای فروش نفت حفظ می کند، زیرا این قیمت همچنان بالاتر از هزینه تولید بین ۳۰ تا ۴۰ دلار در هر بشکه است.

این گزارش خاطرنشان کرده که اگر روسیه نتواند مسیری برای فروش نفت خود که اتحادیه اروپا از آن سرباز زده پیدا کند این امر می تواند بازارهای جهانی نفت را در تنگنا قرار دهد و به افزایش قیمت نفت منجر شود. این امر درامد نفتی روسیه را افزایش می دهد و خطری است که کارشناسان نباید آن را دستکم بگیرند.

روسیه چگونه می تواند تلافی کند؟

«الکساندر نواک» معاون نخست وزیر روسیه روز یکشنبه گفت که مسکو به کشورهایی که سقف قیمت را رعایت می کنند نفت نمی فروشد و آماده است تولید خود را برای جبران صادرات از دست رفته کاهش دهد.

«گئورگ زاخمن» (Georg Zachmann)، کارشناس انرژی، گفت که روسیه فروش نفت بر اساس سقف قیمتی را به منظور «به نمایش گذاشتن استقلال، فشار بر بازارهای جهانی و غرب، و جلوگیری از تبدیل شدن چنین سقف‌های قیمتی به ابزاری ثابت» نمی‌پذیرد.

این رسانه مدعی شد روسیه که بشدت به تانکرهایی با پرچم خارجی متکی است می تواند به استفاده از «ناوگان سایه» کشتی ها متوسل شود تا تحریم های نفتی را دور بزند.

تاثیر تحریم های روسیه بر بازار نفت چه خواهد بود؟

براساس این گزارش، انتظار می‌رود تحریم نفتی و سقف قیمت‌ها تنها باعث عدم اطمینان بیشتر در بازارهای نفت شود که در حال حاضر مجبور به مقابله با تقاضای ضعیف در میان نگرانی از رکود اقتصادی و محدودیت‌های کووید-۱۹ در چین هستند.

زمانی که ممنوعیت واردات محصولات نفتی پالایش شده روسیه مانند گازوئیل از سوی اتحادیه اروپا از ۵ فوریه اجرایی می شود، بازارهای نفت خود را برای اختلال بسیار بزرگتری در بازار نفت آماده خواهند کرد.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله