واکنش هیئت وزیران عربستان به رؤیای متوهمانه «اسرائیل بزرگ»

هیئت وزیران عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای اظهارات متوهمانه نخست‌وزیر اسرائیل برای ایجاد آنچه «اسرائیل» بزرگ خوانده است را محکوم کرد. به گزارش ایسنا، هیئت وزیران عربستان سعودی در نشست خود در شهر نئوم، به ریاست «محمد بن سلمان» ولیعهد و نخست‌وزیر این کشور به شدت اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل درباره آنچه «رؤیای اسرائیل ... واکنش هیئت وزیران عربستان به رؤیای متوهمانه «اسرائیل بزرگ»

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, اوکراین, خاورمیانه, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, عربستان, فلسطین

هشدار یونیسف: شهادت بیش از ۲۷۰۰ کودک غزه در ۵ ماه گذشته

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نسبت به تشدید فاجعه انسانی در غزه هشدار داد و اعلام کرد که بیش از ۲۷۰۰ کودک غزه در پنج ماه گذشته به شهادت رسیده‌اند. به گزارش ایسنا، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد در پنج ماه گذشته ماهانه بیش از ۵۴۰ کودک ... هشدار یونیسف: شهادت بیش از ۲۷۰۰ کودک غزه در ۵ ماه گذشته

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, زنان, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, گرسنگی, نسل‌کشی, یونیسف

صندوق ثروت نروژ، سرمایه خود را از ۶ شرکت مرتبط با تل‌آویو خارج‌ کرد

صندوق ثروت ملی نروژ از تصمیم این صندوق برای فروش و خارج‌کردن سرمایه خود از ۶ شرکت مرتبط با اسرائیل خبر داد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رویترز، صندوق ثروت ملی نروژ، که بزرگ‌ترین صندوق ثروت در جهان به شمار می‌رود، اعلام کرد تصمیم گرفته است ۶ شرکت مرتبط با کرانه باختری و غزه ... صندوق ثروت نروژ، سرمایه خود را از ۶ شرکت مرتبط با تل‌آویو خارج‌ کرد

ادامه

اروپای شمالی, اسراییل, اقتصادی, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین, نروژ

روزنامه «النهار»: نقشه اسرائیل برای کوچاندن فلسطینیان به صحرای سینا/ ارتش مصر به حالت آماده باش در آمد

روزنامه «النهار» لبنان از آماده‌باش مصر برای مقابله با نقشه احتمالی اسرائیل جهت کوچاندن شهروندان فلسطینی از جنوب نوار غزه به صحرای «سینا» خبر داد. به گزارش ایرنا، روزنامه النهار امروز دوشنبه در گزارشی به طرح اسرائیل برای اشغال شهر غزه و کوچاندن شهروندان فلسطینی از این شهر به جنوب آن پرداخت و از آماده ... روزنامه «النهار»: نقشه اسرائیل برای کوچاندن فلسطینیان به صحرای سینا/ ارتش مصر به حالت آماده باش در آمد

ادامه

استعمار, اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, صلح, فلسطین, مصر

آغاز اعتصاب سراسری در سرزمین‌های اشغالی علیه نتانیاهو/ جاده‌ها بسته شد + فیلم

اعتصاب سراسری علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل و سیاست های کابینه او درباره جنگ غزه و وضعیت اسیران اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی آغاز شد. به گزارش ایرنا، شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل صبح روز یکشنبه از آغاز تجمع در مقابل منزل «اسحاق واسرلوف» وزیر امور مناطق النقب و الجلیل در سرزمین های اشغالی خبر داد. ... آغاز اعتصاب سراسری در سرزمین‌های اشغالی علیه نتانیاهو/ جاده‌ها بسته شد + فیلم

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, دانشجویان, طبقه کارگر, فلسطین

آمریکا نسبت به حملات شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران هشدار داد

یک ژنرال ارشد نیروی هوایی ایالات متحده در خاورمیانه نسبت به تشدید منازعات در منطقه هشدار داد. او گفت با افزایش تنش‌های جدید ممکن است شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران، حملات خود را به منافع آمریکا و متحدان آن از سر بگیرند.

