وکیل مدافع نسرین ستوده گفت: منتظر هستیم تا مصوبه اخیر مجلس در خصوص اصلاح طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری، ابلاغ و اجرا شود تا ببینیم چه تحولی در وضعیت ایشان ایجاد شود.
«جمهوری اسلامی صرفاً گورستانها و زندانها را آباد کرد»
چند تن از وکلای ایرانی در نامهای سرگشاده ضمن “نامشروع خواندن قانون اساسی جمهوری اسلامی” و “انتصاب آقای خامنهای”، خواستار “بازگرداندن کشور به مردم ایران” شدهاند.
محمد نجفی، از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرد
محمد نجفی، وکیل دادگستری و متهم سیاسی، در راستای حمایت از استعفای جمعی وکلای خود، از حضور در جلسه رسیدگی به اتهاماتش خودداری کرد.
تجمع فارغالتحصیلان رشته حقوق مقابل کانون وکلا: ما حقوقدانها بیکاریم!
روز شنبه ششم بهمن ماه، جمعی از فارغالتحصیلان رشته حقوق با تجمع مقابل کانون وکلا، نسبت به بیکاری اعتراض کردند.
درخواست ۲۱ وکیل دادگستری برای رسیدگی به پرونده اسماعیل بخشی
۲۱ وکیل دادگستری در بیانیه ای از قوه قضاییه خواستند به مطالبات اسماعیل بخشی کارگر زندانی رسیدگی کند.
تفهیم یک اتهام دیگر به محمد نجفی: «تشویش اذهان عمومی» بهدلیل نوشتن نامه به رهبر
محمد نجفی وکیل دادگستری که در حال حاضر با حکم سه سال زندان برای اولین پروندهاش در زندان اراک به سر میبرد روز ۲۸ آذر ماه مجددا از زندان اراک به شعبه بازپرسی دادگستری شازند منتقل و در آنجا به دلیل نوشتن یک نامه به رهبر ایران به او اتهام «تشویش اذهان عمومی» تفهیم شده است.
محمد نجفی نامهای در شهریور ۹۷ خطاب به علی خامنهای رهبر ایران نوشت و آن را در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد. این نامه از سوی برخی از رسانهها نیز بازنشر شد. این وکیل در بخشی از نامه خود نوشته است: «آقای خامنهای! نسلِ ما پاسوزِ شماست! روزگارمان به سیاهی عمامهتان است. عبایتان را از سرزمینهایِ همسایه جمع کنید. سرمایه ما را خرج ایدوئولوژی شیعی خود نکنید. داخل به اندازه کافی اختلاس و رانت و فساد هست. پا در نعلین بزرگان جهان نکنید. چهل سال در برهه حساس کنونی درجا زدیم و سر جنگ با جهان داریم ولی ناتوان از تولید پوشک هستیم و بسیار فقیرِ بی نان داریم!»
او دو ماه بعد از نوشتن این نامه در تاریخ ششم آبان ماه بدون اینکه پاسخی به اعاده دادرسی حکمش داده شود برای اجرای حکم به زندان اراک منتقل شد.
پیام درفشان وکیل محمد نجفی با اظهار تاسف از این پرونده جدید به کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «ما کاملا از اتهام اخیر متعجبیم. برای آقای نجفی هر روز یک پرونده با اتهام تکراری گشوده میشود. او پیش از این به اتهام توهین به رهبری در دادگاه انقلاب به دو سال حبس محکوم شده بود. حالا در شعبه دیگر برای نامه دیگری به رهبری او را به تشویش اذهان عمومی متهم کردند. این معنای جز آزار و اذیت ندارد. آقای نجفی که در حال حاضر در زندان است و برای پرونده دیگر هم بالای ۱۰ سال حکم گرفته، چرا باید دوباره او را از زندان بیرون بکشند و برای نامه دیگری اتهامی مشابه به او تفهیم کنند.»
درفشان با نگرانی از حکمهای سنگین محمد نجفی گفت: «وقتی کسی فقط در یک دادگاه محاکمه نمیشود بلکه در چند دادگاه مختلف محاکمه میشود این خطر را دارد که شرایط ماده ۱۳۴ قانون مجازات که میگوید بیشترین حکم اتهامات باید اجرا شود اتفاق نیفتد و جداگانه او محکوم به حکمهای متعدد شود.»
