چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

رهبر کمیته مرکزی حزب کمونیست فدراسیون روسیه با ارسال نامه‌ای به رهبر کره شمالی، از اعزام قوای نظامی این کشور به روسیه در جریان جنگ با اوکراین تمجید و تقدیر کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «گنادی آندریویچ زیوگانوف» (Gennady Andreyevich Zyuganov)، به مناسبت هشتادمین سالگرد رهایی شبه جزیره کره ... رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

ادامه

آمریکا, استعمار, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, حزب کمونیست, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, مشارکت استراتژیک, ناتو

تمرین نظامی کره‌شمالی پیش از رزمایش آمریکا و کره‌جنوبی/ گفتگوی تلفنی رهبران روسیه و کره شمالی

پیش از رزمایش برنامه‌ریزی شده آمریکا و کره‌جنوبی در هفته آینده، کره‌شمالی یک تمرین نظامی با شلیک گلوله‌های توپخانه‌ای را انجام داد و هدف آن را تکمیل توانایی جنگ و آمادگی رزمی ارتش پیونگ‌یانگ توصیف کرد. به گزارش ایرنا به نقل از تایمز کره، رسانه دولتی کره شمالی روز سه‌شنبه گزارش داد که این کشور ... تمرین نظامی کره‌شمالی پیش از رزمایش آمریکا و کره‌جنوبی/ گفتگوی تلفنی رهبران روسیه و کره شمالی

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

پرتابگر فضایی جدید چین؛ انقلابی در پاکسازی مدار و رقابت تسلیحاتی

دانشمندان چینی با معرفی یک پرتابگر فضایی جدید، گام بزرگی در حل بحران زباله‌های خارج از جو زمین برداشته اند، اما این فناوری تنها به پاکسازی مدار محدود نمی‌شود بلکه با ویژگی‌های پنهان‌کار و دقیق آن، این دستگاه ظرفیت تبدیل شدن به یک سلاح فضایی را نیز دارد و می‌تواند در رقابت‌های تسلیحاتی فضایی نقش ... پرتابگر فضایی جدید چین؛ انقلابی در پاکسازی مدار و رقابت تسلیحاتی

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, ٰژئوپلیتیک, شرق آسیا

درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

آمریکا و چین در سازمان ملل بر سر کانال پاناما درگیر شدند؛ واشنگتن هشدار داد که نفوذ پکن بر این آبراه کلیدی می‌تواند تجارت و امنیت جهانی را تهدید کند، چین هم اتهامات آمریکا را بهانه‌ای برای تصرف کانال خواند. به گزارش ایسنا، این درگیری در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد که ... درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, استراتژی, اقیانوس آرام, اقیانوس اطلس, امنیتی, پاناما, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا, گزارش

انتخابات پارلمانی ژاپن و تبعیض جنسیتی؛ تنها ۱۰ درصد از قانونگذاران پارلمان را زنان تشکیل می‌دهند

انتخابات پارلمانی زودهنگام ژاپن روز یکشنبه ۳۱ اکتبر برگزار خواهد شد تا سرنوشت ۴۶۵ کرسی مجلس نمایندگان همچنین سرنوشت دولت آتی این کشور مشخص شود.

 

به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، مبارزات انتخاباتی نامزدها تا روز شنبه ۳۰ اکتبر ادامه دارد و آنها سعی دارند در مدت باقی مانده، گروه‌های بیشتری از رای دهندگان را با خود همراه کنند.

 

در این میان، جلب نظر رای دهندگان جوانان مهم است اما جوانان علاقه‌ای به حضور در پای صندوق‌های رای ندارند چراکه به نظر آنها، نامزدها که عمدتا مرد و مسن هستند، نگرانی‌های نسل جوان را درک نمی‌کنند.

 

در انتخابات یک دهه گذشتۀ ژاپن تنها یک سوم رای دهندگان جوان شرکت کرده‌اند و برخی تحلیلگران نگرانند که مشارکت در انتخابات ۳۱ اکتبر، کمترین میزان مشارکت در تاریخ انتخاباتی این کشور پس از جنگ باشد.

 

عدم تمایل جوانان ژاپن به شرکت در انتخابات دلایل متعددی دارد. از جمله اینکه میانگین سنی داوطلبان مرد و زن در این انتخابات ۵۴ سال است و بیش از یک سوم از این تعداد نیز ۶۰ سال و بالاتر دارند؛ تعداد انگشت شماری نامزد بالای ۸۰ نیز دیده می‌شود.

 

تنها ۱۰ درصد از قانونگذاران پارلمان منحل شدۀ ژاپن زن بودند و شمار نامزدهای زن حاضر در ائتلاف حاکم از این تعداد نیز کمتر است.

 

در مباحث انتخاباتی حقوق زنان مد نظر نیست و موضوعاتی همچون برابری جنسیتی، حمایت از خانواده‌های جوان، کمبود شدید نیروی کار و سیستم ناکارآمد مهاجرت نیز به ندرت در دستور کار قرار می‌گیرند.

 

از نظر تحلیلگران، این مشکلات ریشه عمیق‌تری دارد و منعکس کنندۀ یک مشکل سیستماتیک مهمتر در ساختار سیاسی ژاپن است که بر اساس آن، سیاست تحت سلطه خانواده‌هایی است که در طول نسل‌ها همیشه قانونگذاران و تصمیم‌گیران از میان آنها انتخاب شده‌اند.

 

حزب “لیبرال دموکرات” ژاپن که نماینده متنفذترین نیروی سیاسی این کشور است، در شش دهه گذشته به استثنای یک دوره کوتاه، همواره قدرت را در دست داشته است.

 

نگاه «سنتی» به زن در این کشور پیشتاز در عرصه صنعت نیز باعث شده که تنها ۹.۷ درصد از نامزدهای حزب حاکم و ۷.۵ درصد از نامزدهای شریک ائتلافی‌اش یعنی حزب «کمیتو» زن باشند و به گفته آیرو هینو، استاد دانشگاه واسدا «زنان حتی اگر انتخاب شوند نیز شانسی برای تصدی پست‌های مهم در کابینه ندارند».

 

نوجو، یکی از این جوانان است که با راه اندازی کمپینی اینترنتی تحت عنوان «بدون جوانان، ژاپنی در کار نیست» (No Youth No Japan) فعالانه درگیر انتخابات شده است و در تبلیغاتش نیز بر موضوعاتی همچون صلح و برابری و آینده سیاره زمین تاکید می‌کند.

آماده‌سازی ارتش چین برای نابودی بی‌‌سر و صدای بنادر دشمن

یکی از افسران نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین به دنبال آزمایش اخیر یک بمب که ظاهراً برای شبیه‌سازی حمله به یک بندر انجام شد، گفت ارتش چین به این فکر می‌کند چگونه بندر مورد استفاده نیروی دریایی دشمن را مخفیانه منهدم کند تا توانایی‌های دشمن را برای جنگیدن مختل سازد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش