شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

اتحاد شوروی قبل از آمریکا اینترنت را اختراع کرد !

بنجامین پیترس پروفسور  فناوری مخابراتی  دانشگاه « توسلا» آمریکا در کتاب « دوری از بدام افتادن کشور در تارهای اینترنت: ماجرای  اینترنت شوروی» منتشره در آمریکا  در باره  سرنوشت  دشوار  اختراع « اِ.و.ام» مشابه اینترنت در اتحاد شوروی تعریف  کرد.

 

وی با احترام زیاد  نسبت به  دانشمندان سایبرنتیک مشهور  شوروی — ویکتور گلوشکوف و آناتولی کیتوف —  که فناوری  الکترونی — رقمی  را طراحی کردند در باره آنها به تفصیل تعریف می کند.

 

وی در کتاب خود  متذکر می‌شود که دانشمندان شوروی و آمریکایی  عملا در یک زمان  گام‌های مهمی در  راه توسعه  فناوری کامپیوتری برداشتند. شوروی در این رشته  از  آمریکا جلو زده بود.

 

اواخر سال ۱۹۶۹ شبکه  کامپیوتری آرانت (جد اینترنت) راه اندازی شد.  در حالی که  ایده  ارتباط « ا.و.ام» با یک شبکه واحد  برای اولین بار توسط  آناتولی  کیتوف در سال ۱۹۵۹ مطرح شد. در آن زمان  کیتوف  ایجاد  سیستم واحد  اتوماتیک هدایت نیروهای مسلح را پیشنهاد کرد.  اولین طرح ها در این رشته برای اولین بار در  سال ۱۹۶۲  ظاهر شدند.

 

ویکتور گلوشکوف  پروژه  سیستم اتوماتیک  محاسبات و پردازش  اطلاعات  با عنوان مخفف «اوگاس» را پیشنهاد کرد که برای  اداره اتوماتیک  کل اقتصاد  اتحاد شوروی در نظر گرفته شده بود.

 

پیترس در کتاب خود نوشت: «  برای اولین بار هدف پیشنهاد «  اوگاس» در سال ۱۹۶۲  آن بود که این سیستم  به شبکه  عمومی  کامپیوتری  دسترسی از راه دور  بطور همزمان،  مبدل شود.

 

این سیستم  بر اساس  خطوط تلفن  و وسایل ارتباطی موجود آن زمان، ایجاد شده بود.  ایده بلندپروازانه  می بایست  بخش اعظم اوراسیا را در بر می گرفت  و هر یک از  کارخانه های  اقتصاد برنامه ای می بایست از اینگونه «  سیستم عصبی» برخوردار می شد. این شبکه  مطابق با  سلسله مراتب  اهرام سه سطحی با  کامپیوتر مرکزی در مسکو  طراحی شده بود که با بیش از  ۲۰۰ کامپیوتر  مراکز منطقه ای  و شهرهای بزرگ  در ارتباط بود و آنها بنوبه خود  با ۲۰  هزار کامپیوتر  در  مناطق مهم و کلیدی  تولید  و اقتصاد ملی  در ارتباط بودند».

 

اما دستاوردهای  دانشمندان سایبرنتیک  به واقعیت مبدل نشد. تا اواخر دهه ۸۰ قرن بیستم تمام پروژه ها کنار گذاشته شدند، در حالیکه  اینترنت مشابه آمریکایی  توانست در عرصه نظامی و مدنی  جا بیفتد. « ماجرای گلوشکوف-  نابغه بی نظیر  که توانست به آینده دور بنگرد  اما اراده سیاسی  برای  تغییر جهان کافی نبود».

 

ولادیمیر بِتِلین  آکادمیسین آکادمی علوم روسیه گفت: « اگر  پروژه  گلوشکوف  اجرا می شد  این یک جهش بزرگ برای کشور بود. به احتمال زیاد می شد از فروافتادن در بحران اقتصادی  دهه ۸۰ جلوگیری کرد.

 

مقیاس  ایده گلوشکوف اعجاب آور است.  زیرا گلوشکوف مدل کامپیوتری اقتصاد برنامه ای اتحاد شوروی را  اختراع کرده بود — قوانین آن و کل فناوری  کار آن را.

 

البته نمی‌توان اینترنت  و پروژه گلوشکوف را در یک ردیف قرار داد. زیرا  اینترنت- یک فضای  اطلاعاتی است که همه چیز به یکدیگر  ارتباط دارد و همه می‌توانند با هم معاشرت کنند.

 

پروژه گلوشکوف —  یک سیستم کاملا دقیق است و در آن  همه چیز بطور دقیق   مشخص شده بود —  کدام اطلاعات به کجا باید ارسال شوند، چگونگی تبادل اطلاعات  و چه اطلاعاتی برای چه اشخاصی قابل دسترسی خواهد بود.  برای  ایجاد چنین سیستمی  باید  از  استعداد علمی  فوق العاده زیاد و  شجاعت بی نظیری برخوردار بود».

ساخت داروی سرطان در روسیه

ورونیکا اسکوورتسوا، وزیر بهداشت روسیه از ساخت دارویی منحصر به فرد برای درمان سرطان در این کشور خبر داد.   به گزارش ایسنا از وستی، وی افزود: داروی جدید نتیجه شگفت انگیزی در درمان برای ملانوماهایی دارد که به مرحله متاستاز رسیده اند. وزیر بهداشت روسیه گفت: آزمایشهای کلینیکی این داروی جدید با موفقیت در ... ساخت داروی سرطان در روسیه

ادامه

جهان, دانش, روسیه

چشم‌بند هوشمندی که بر فعالیت مغز نظارت دارد

محققان چینی موفق به طراحی و ساخت یک چشم‌بند هوشمند شدند که با استفاده از حسگرهای EEG (نوار مغزی) فعالیت‌های مغز را شناسایی کرده و قبل از اینکه فرد به خواب عمیق برود، او را از خواب بیدار می‌کند.   به گزارش دیلی میل، این فناوری هوشمند که Naptime نام دارد، از جنس فوم بوده ... چشم‌بند هوشمندی که بر فعالیت مغز نظارت دارد

ادامه

دانش

مطالعات محققان نشان می‌دهد؛ خطر سکته مغزی پس از شستشوی سر در آرایشگاه

مطالعات اخیر محققان نشان می دهد، خطر سکته مغزی در کمین افرادی است که سرهایشان را در سالن های آرایشگاه مورد شستشو قرار می دهند.   مرد ۴۵ ساله ای که پس از مراجعه به آرایشگاه و اصلاح دچار سکته مغزی شده بود، در این باره می گوید: پس از مراجعه به آرایشگاه و اصلاح ... مطالعات محققان نشان می‌دهد؛ خطر سکته مغزی پس از شستشوی سر در آرایشگاه

ادامه

جهان, دانش

زنگ خطر نیروی هوایی آمریکا به خاطر موشکهای مافوق صوت روسیه

با استناد به تحقیقات نیروی هوایی آمریکا می نویسد، آمریکا همواره از روسیه وچین در فناوری توسعه موشکهای مافوق صوت عقب می ماند.   طبق این اسناد، “چین و روسیه در حال انجام آزمایش بر روی سلاحهایی با سرعت بالا می باشند که تهدیدی برای آمریکا و حتی قاره آمریکا محسوب می شوند.”   ارتش ... زنگ خطر نیروی هوایی آمریکا به خاطر موشکهای مافوق صوت روسیه

ادامه

امریکا, چین, دانش, روسیه