کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
رونمایی از سریعترین قطار جهان + ویدئو
در چین از قطاری رونمایی شده که سریعترین وسیله نقلیه زمینی موجود در جهان است.
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام میشود
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.
وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین
روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریتهای تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونههای چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدلهای چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح میدهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.
رئیسجمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست
به دنبال نتایج بالینی موفقیتآمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.
توضیح دانشمند روس درباره “واکسن سبک” علیه ویروس کرونا
مدیر مرکز تحقیقات ملی روسیه در توضیح سخنان “ولادیمیر پوتین” درباره “واکسن سبک” کرونا، گفت: این دارو همان نخستین مولفه از واکسن “اسپوتنیک-۵” است که با تزریق آن فرد در صورت ابتلا به کووید-۱۹، بیماری شدیدی نخواهد داشت.
به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، “الکساندر گونتسبورگ” مدیر مرکز تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی روسیه “گامالیا” که با همکاری وزارت دفاع این کشور، نخستین واکسن علیه ویروس کرونا با عنوان “اسپوتنیک-۵” را تولید و به ثبت رسانده، توضیح داد که “واکسن سبک” (Light vaccine) علیه ویروس کرونا، نخستین مولفه از همان واکسن “اسپوتنیک-۵″ است و نیازی به تغییر فناوری برای تولید آن نیست. به گفته وی، این واکسن میتواند تعداد زیادی از مردم را در برابر کووید-۱۹ مقاوم کند.
این دانشمند روس توضیح داد: «اگر فردی بعد از تزریق ” واکسن سبک” به کووید-۱۹ مبتلا شود، بیماری وی شدید نخواهد بود. عامل ویروس به ریهها سرایت نخواهد کرد و همه چیز در سطح یک بیماری حاد تنفسی پایان مییابد. <…> البته بطور کلی ظرف سه ماه می توان دومین مولفه واکسن را تزریق کرد که در آن صورت محافظت از بدن ادامه خواهد داشت و این انجام کامل واکسیناسیون است.»
گونتسبورگ افزود که پس از تزریق واکسن سبک، ایمنی بدن برای سه تا چهار ماه با کارایی حدود ۸۵ درصد ادامه خواهد داشت، در حالیکه در صورت تکمیل واکسیناسیون، یعنی دریافت مولفه دوم، مصونیت بدن به بیش از ۹۲ درصد افزایش خواهد یافت و شخص برای حدود دو تا سه سال در برابر ویروس کرونا مقاومت خواهد کرد.
روز جمعه، “ولادیمیر پوتین”، رئیس جمهوری روسیه در خصوص برنامه تولید “واکسن سبک” علیه ویروس کرونا در روسیه صحبت کرد. وی تأکید کرد که توسعه آن می تواند توسط دانشمندان روسی و با همکاری شرکای خارجی انجام شود.
“آنا پاپووا” سرویس فدرال خدمات بهداشتی و رفاه انسانی روسیه پیش از این اعلام کرده بود که دانشمندان روسی در حال کار بر روی تولید ۲۶ نوع واکسن علیه ویروس کرونا هستند.
کاوشگر ماهنشین چین با موفقیت به زمین بازگشت
کاوشگر ماه چین به نام «چانگ ئه ۵» حامل نمونه های خاک و سنگ کره ماه، بامداد امروز (پنجشنبه) در مکانی مشخص واقع در منطقه مغولستان داخلی در شمال چین فرود آمد.
فایننشال تایمز ؛ سبقت چین از آمریکا در بخش تحقیق و توسعه
روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» در گزارشی نوشت چین در زمینه تحقیق و توسعه و سفر به ماه و بازگشت، در حال پشت سر گذاشتن و سبقت گرفتن از آمریکا است.
بحرین و امارات استفاده اضطراری از واکسن کرونای تولید چین را تصویب کردند
رئیس گروه شرکت های داروسازی چین اعلام کرد ظرفیت تولید واکسن های ضد کرونا ساخت چین در سال ۲۰۲۱ میلادی به یک میلیارد دوز خواهد رسید.
۴ مورد ابتلا به فلج صورت بین دریافتکنندگان واکسن کرونای “فایزر”
سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) ۴ مورد ابتلا به فلج صورت را در میان داوطلبان دریافت کننده واکسن کووید-۱۹ شرکت “فایزر” و “بیونتک” گزارش کرده است.