محمد نجفی در حال حاضر برای پرونده دیگرش مجموعا به ۱۴ سال حبس و برای یک پرونده دیگر به سه سال حبس محکوم شده است. پرونده جدید به اتهام تکراری تشویش اذهان عمومی چهارمین پرونده اوست. این پرونده در حالی برای او گشوده شده که در زندان و در حال طی حکم سه سال زندان خود است.
محمد نجفی، وکیل و ساکن شهر اراک در تاریخ ۲۵ دی ماه ۹۶ بازداشت شد و تقریبا سه ماه بعد در تاریخ ۲۸ فروردین ۹۷ با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان آزاد شد. او دارای چهار پرونده در شعبات مختلف دادگاههای اراک است.
آقای نجفی در اولین پروندهاش در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری اراک به اتهام «اخلال در نظم عممومی» و «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» به سه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد، این حکم در دادگاه تجدیدنظر هم تایید شد و علیرغم اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور او در تاریخ ششم آبان ماه با حمله ماموران به خانهاش بازداشت و برای اجرای حکم به زندان اراک منتقل شد. هنوز پاسخ اعاده دادرسی وکلای محمد نجفی برای این پرونده داده نشده است.
این وکیل دادگستری همچنین برای پرونده دوم خود که در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری اراک گشوده شده به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی به وسیله سامانه مخابراتی و رایانهای به قصد تشویش اذهان عمومی» به یک سال حبس محکوم شده است.
به گفته پیام درفشان مستندات این اتهام «پنج صفحه اسکرینشات از صفحات فیسبوک» است که سه صفحه از این پنج صفحه سند جرم هم متعلق به فیسبوک اشخاص دیگر است. آقای درفشان در اعتراض به این حکم در گفتوگوی پیشین خود با کمپین گفته بود: «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی تعریف حقوقی دارد. مثلا اگر کسی در سطح وسیعی زلزله در تهران را پوشش دهد و باعث تشویش اذهان عمومی شود ولی عملکرد آقای نجفی اساسا در تعریف حقوقی این اتهام نمیگنجد. »
همچنین برای پرونده سومش در شعبه اول دادگاه انقلاب اراک برای سه اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام، اتهام توهین به رهبری از طریق شعار مرگ بر دیکتاتور، اتهام همکاری با دول متخاصم از طریق انتقال اخبار و اطلاعات به وسیله مصاحبه مجموعا به ۱۳ سال زندان محکوم شده است. حکم این دو پرونده در انتظار رای دادگاه تجدیدنظر است.
با این حال آقای نجفی روز ۲۸ آذر ماه با یک اتهام دیگر و تکراری «تشویش اذهان عمومی» به علت نوشتن نامه به رهبری در بازپرسی دادگستری شازند مواجه شده که در انتظار رفتن به دادگاه و برگزاری دادگاه و محاکمه است.
کمپین حقوق بشر ایران
محمد نجفی وکیل دادگستری، به ده سال حبس محکوم شد
یک وکیل دادگستری میگوید شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اراک برای موکلش و چند متهم دیگردر ارتباط با حوادث ی ماه ۹۶ حکم حبس صادر کرده است.
بیانیه جمعی از وکلای دادگستری در حمایت از حقوق کارگران سراسر ایران
جمعی از وکلای دادگستری در حمایت از حقوق کارگران سراسر ایران بیانیه ای صادر کردند.
بازداشت عسل محمدی دانشجوی علوم دارویی / آزادی قاسم شعلهسعدی با تودیع وثیقه و کفالت
عسل محمدی، دانشجو، فعال مدنی و از اعضای تحریریه نشریه «گام»، از سوی نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شد.
بیانیه وکلای ایرانی به مناسبت روز مقابله با خشونت علیه زنان
کمیسیون حقوق بشر کانونهای وکلای دادگستری مرکز و فارس از ادامه اعمال خشونت علیه زنان در “تمامی جوامع” انتقاد کرد. این نهاد میگوید بخش بزرگی از خشونت علیه زنان ایران “به دلیل ساختارهای حاکم بر جامعه” در سکوت رخ میدهد.