 

یه گزارش خبرگزاری آلمان؛ به نقل از واشنگتن پست، الکسوس گرینکویچ، ژنرال ارشد نیروی هوایی ایالات متحده در خاورمیانه روز پنجشنبه ۳۰ تیر (۲۱ ژوئیه) هشدار داد که شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران ممکن است با افزایش تنش‌ها حملات خود را در منطقه علیه آمریکا و متحدانش از سر بگیرند؛ حملاتی که به گفته او می‌توانند به نوبه خود منجر به تشدید تنش‌های جدید در خاورمیانه شود.

 

گرینکویچ پیش از بر عهده گرفتن سمت جدید خود در پایگاه هوایی العدید در قطر در جمع خبرنگاران از نفوذ اقتصادی و نظامی روسیه و چین در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد. این ژنرال ارشد نیروی هوایی در پست جدید خود مسئولیت عملیات نظامی در عراق، سوریه، افغانستان و سراسر منطقه را بر عهده دارد.

 

این سخنان در حالی گفته شد که تنش‌های منطقه‌ای بر سر برنامه هسته‌ای ایران به سرعت در حال افزایش است و مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در حال حاضر به بن بست رسیده است. گرینکویچ وضعیت فعلی را برای آمریکا و متحدانش در منطقه چنین توصیف کرد: «ما در موقعیتی هستیم که دائماً مورد حمله قرار نمی‌گیریم، اما می‌بینیم که برنامه‌ریزی برای حملات ادامه دارد و ممکن است بر اثر یک اتفاق این برنامه‌ریزی‌ها بالفعل شود.»

 

آمریکا در واکنش به آزمایش یک موشک ماهواره‌بر از سوی ایران در ماه گذشته میلادی این کشور را به اعمال تحریم‌های بیشتری تهدید کرد تا از تسریع برنامه موشک‌های بالستیک پیشرفته آن جلوگیری کند. هفته گذشته و همزمان با سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به منطقه نیز، ایران از پهپادهای مسلح در کشتی‌های جنگی خود در خلیج فارس رونمایی کرد.

 

جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر به سرعت ذخایر سوخت هسته‌ای خود را افزایش داده و سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر (که طبق توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ممنوع شده بود) را فعال کرده است. این همه نگرانی‌ها در مورد تشدید تنش در منطقه را گسترش داده است.

 

به گفته گرینکویچ در هفته‌های اخیر، نیروهای آمریکایی شاهد کاهش حملات هدفمند در سراسر منطقه بوده‌اند، زیرا آتش‌بس بین شورشیان حوثی مورد حمایت ایران و ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در یمن ادامه دارد. او افزود که روند تشکیل دولت در بغداد به پایان نرسیده و این در شرایط شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران منتظرند تا با یک هرج و مرج سیاسی حملات خود را از سر گیرند.

 

این ژنرال ارشد آمریکایی گفت “ما در یک دوره سکون قرار داریم” و مجموعه این تحولات “همه را در منطقه نگران کرده است.”

شهادت دو فلسطینی با شلیک مستقیم نظامیان اسرائیلی

دو جوان فلسطینی در گسترده ترین یورش نظامیان اسرائیلی به بخش قدیمی نابلس در کرانه باختری، با شلیک گلوله مستقیم اشغالگران به شهادت رسیدند و ۱۲ نفر دیگر نیز به شدت مجروح شدند.

ادامه

اسراییل, امنیتی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فلسطین

اسرائیل بسته اقدامات تلافی‌جویانه علیه روسیه را بررسی می‌کند

به دنبال تیرگی روابط میان روسیه و اسرائیل و تصمیم وزارت دادگستری روسیه درباره “آژانس یهود”، نخست‌وزیر اسرائیل خواستار تهیه “بسته اقدامات متقابل” علیه مسکو شد.

ادامه

اتحاد شوروی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, صهیونیسم, فلسطین

لاوروف: حاکمیت ملی سوریه باید محترم شمرده شود

وزیر خارجه روسیه گفت: باید از حق حاکمیت ملی سوریه بر سرزمین خود حمایت و حق مردم این کشور در تعیین سرنوشت محترم شمرده شود.

ادامه

اتحادیه عرب, اردن, افریقا, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شمال افریقا, عراق, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, لیبی, مصر

زمینه‌های ارتقا روابط مسکو-ریاض؛ از بازار انرژی تا توازن راهبردی

تحلیلگران سعودی معتقدند که هماهنگی در بازارهای انرژی و همکاری برای حفظ توازن‌های راهبردی از مهم‌ترین دلایل ارتقا روابط عربستان و روسیه است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, عدالت اجتماعی, مقاله