پس از معضل تورم دورقمی با افزایش هزینههای زندگی و بهای انرژی در انگلیس، وزارت بهداشت این کشور با اعلام وضعیت اضطراری سلامت، پیشبینی هولناکی از افزایش آمار مرگومیر در ماههای پیشرو داد.
به نوشته ایران؛ به گزارش اسکای نیوز، شهروندان بریتانیایی در حالی مهیای پاییز و زمستان سخت این کشور میشوند که بنا بر اعلام کارشناسان، بهای انرژی از ماه اکتبر با رشد سالانه حدوداً دو برابری به ۳۶۰۰ پوند خواهد رسید و این رقم آوریل سال بعد زیادتر هم خواهد شد. اما این افزایش قیمتها علاوه بر آنکه زنگ خطر را برای موجودیت بیش از ۴۰۰ هزار مشاغل خرد در سراسر بریتانیا به صدا درآورده، از سوی کنفدراسیون بهداشت انگلیس نیز خطرناک توصیف شده است. کنفدراسیون بهداشت و درمان انگلیس در نامهای به ناظم زهاوی، وزیر دارایی این کشور هشدار داد در صورت قصور دولت برای رفع فشار مضاعفی که بر بخش سلامت وارد است، با توجه به اینکه افزایش بهای انرژی مردم را فقیرتر کرده و در عین حال سرما و گرسنگی نیز آنها را تهدید میکند، باید در انتظار افزایش شمار بیماران و در نتیجه آن روند صعودی مرگومیر در این کشور تا نزدیک به ۱۰ هزار نفر در سال بود.
هشدار قرمز فقر سراسری
براساس آخرین تحقیقات مراکز پژوهشی انگلیس، از ژانویه حدود دو سوم شهروندان بریتانیایی به فقر سوخت دچار خواهند شد، به عبارت دیگر افزایش بهای انرژی حدود ۱۰ درصد به هزینههای خانوارها خواهد افزود. در این شرایط به نوشته گاردین، هزینه زوجهای بازنشسته به بیش از ۸۴ درصد و هزینه هر خانوار با دو فرزند یا بیشتر حدود ۹۰،۴ درصد هزینههای کنونی آنان خواهد رسید. وزرای کابینه انگلیس در این شرایط اعطای یک بسته حمایتی ۴۰۰ پوندی برای اقشار آسیبپذیر را پیشنهاد کردهاند اما با توجه به استعفای بوریس جانسون و بلاتکلیفی دولت، این طرح نخستین دستور کار نخستوزیر جدید برای این بحران سخت خواهد بود. تاکنون احزاب کارگر و لیبرال دموکرات، پیشنهاد قطع قبوض شهروندان در شرایط فعلی را دادهاند اما هر دو کاندیدای نخستوزیری آن را رد کردهاند.
متیو تیلور، مدیر اجرایی کنفدراسیون خدمات درمانی انگلیس معتقد است: «کشور با بحرانی حقوق بشری روبهرو است و بسیاری از مردم چارهای جز انتخاب میانوعده غذایی یا گرم کردن خانههایشان نخواهند داشت. به همین خاطر میتوان پیشبینی کرد که زمستان امسال با رکورد تلخی همراه خواهد بود.» اوضاع در بریتانیا تا حدی وخیم شده است که کارشناسان اقتصادی در مقالهای چاپ شده در دیلیاکسپرس، مردم را به خوردن غذاهای کپکزده نیز توصیه کردهاند. به گزارش ایسنا، در این مقاله تأکید شده تاریخ روی مواد غذایی بهترین تاریخ مصرف است و استفاده از این مواد پس از این تاریخ، حتی اگر کپک داشته باشند بیخطر است.
از تعطیلی مشاغل تا اعتصاب خط ریلی
تعطیلی بیش از ۴۰۰ هزار شغل در نتیجه افزایش بهای انرژی، هشدار دیگری است که صاحبان صنایع برای ماههای پیشروی بریتانیا اعلام کردهاند. به گزارش ایندیپندنت، از هر سه شغل خرد در انگلیس یک مورد در آستانه ورشکستگی قرار دارد که به گفته کارشناسان این شرایط میتواند بحران پیش آمده در دوران شیوع کرونا را در انگلیس با همان حجم تکرار کند. فدراسیون مشاغل خرد (FBS) در بیانیهای با اعلام افزایش هزینهها به عنوان تهدید بالقوه مشاغل، پاییز و زمستان را برای این اصناف خاکستری توصیف کرده است.
روث گریگوری، تحلیلگر اقتصادی انگلیس معتقد است: «انتظار میرود این روند افزایشی تا نوامبر سال آینده فشار بر خانوارها را بسیار بیشتر کند. در نتیجه بسیاری از مشاغل نمیتوانند همزمان کاهش تقاضا و افزایش قیمتها را تحمل کنند و به همین خاطر دچار ورشکستگی خواهند شد.»
در نظرسنجی اخیر این فدراسیون حدود ۱۴،۷ درصد مشاغل خرد و متوسط معتقدند قادر به تأمین بهای انرژی نیستند و چارهای جز تعطیلی یا اعمال محدودیت و تعدیل نیروها ندارند. در آمار دیگری از هر ۱۰ شغل، ۹ موردشان این افزایش قیمتها را برای خود، بحرانی خواندهاند. مک تاگ تحلیلگر اقتصادی نیز معتقد است: «کشور نیازمند حمایت سریع و مستقیم دولت در حوزه انرژی و تعرفهها و مالیاتها است.» در این شرایط سخت اعتصاب کارگران ریلی در سراسر بریتانیا نیز بار مضاعفی بر دوش مردم و دولت وارد کرده است. این اقدام نیز در ادامه اعتصابهای تابستانی و در اعتراض به دستمزدها اعلام شده است.