وزرای خارجه ۱+۴ و ایران پس از نشست فوقالعاده درباره برجام بیانیهای منتشر کردند.
وزرای خارجه ۱+۴ و ایران امروز (چهارشنبه) در نشستی فوقالعاده در نیویورک درباره برجام به رایزنی پرداختند و پس از این نشست در بیانیهای کوتاه که توسط موگرینی قرائت شد اعلام کردند: نشست وزرای کشورهای ۱+۴ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه و بریتانیا) و ایران در تاریخ بیست و پنجم سپتامبر (۳ مهر) در نیویورک به منظور بحث در خصوص اجرای برجام برگزار شد و ریاست این نشست با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.
شرکت کنندگان در این نشست یادآور شدند که برجام که به تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل رسیده، عنصری کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه تسلیحات هستهای و یک دستاورد مهم دیپلماسی چند جانبه است.
شرکت کنندگان در این نشست بر اهمیت اجرای کامل و موثر برجام توسط همه طرفها تاکید کرده و عزم خود را در جهت تداوم تلاشها برای حفظ آن که به نفع همه است مورد تاکید قرار دادند.
“هیچ شانسی برای ملاقات ترامپ و روحانی وجود ندارد”
به گزارش رادیو فرانسه؛ رویترز به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی ایران نوشت که هیچ شانسی برای ملاقات حسن روحانی و دونالد ترامپ در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل وجود ندارد. همین منبع سپس افزوده است که برای آنکه چنین ملاقاتی صورت بپذیرد ایالات متحد آمریکا باید تحریم های یکجانبۀ خود را علیه ایران لغو کند و از نو تعهد خود را نسبت به توافق اتمی ۲۰۱۵ اعلام کند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، پیش از ملاقات با وزرای امور خارجۀ دیگر کشورهای متعهد به این توافق گفت : “دیپلماسی تنها وسیلۀ حل مشکلات است” و امکان ملاقات میان حسن روحانی و دونالد ترامپ صفر است. ظریف نیز شرط مذاکره میان دو کشور را لغو مجازاتهای آمریکا علیه ایران و بازگشت واشنگتن به برجام اعلام کرد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، برای اولین بار در کنفرانس گروه هفت در “بیاریتز” خواستار ملاقات رؤسای جمهوری ایران و آمریکا شد. او در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با حسن روحانی و دونالد ترامپ ملاقات کرد و گفت که شرایط گفتگو میان دو کشور فراهم شده و انجام مذاکره از این پس به اراده دو طرف بستگی دارد. رئیس جمهوری فرانسه تلویحاً هشدار داده است که اگر حسن روحانی بدون ملاقات با ترامپ مجمع عمومی سازمان ملل و نیویورک را ترک کند در واقع یک فرصت تاریخی را برای پیشگیری از وخیمتر شدن تنشهای جاری و خطر جنگ در منطقه از دست میدهد.