
کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
در چین از قطاری رونمایی شده که سریعترین وسیله نقلیه زمینی موجود در جهان است.
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.
روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریتهای تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونههای چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدلهای چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح میدهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.
به دنبال نتایج بالینی موفقیتآمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: اقدامات اطلاعاتی با تأمین مالی خارجی، به منظور بیاعتبار کردن واکسن “اسپوتنیک-۵” علیه ویروس کرونا در حال انجام است، ولی انتشار این اطلاعات کاذب ، باعث افزایش خواص درمانی واکسنهای خارجی نمیشود.
به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرلشکر “ایگور کوناشینکوف” سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه، امروز (جمعه) در یک کنفرانس مطبوعاتی هشدار داد که یک کمپین اطلاعاتی که از خارج از کشور تأمین مالی میشود، علیه واکسن روسی علیه عفونت ویروس کرونا به راه افتاده است.
کوناشینکوف گفت: «ما به طور مشخص و با تمامی جزییات اطلاع داریم که چه بودجه و منابعی از خارج از کشور برای بیاعتبار کردن واکسن میهنی “اسپوتنیک-۵” در جهان و در داخل روسیه مورد استفاده قرار گرفته است.»
به گفته این مقام نظامی، در شبکههای اجتماعی و منابع اینترنتی روس زبان یک سری “تحقیقات شبه تحلیلی” و شهادتهای نادرست “شاهدان عینی” در خصوص خطرات ادعایی واکسن روسیه یا “امتناع” از واکسیناسیون، از جمله در میان نیروهای مسلح فدراسیون روسیه، تهیه شده است که از سوی کمکهای مالی خارجی تأمین میشوند.
کوناشینکوف تأکید کرد که واکسن روسی “اسپوتنیک-۵” بسیار موثر و کاملاً بی خطر است و آزمایشات گسترده به روی آن این مسئله را ثابت کرده و انتشار اطلاعات کاذب علیه این دارو، خواص درمانی واکسنهای خارجی علیه را افزایش نخواهد داد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه یادآور شد که هیچ امتناعی برای واکسیناسیون با “اسپوتنیک-۵” در بین نیروهای مسلح وجود ندارد و تجربه عملی موفقیت آمیز، اثربخشی و ایمنی این دارو را نشان میدهد و با در نظر گرفتن داوطلبانه بودن واکسیناسیون، هیچ امتناعی از سوی پرسنل ارتش مشاهده نشده است.
وی افزود: «ایجاد مصونیت پس از واکسیناسیون با “اسپوتنیک-۵” برای همه افراد دریافت کننده: از مقامات بلندپایه نیروهای مسلح گرفته تا پرسنل نظامی واحدهای مختلف، ضمانت اثربخشی و ایمنی واکسن تولید شده در روسیه است.»
وی همچنین تأکید کرد که ویروس شناسان وزارت دفاع روسیه به طور مستقیم در تولید و آزمایشات انجام شده به روی این واکسن نقش دارند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه ادامه داد: «تاکنون وزارت دفاع ۱۴ هزار و ۵۰۰ دوز واکسن دریافت کرده و بیش از ۱۰ هزار سرباز واکسینه شدهاند. طبق برنامهریزی انجام شده، تا پایان سال جاری (۲۰۲۰ میلادی) حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی واکسن “اسپوتنیک-۵” را دریافت میکنند. در حال حاضر ۳۰۰ تیپ پزشکی نظامی در مناطق مختلف نظامی و در ناوگان دریای شمال روسیه برای انجام این عملیات تشکیل شده است و تحویل واکسن حتی به دورترین پادگانهای نظامی با محفظههای حرارتی پزشکی مجهز انجام میشود.»
شرکت داروسازی دولتی اندونزی Bio Farma اعلام کرده که دادههای ناشی از آزمایش واکسن چینی شرکت Sinovac حاکی از تاثیر ۹۷ درصدی آن است.
پایگاه خبری روسی ریانووستی به نقل از اداره غذا و دارو آمریکا اعلام کرد که شش نفر پس از دریافت واکسن آزمایشی تولید شده توسط شرکت داروسازی آمریکایی “فایزر” و شرکت آلمانی “بایون تک” جان خود را از دست دادند.
مجله آمریکایی «فورچون» در گزارشی به این موضوع پرداخت که واکسنهای ضد کرونای تولید شده توسط کشور چین چطور میتوانند خلأهای باقی مانده در پروسه تولید و تامین واکسنهای تولید شده توسط شرکتهای آمریکایی «فایرز» و «مودرنا» و شرکت انگلیسی «آسترازنکا» را پر کنند.
محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی با اشاره به جزییات روند تولید واکسن کرونای ایرانی که به تازگی مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق را برای ورود به فاز مطالعات انسانی دریافت کرده است، گفت: اگر نتایج مطالعات انسانی این واکسن هم مانند فاز حیوانی آن خوب و موفقیتآمیز باشد، امیدواریم تا ... دکتر مینو محرز: واکسن ایرانی کرونا مشابه چین و روسیه است