ایران پس از تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و اسرائیل: محاصرهٔ اقتصادی، بحران معیشتی، و تشدید سرکوب در سایهٔ آینده‌ای نامطمئن

پس از گذشت بیش از ۶۰ روز از آغاز حمله‌های نظامی گستردهٔ امپریالیسم آمریکا و رژیم جنایت‌کار اسرائیل، میهن ما با یکی از عمیق‌ترین و چندلایه‌ترین بحران‌های تاریخ معاصرش مواجه شده است. این بحران فقط محدود به ادامهٔ وضع «نه جنگ، نه صلح» نیست، بلکه در تار و پود اقتصاد، جامعه، و ساختار سیاسی کشور ... ایران پس از تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و اسرائیل: محاصرهٔ اقتصادی، بحران معیشتی، و تشدید سرکوب در سایهٔ آینده‌ای نامطمئن

ادامه

آمریکا, ارتجاع, استبداد, امپریالیسم, ایران, پاکستان, جنگ, جهان, حزب توده ایران, حقوق بشر, دیکتاتوری, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, قضایی, لبنان, معیشت

پکن تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران را وتو کرد؛ دستور رسمی چین به پالایشگاه‌ها

در واکنش به تشدید فشارهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران، دولت چین برای نخستین‌بار قانون مقابله با تحریم‌های فرامرزی آمریکا را فعال و به پالایشگاه‌های خود دستور داد از اجرای تحریم‌های واشنگتن علیه نفت ایران خودداری کنند. به گزارش ایلنا، همزمان با افزایش فشارهای آمریکا بر خریداران نفت ایران، چین گام تازه‌ای در حمایت از ... پکن تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران را وتو کرد؛ دستور رسمی چین به پالایشگاه‌ها

ادامه

آمریکا, اسراییل, انرژی, ایران, تحریم, تنگه هرمز, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, صهیونیسم, همکاری راهبردی

برگزاری تجمع اعتراضی «دستان‌ خونین» مقابل سفارت آمریکا در سئول

فعالان صلح‌طلب کره جنوبی با تجمع «دستان خونین» در مقابل سفارت آمریکا، جنگ علیه ایران را محکوم کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان – جمعی از فعالان مدنی و صلح‌طلب کره جنوبی با برگزاری تجمعی اعتراضی با عنوان «دستان‌های خونین» مقابل سفارت آمریکا در سئول، حمله آمریکا به ایران را محکوم کرده و خواستار توقف ... برگزاری تجمع اعتراضی «دستان‌ خونین» مقابل سفارت آمریکا در سئول

ادامه

آمریکا, ایران, تجاوز نظامی, جنگ, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, شبه جزیره کره, صلح, کره جنوبی, همبستگی

تشدید سوء تغذیه در میان کودکان غزه

مدیر اداره تغذیه در وزارت بهداشت غزه درباره افزایش میزان سوء تغذیه در میان کودکان غزه نسبت به سال گذشته هشدار داد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، یوسف ابوبکر گفت: این میزان نسبت به سال گذشته، ۸ درصد رشد داشته و کودکان بیشترین میزان مرگ و میر را دارند. به گفته ... تشدید سوء تغذیه در میان کودکان غزه

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فلسطین, کودکان, گرسنگی

«دی‌ماه خونین» حاصل انقلابی است که شکست خورد

گاهنامۀ ”به‌سوی آینده“ در این روزهای دشوار خود را همراه و همدرد مردمِ ماتم‌زده و داغدار ایران می‌بیند و به تمامی سوگواران و بازماندگانِ جانباختگان دی‌ماه خونین صمیمانه تسلیت می‌گوید. آری این پنجره بگشای که صبح می‌درخشد پس این پردۀ تار می‌رسد از دل خونین سحر بانگ خروس برگرفته از شعر ”شبگیر“ اثر زنده‌یاد هوشنگ ... «دی‌ماه خونین» حاصل انقلابی است که شکست خورد

ادامه

آمریکا, ارتجاع, اسراییل, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, تجاوز نظامی, جهان, حزب توده ایران, حقوق بشر, خاورمیانه, دانشجویان, دیدگاه, زنان, زندانی سیاسی, سانسور خبری, صلح, ضد جنگ, فرهنگیان, مقاله

در غیاب انجمن یا سندیکایی برای حمایت، شلاق خوردن خبرنگار، اشک محمد بلوری را هم درآورد

پیر خبرنگاران حوادث مطبوعات ایران از شلاق‌خوردن خبرنگاری در نجف‌آباد، اظهار تاسف کرد و گفت: این باعث شرمساری است؛ با شنیدن این خبر اشک از چشمانم جاری و دلم کباب شد.

