مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از گزارش اخیر واشنگتن درباره پیونگ‌‎یانگ تأکید کرد که حقوق بشر ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه آمریکا علیه کره شمالی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که پیونگ‌یانگ در پاسخ ... کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شبه جزیره کره, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

بیانیه مشترک پوتین و شی: با گسترش ناتو و ذهنیت جنگ سرد مخالف هستیم

سخنگوی کرملین می‌گوید «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «شی جین‌پینگ» همتای چینی او طی بیانیه‌ای مشترک ضمن مخالفت با گسترش ناتو، از رویکرد مشابه جنگ سرد در بین کشورهای غربی به امور بین‌المللی انتقاد کردند.

 

به گزارش  فارس، به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» در این بیانیه آمده است: «امروزه جهان دستخوش تغییرات عظیمی است. بشریت در حال ورود به عصر جدیدی از توسعه سریع و تحولات در مقیاس بزرگ است. فرآیندها و پدیده هایی مانند چند قطبی شدن، جهانی شدن اقتصادی، اطلاعاتی شدن جامعه، تنوع فرهنگی، دگرگونی نظام حکمرانی جهانی و نظم جهانی در حال توسعه است، پیوستگی و وابستگی متقابل دولت ها در حال افزایش است، روندی برای توزیع مجدد توازن قدرت جهانی در حال شکل‌گیری است. تقاضای فزاینده‌ای از سوی جامعه جهانی برای رهبری در راستای منافع توسعه صلح آمیز و پایدار وجود دارد».

 

رؤسای جمهور روسیه و چین توضیح دادند: «در عین حال، در شرایطی که همه‌گیری ویروس کرونا ادامه دارد، وضعیت در حوزه امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای هر روز پیچیده‌تر می‌شود و چالش‌ها و تهدیدهای جهانی چند برابر می‌شود. برخی از نیروهایی که نماینده یک اقلیت در صحنه جهانی هستند همچنان از رویکردهای یکجانبه برای حل مشکلات بین‌المللی دفاع می‌کنند و به سیاست زور متوسل می‌شوند، در امور داخلی سایر کشورها دخالت می‌کنند، به حقوق و منافع مشروع آنها لطمه می‌زنند، تضاد ایجاد می‌کنند. اختلافات و تقابل، مانع از توسعه و پیشرفت بشر می‌شود و مخالفت جامعه بین‌المللی را برمی‌انگیزد».

 

بر این اساس، پوتین و چین تصریح کردند: «دو کشور از همه ملت‌ها درخواست می‌کنند و خواهان تقویت گفت‌وگو و اعتماد متقابل، تعمیق درک متقابل، حمایت از ارزش‌های جهانی مانند صلح، توسعه، برابری، عدالت، دموکراسی و آزادی، احترام به حقوق مردم هستند. به طور مستقل مسیر توسعه کشورهای خود و حاکمیت و منافع دولت ها در زمینه امنیت و توسعه را انتخاب کنند».

 

به نوشته اسپوتنیک، بیانیه مشترک همچنین از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که از سیستم بین‌المللی که در آن سازمان ملل نقش مرکزی را ایفا می‌کند، «حمایت» کنند و خواستار ایجاد «چندجانبه‌گرایی واقعی» به نفع «دموکراتیزه کردن روابط بین‌المللی، صلح و ثبات و توسعه پایدار» است.

 

رؤسای جمهور روسیه و چین در ادامه گفتند که دولت‌ها، ائتلاف‌های نظامی – سیاسی یا ائتلاف‌هایی که به دنبال مزایای نظامی یکجانبه به ضرر امنیت دیگران از جمله رقابت ناعادلانه هستند، در خدمت تشدید رقابت ژئوپلیتیکی، افزایش تضاد و تقابل هستند و به طور جدی نظم در زمینه‌های امنیت بین‌المللی و ثبات استراتژیک جهانی را تضعیف می‌کنند.

 

طبق این بیانیه، پکن و مسکو با گسترش بیشتر ناتو مخالفت می‌کنند، از این ائتلاف می‌خواهند که رویکردهای ایدئولوژیک دوران جنگ سرد را کنار بگذارد؛ به حاکمیت، امنیت و منافع سایر کشورها، تنوع روش‌های تمدنی، فرهنگی و تاریخی آنها احترام بگذارد و با توسعه مسالمت‌آمیز سایر کشورها به شیوه‌ای عینی و عادلانه رفتار کند.

 

به نوشته اسپوتنیک، دو کشور همچنین «مخالف تشکیل ساختارهای بلوک بسته و اردوگاه‌های متضاد در منطقه آسیا-اقیانوسیه هستند و نسبت به تأثیر منفی استراتژی آمریکا بر صلح و ثبات در این منطقه بسیار هوشیار هستند» و همچنین به دنبال ایجاد «یک سیستم امنیتی برابر، باز و فراگیر» در هند و اقیانوس آرام هستند که «علیه کشورهای ثالث نیست».

 

در این بیانیه آمده است، روسیه نیز به نوبه خود، دوباره پایبندی خود به اصل «چین واحد» را تأیید می‌کند و تاکید دارد که تایوان بخشی جدایی ناپذیر از چین است و با استقلال تایوان به هر شکلی مخالف است. طرف چینی نیز از پیشنهادات ارائه شده توسط فدراسیون روسیه در مورد تشکیل تضمین‌های امنیتی الزام آور بلندمدت در اروپا حمایت می‌کند.

 

بر این اساس، دو کشور متعهد شدند که «با اقدامات نیروهای خارجی برای تضعیف امنیت و ثبات در مناطق مشترک مجاور و حضور نیروهای خارجی به هر بهانه‌ای در امور داخلی کشورهای مستقل» و همچنین «انقلاب‌های رنگی» مخالفت کنند و همکاری‌ها در این زمینه‌ها را افزایش دهند.

 

علاوه بر این، روسیه و چین «به منظور جلوگیری از تکرار تراژدی جنگ‌های جهانی، به محکومیت قاطعانه اقداماتی که با هدف جبران مسئولیت جنایات متجاوزان فاشیست، متجاوزان نظامی و همدستان آن‌ها و لکه‌دار کردن و لکه‌دار کردن ملت‌های پیروز انجام می‌شود، ادامه خواهند داد».

 

در بیانیه پوتین و شی، نسبت به ایجاد معاهده امنیتی سه جانبه بین آمریکا، انگلیس و استرالیا در حوزه هند و اقیانوسیه، «نگرانی جدی» ابراز و تاکید شده که چنین اقداماتی در تضاد با اهداف تضمین امنیت و توسعه پایدار در منطقه آسیا و اقیانوس آرام است، خطر مسابقه تسلیحاتی در منطقه را افزایش می‌دهد و خطرات جدی اشاعه هسته‌ای را ایجاد می‌کند.

 

به نوشته اسپوتنیک، روسیه و چین در مورد سیاست‌های هسته‌ای، بر لزوم کنار گذاشتن ذهنیت جنگ سرد و بازی‌های «حاصل جمع صفر» توافق کرده و از دولت‌های دیگر خواستند سلاح‌های هسته‌ای مستقر در خارج از کشورهایشان را برچینند، توسعه نامحدود سیستم دفاع موشکی جهانی را رد کنند و اقداماتی برای کاهش خطر جنگ هسته‌ای و کاهش نقش سلاح‌های هسته‌ای در سیاست امنیت ملی کشورها انجام دهد.

 

پوتین و شی، تصمیم آمریکا در سال ۲۰۱۹ برای خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد و تسریع متعاقب آن در تحقیق و توسعه موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد جدید مستقر در خشکی آمریکا، همراه با بحث درباره استقرار آنها در آسیا-اقیانوسیه و اروپا و همچنین برنامه ریزی برای انتقال آنها به متحدان خود را محکوم می‌کند. به گفته این دو، چنین فرآیندهایی تنها در خدمت «افزایش تنش و بی‌اعتمادی، افزایش خطرات برای امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای، تضعیف سیستم بین‌المللی منع اشاعه و کنترل تسلیحات و تضعیف ثبات استراتژیک جهانی است».

 

طبق این بیانیه مشترک، روسیه و چین به‌طور گسترده‌تر، با خروج آمریکا از دیگر توافق‌نامه‌های بین‌المللی کنترل تسلیحاتی در طول سال‌ها مخالف هستند و می‌گویند که این اقدامات «تأثیر بسیار منفی بر امنیت و ثبات بین‌المللی و منطقه‌ای» دارد و تلاش‌های آمریکا برای ایجاد یک شبکه دفاع موشکی جهانی همراه با ساخت تسلیحات غیرهسته‌ای با دقت بالا برای مقابله حملات و سایر وظایف استراتژیک، و اقدامات واشنگتن برای نظامی کردن فضا، به طور جدی به امنیت بین‌المللی آسیب می‌رساند.

 

به نوشته اسپوتنیک، مسکو و پکن همچنین «فعالیت‌های نظامی- بیولوژیکی داخلی و خارجی آمریکا و متحدانش» را محکوم کرده و گفتند این اقدامات «نگرانی‌ها و پرسش‌های جدی را در جامعه بین‌المللی در مورد پایبندی واشنگتن به کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی ایجاد می‌کند». سران دو کشور افزودند: «این عقیده را داریم که چنین فعالیت‌هایی تهدیدی جدی برای امنیت ملی روسیه و چین است و به امنیت مناطق مربوطه آنها آسیب می‌زند و از ایالات متحده و متحدانش می‌خواهیم که آشکارا، شفاف و مشخص عمل کنند».

 

پیش از این نیز دولت پکن اعلام کرد که وزیر خارجه روسیه و همتای چینی او، طی دیدار در پکن مواضع خود را در مورد مسائل منطقه‌ای مشترک، مانند اوکراین، افغانستان و وضعیت شبه جزیره کره هماهنگ کردند.

فشارهای توطئه‌گرانه ضد روسی امریکا صدای متحدان برزیلی این کشور را هم در آورد

رئیس‌جمهور برزیل به گزارش‌ها در خصوص فشار واشنگتن به وی از بابت برنامه‌اش برای سفر به مسکو در اواسط فوریه واکنش نشان داد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, برزیل, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو

لاوروف به غرب: امنیت یا برای همه است یا برای هیچ‌کس!

وزیر خارجه روسیه در نامه‌ای به وزرای خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکید کرد که امنیت قابل تجریه و تقسیم شدن نیست، امنیت یا برای همه است یا برای هیچ‌کس.

ادامه

اروپا, امریکا, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه

واشنگتن استقرار هزاران سرباز در شرق اروپا را اعلام کرد/ مسکو این اقدام را ویرانگر و در جهت تنش نظامی خواند

جان کربی، سخنگوی پنتاگون امروز، چهارشنبه اعزام نیروهای آمریکایی به شرق اروپا را اعلام کرد  مسکو استقرار نیروهای آمریکا در اروپا گامی را ویرانگر در جهت تنش نظامی نامید..

ادامه

اروپا, المان, امریکا, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, رومانی, شرق اروپا, لهستان, ناتو