 

 

محمد بلوری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شلاق خوردن یک خبرنگار در نجف‌آباد به خاطر اشتباهی ساده، اظهار کرد: باعث شرمساری است؛ با این اتفاق، تمام روزنامه‌نگاران زیر سوال برده شدند؛ اما با این وجود هیچ‌کسی اعتراض نکرد و در عین حال هیچ انجمن یا سندیکایی هم برای حمایت از آن خبرنگار وجود ندارد.

 

او ادامه داد: پیش از انقلاب ما سندیکایی داشتیم که از ما حمایت می‌کرد و از طرفی آنقدر همه روزنامه‌نگاران پّشت یکدیگر می‌ایستادند که دیگر هیچ‌گاه کسی به خودش اجازه نمی‌داد که به روزنامه‌نگاران توهین کند. یادم است یک بار بهروز وثوقی با یکی از خبرنگاران برخورد نامناسبی داشت؛ همه روزنامه‌ها و خبرنگاران چنان بلایی سر او آوردند که مجبور شد در مصاحبه‌ای رسمی از همه روزنامه‌نگاران عذرخواهی کند. در موردی دیگر هم امام‌علی حبیبی، نماینده مجلس شواری ملی گفته بود که خبرنگاران را می‌توان با یک پّرس چلوکباب خرید؛ به دنبال این حرف چنان موج اعتراضی میان روزنامه‌نگاران و خبرنگارن به راه افتاد که در تریبون رسمی از همه ما روزنامه‌نگاران عذرخواهی کرد.

 

این روزنامه‌نگار باسابقه با بیان اینکه حیثیت فردی و جمعی خبرنگارن بسیار مهم است، یادآور شد: ما روزنامه‌نگاران باید باید بیشتر حواسمان را جمع کنیم و به حیثیت جمعی خودمان اهمیت بیشتری بدهیم. به خاطر همین بی‌توجهی‌ها است که دیگر خبرنگاران در جامعه از احترامی برخوردار نیستند.

 

بلوری در ادامه با بیان اینکه امروز خود خبرنگاران هم در این بی‌احترامی که به آنها می‌شود، سهیم هستند، افزود: برخی از بچه‌های خبرنگار حرمت‌ها را از بین می‌برند؛ بارها شده که دیده‌ام در مراسم‌های مختلف می‌ایستند تا در پایان کارت هدیه دریافت کنند. این باعث شرمساری است. وقتی خودمان به خودمان احترام نمی‌گذاریم، مسئولین هم نمی‌گذارند.

 

او در پایان سخنانش با اظهار تاسف نسبت به شلاق زدن خبرنگاری، گفت: با شنیدن این خبر اشک از چشمانم جاری و دلم کباب شد. چرا باید خبرنگاری شلاق بخورد؟

********

به گزارش ایسنا، مدتی پیش، خبرنگاری در شهر نجف‌آباد تعداد موتور سیکلت‌های توقیف شده یک هنرستان را اشتباه عنوان کرد؛ این اشتباه با شکایت نیروی انتظامی، به صدور ۴۰۰ ضربه شلاق منجر شده که اجرای این حکم، حواشی و واکنش‌های نسبتاً زیادی را در فضای مجازی و حتی در برخی از رسانه‌های رسمی کشورمان به دنبال داشت.

 

۲۵ خرداد ماه امسال این خبرنگار نجف‌آبادی، خبری را با مضمون توقیف ۳۵ دستگاه موتور سیکلت دانش‌آموزان یکی از هنرستان‌های این شهر منتشر کرد. نکته قابل توجه این است که رسانه این خبرنگار در ادامه، جوابیه‌ای از دستگاه مربوطه در تکذیب آن خبر مبنی بر اینکه تعداد موتور سیلکت‌های توقیف شده، هشت دستگاه بوده است، منتشر کرد.

 

مجازات بدنی خبرنگار برای یک اشتباه ساده به‌نوعی اتفاقی جدید محسوب می‌شود؛ اتفاقی که شاید خیلی از ما در وهله نخست شنیدن یا خواندن این خبر، آن را باور نکردیم؛ اما خیلی زود این خبر در شبکه‌های مجازی، بویژه میان اهالی رسانه، دست به دست شد و با پیگیری‌های خبرنگاران و پرداختن برخی رسانه‌های رسمی به آن، مزه تلخ واقعی بودن آن را چشیدیم.

 

با این حال هنوز هم خیلی از اهالی رسانه‌ آن را باور نکرده‌اند یا شاید نمی‌خواهند باور کنند. خبرنگار ایسنا با چند نفر از پیشکسوتان رسانه و مطبوعات تماس گرفت، تا نظر آنها را نسبت به این اتفاق جویا شود؛ اما برخی از آنها گفتند که در شوکند هنوز نمی‌توانند باور کنند واقعاً این اتفاق رخ داده و خبرنگاری به‌دلیل انتشار اشتباه خبری که از اهمیت چندانی هم برخوردار نبوده است، محکوم به تحمل شلاق شود و این حکم هم به اجرا دربیاید.

 

پیش از این گفت‌وگوی ایسنا با هوشنگ اعلم، روزنامه‌نگار پیشکسوت و علی‌اکبر قاضی‌زاده، روزنامه‌نگار باسابقه در این زمینه منتشر شده است.

درخواست پیگیری وضعیت علی معزی زندانی سیاسی ربوده شده‌ی مبتلا به سرطان

نامه جمعی از زندانیان سیاسی به گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در خصوص ربوده شدن زندانی سیاسی علی معزی   سرکار خانم عاصمه جهانگیر احتراما: از عدم امنیت جانی زندانیان خصوصا زندانیان سیاسی بارها گفته ایم که چگونه زندانیان به بهانه های مختلف از جمله اعزام به دادگاه، اعزام به بهداری، گرفتن نامه احضار ... درخواست پیگیری وضعیت علی معزی زندانی سیاسی ربوده شده‌ی مبتلا به سرطان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر

معدنچیان طزره باز هم تجمع کردند

صبح امروز چند صد نفر از کارگران معدن زغال سنگ طزره که از زیر مجموعه شرکت زغال سنگ البرز شرقی هستند بازهم در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند.   در این تجمع که از ساعت هفت صبح در رختکن کارگران معدن برگزار شده است، حدود ۵۰۰ نفر از کارگران شرکت ... معدنچیان طزره باز هم تجمع کردند

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

خبر‌ها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته دوم دی ماه

افت شدید قدرت خرید خانوارهای کارگری   شانزدهم دی ماه‌-مرکز آمار هزینه زندگی شهری را بیش از سه میلیون تومان اعلام کرده است. طی سال‌های گذشته با پدیده‌ای رو به رو بوده‌ایم که بر اساس آن نرخ تورم ظاهرا در حال کاهش است… اما نه در همه گروه‌های هزینه‌ای. در گروه‌هایی که جزو هزینه‌های ضروری ... خبر‌ها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته دوم دی ماه

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

سروش: طبری را با دهان و فک شکسته برای مناظره آوردند!

عبدالکریم سروش در متنی که اخیرا منتشر کرده، به جلسه ای اشاره کرده که احسان طبری را با فک و دهان شکسته آورده بوده اند و محمدتقی جعفری می خواست با او «مناظره» کند! …   مناظره های احسان طبری بعد از دستگیری همواره جزو نقاط پرسش برانگیز در تاریخچه ی فعالیت های وی بوده ... سروش: طبری را با دهان و فک شکسته برای مناظره آوردند!

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر