ایسمارا وارگاس والتر: ترامپ عزم انقلابی کوبا را دست‌کم می‌گیرد، ما مردمی مستقل و مقاوم هستیم

ایسمارا وارگاس والتر، سفیر کوبا در بریتانیا، در گفت‌وگو با بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ «مورنینگ استار»، از تشدید بحران ناشی از محاصرهٔ اقتصادی ایالات متحده علیه کوبا و همچنین خطر رو‌به‌افزایش جنگ سخن می‌گوید. چرا ایالات متحده علیه “رائول کاسترو” اتهام‌هایی مطرح کرده است و واکنش‌ نسبت به وارد کردن این اتهام‌ها در کوبا چیست؟ ... ایسمارا وارگاس والتر: ترامپ عزم انقلابی کوبا را دست‌کم می‌گیرد، ما مردمی مستقل و مقاوم هستیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, امپریالیسم, تجاوز نظامی, جهان, چین, سازمان ملل, سوسیالیسم, طبقه کارگر, کارائیب, کشاورزان, کشاورزی, کوبا, کودکان, گزارش, همبستگی, ونزوئلا, ویتنام

نیویورک تایمز: چرا ترامپ در سه جبهه به بن بست رسید؟/ نباید در ایران می‌بودیم

دونالد ترامپ که با وعده پایان دادن به جنگ‌ها و حل سریع بحران‌های بین‌المللی به کاخ سفید بازگشت، اکنون در برابر واقعیت پیچیده سیاست جهانی با مجموعه‌ای از بن‌بست‌های دیپلماتیک و امنیتی روبه‌رو شده است؛ او در مصاحبه‌ای با وجود ادعاهای متناقض درباره نابودی ارتش ایران، گفت: «ما نباید در ایران می‌بودیم». به گزارش ایرنا ... نیویورک تایمز: چرا ترامپ در سه جبهه به بن بست رسید؟/ نباید در ایران می‌بودیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, ایران, دیپلماتیک, روسیه, ژئوپلیتیک, صلح, فلسطین, لبنان, ناتو

گاردین: ترامپ بعد از تحقیر شدن در ایران به دنبال گرفتن انتقام از کوباست

نشریه گاردین در یادداشتی به قلم «اوون جونز» ستون‌نویس این نشریه با اشاره به تشدید تنش‌ها علیه کوبا و سخنان آشکار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا درباره تصرف این کشور، نوشت که واشنگتن پس از تحقیر شدن توسط ایران به دنبال یک پیروزی آسان(؟) و گرفتن انتقام از کوبا است. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، در ... گاردین: ترامپ بعد از تحقیر شدن در ایران به دنبال گرفتن انتقام از کوباست

ادامه

آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای لاتین, اقتصادی, ایران, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, عراق, کارائیب, کوبا, ونزوئلا

تارنمای اکونومیستا؛ مصادره درآمدهای نفتی ونزوئلا؛ کاراکاس ملزم به واریز پول سوخت به خزانه‌داری آمریکا شد

بر اساس سندی که روزنامه معتبر اسپانیایی «ال اکونومیستا» به آن دست یافته، شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) در ابلاغیه‌ای رسمی به مشتریان خود شامل شرکت‌های هواپیمایی و کشتیرانی دستور داده است که از این پس بهای سوخت را نه به حساب دولت ونزوئلا، بلکه به طور مستقیم به خزانه‌داری آمریکا واریز کنند؛ تصمیمی که ... تارنمای اکونومیستا؛ مصادره درآمدهای نفتی ونزوئلا؛ کاراکاس ملزم به واریز پول سوخت به خزانه‌داری آمریکا شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, استراتژی, اقتصادی, انرژی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, غارتگری, قطر, معیشت

سی‌ان‌ان «منبع قدرت جدید ایران در اعماق تنگه هرمز» را تشریح کرد

سی ان ان در گزارشی تشریح کرد: ایران به دنبال منبع قدرت جدیدی در اعماق تنگه هرمز است؛ کابل‌هایی که ترافیک عظیم اینترنتی و مالی را منتقل می‌کنند و تهران می‌خواهد از آن ها عوارض بگیرد. به گزارش خبرگزاری مهر، سی ان ان در گزارشی اعلام کرد: ایران به دنبال منبع قدرت جدیدی در اعماق ... سی‌ان‌ان «منبع قدرت جدید ایران در اعماق تنگه هرمز» را تشریح کرد

ادامه

آسیا, آفریقا, آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, تنگه هرمز, جهان, خاورمیانه, خبر, خلیج فارس

آسوشیتدپرس: آمریکا باز هم معافیت خرید نفت ایران را بررسی می‌کند

مایک پمپئو وزیرخارجه آمریکا روز دوشنبه بار دیگر با اعتماد به نفسی کاذب اعلام کرد که معافیت خریداران نفت ایران تمدید نمی‌شود اما آسوشیتدپرس حالا از یک عقب نشینی دیگر کاخ سفید خبر داده و نوشته که واشنگتن در حال بررسی صدور دوره تازه‌ای از معافیت‌هاست.

 

مقام‌ها، مشاوران کنگره و مشاوران غیردولتی مطلع از موضوع که خواستند نامشان فاش نشود، گفته‌اند یکی از سناریوهای در حال بررسی در دولت آمریکا این است که به خریداران نفت ایران اجازه داده شود تا پیش از دوم ماه می (۱۲ اردیبهشت) سفارش محموله‌های تحویل در آینده را ثبت کرده و پول آن را پرداخت کنند. پس از آن، آمریکا برای حمل و نقل و پالایش نفت ایران معافیت صادر خواهد کرد.

 

دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفته که هدف آن کاهش صادرات نفت ایران به صفر است. اما مقام‌های آمریکا مسئول در سیاستگذاری مربوط به ایران این احتمال را رد نکرده‌اند که شاید به واردکنندگان زمان بیشتری داده شود تا خرید نفت از ایران را کاهش دهند. وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر درباره احتمال اینکه واردات نفت ایران بدون تحریم شدن ادامه یابد، امتناع کرد.

 

طرح های ضدایرانی آمریکا با سیلی از مخالفت‌ها و انتقادها مواجه شده است. از همین رو، واشنگتن مجبور شد که هشت مشتری پروپاقرص نفت ایران را از تحریم های خود معاف کند. هر چند واشنگتن گفته که از دوم ماه می این معافیت‌ها تمدید نمی‌شود اما خریداران نفت همچنان برای وارد کردن نفت از ایران رایزنی کرده و یا به شدت به آمریکا اعتراض کرده اند.

 

ترامپ و پمپئو مدعی شده‌اند که عربستان و امارات نیاز خریداران نفت ایران را تامین می‌کنند. حتی گفته می‌شود که آمریکا خود نیز برای جبران بخشی از کمبود نفت در بازار تلاش خواهد کرد. تارنمای بلومبرگ با یک حساب سرانگشتی به این نتیجه رسیده که توان آمریکا برای جبران کاهش نفت ایران در بازار با محدودیت های ذاتی روبروست.

 

نفت کُندانسه یا سبک میادین «ایگل فورد» آمریکا در ایالت تگزاس شبیه نفت سبک ایران است، البته کمی سنگین تر از نفت سبک «پارس جنوبی» ایران. اما سطح تولید آن با نفت ایران برابری نمی‌کند. ایگل فورد تنها ۱۵۰ هزار بشکه در روز تولید می‌کند و طبق آمار سال ۲۰۱۷، تولید روزانه نفت سبک ایران ششصد هزار بشکه بوده است. «سندی فیلدن» تحلیلگر شرکت خدمات مالی در ایالت ایلینوی آمریکا اظهار داشت که این جایگزینی «یر به یر» نخواهد بود و «مشتریان چندان مطمئن نخواهند بود.»

 

ترامپ از یک سو به دنبال جایگزین کردن نفت ایران و ونزوئلاست و از سوی دیگر در پی پایین نگه داشتن بهای بنزین در داخل کشور؛ دو هدفی که تبعات تحریم ها آنها را ناکام می‌کند. همزمان با اعلام روز دوشنبه آمریکا مبنی بر عدم تمدید معافیت ها بهای جهانی نفت افزایش یافت و ترس از افزایش قیمت بنزین در آینده نزدیک آمریکا را فرا گرفت.

 

«ویلیام آرنولد» استاد مدیریت انرژی در دانشگاه رایس آمریکا در یادداشتی در تارنمای هیل هشدار داد: بازگشت تحریم ها علیه ایران خلاف اهداف نفتی ترامپ عمل می‌کند. آمریکا با تحریم نفت ایران و ونزوئلا باعث افزایش بهای نفت خام و نهایتا بنزین (در داخل آمریکا) می‌شود. این تحریم ها بر ثبات بازار نفت فشار وارد کرده و از سوی دیگر عملیات های پالایش نفت ونزوئلا در آمریکا پالایشگاه ها را با مشکل مواجه می‌کند.

 

آرنولد که از مدیران سابق شرکت نفتی رویال داچ شل است، در ادامه نوشت: سوال های کلیدی این است که واردکنندگان نفت ایران چگونه به این تحریم ها واکنش نشان می‌دهند، کدام کشورهای صادرکننده کاهش سهم ایران را در آینده نزدیک جبران می‌کنند و تبعات غیرمنتظره این اقدام آمریکا چه خواهد بود؟

 

تاکنون چین با قاطعیت برخورد کرده و گفته که تجارت با ایران امری مشروع بوده از مدتهای طولانی جریان داشته است.

 

 

این رویکرد یادآور تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران و لیبی در سال ۱۹۹۶ است. در آن زمان، بخش اصلی واکنش ها در میان متحدان اروپایی آمریکا دیده شد. با خروج آمریکا از برجام این زخم های کهنه دوباره سر باز کرد. اقداماتی نظیر این تصمیم آمریکا تبعات ناخواسته‌ای دارد. یکی از احتمالات این است که آمریکا و اوپک گرفتار روندی شوند در آن برای تامین هر گونه کم و کاستی در بازار نفت به تقلا بیافتند.

 

هند نیز از اقدام آمریکا ناخرسند است. بسیاری از رسانه‌های این کشور نسبت به عدم تمدید معافیت روی خوش نشان نداده اند و نسبت به آینده نگران شده‌اند. روزنامه «ایژین ایج» نوشت: هند برای جبران کاهش نفت مورد نیاز خود بعد از اعمال تحریم های آمریکا به تقلا افتاده است.

 

پالایشگاه‌های نفت هند در کوتاه مدت باید برای پالایش نفت خام غیرایرانی تنظیم شوند. این تحریم ها در بدترین زمان ممکن برای نارندرا مودی نخست وزیر هند اعمال می‌شود زیرا او با دوره انتخاباتی روبروست و نمی‌تواند در چنین شرایط پراضطراری مساله انرژی را در اولویت قرار داده و نسبت به تامین کافی انرژی وعده قاطعی بدهد.

 

ناتوانی آمریکا در جبران کاهش نفت ایران و ونزوئلا و خشم خریداران نفت از تحریم های واشنگتن، ایالات متحده را در معرض خطری وجودی قرار داده است. «فارن پالیسی» در یادداشتی با این تیتر که «ترامپ با مجازات ایران، آمریکا را تضعیف می‌کند» هشدار داد: یکجانبه گرایی غیرعادی آمریکا بنیان قدرت مالی این کشور در سطح جهانی را دچار تزلزل کرده است.

 

«هنری فارل» و «آبراهام نیومن» دو استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا در این یادداشت با اشاره به تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران نوشتند: این تحریم ها می‌تواند تبعات گسترده‌ای برای بازارهای جهانی نفت داشته باشد. این مساله تبعات بزرگتری نیز برای آمریکا خواهد داشت. یکجانبه گرایان دولت ترامپ، هواداران آنها در کنگره و گروه های لابی‌گر ضدایرانی مانند بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها تصور می‌کنند که می‌توانند از تحریم ها به عنوان براندازی در ایران استفاده کنند. اما اشتباه می‌کند.

 

تلاش‌های آمریکا برای افزایش تحریم ها که بیش از پیش از روی استیصال انجام گرفته است احتمالا نتیجه معکوس خواهد داشت و ایران را مصمم تر خواهد کرد و متحدان و رقبای آمریکا را ترغیب می‌کند تا از نظام مالی جهانی که تحت سلطه آمریکاست، دوری گزینند.

 

تحریم های یکجانبه‌گرایانه دولت آمریکا ناشی از یک اشتباه اساسی درباره ماهیت قدرت مالی این کشور است. نفوذ آمریکا محصول مستقیم توان نظامی یا حتی اقتصاد داخلی بزرگ آن نیست بلکه محصول فرعی ویژگی‌های خاص جهانی‌شدن است یعنی نظام شبکه هایی که امکان تجارت و مبادله های مالی جهانی را فراهم می‌کند.

 

نظام تسویه مالی با دلار و سامانه پیام رسان سوئیفت از عناصر کلیدی این شبکه ها هستند. اگر آمریکا به مسیر فعلی خود ادامه دهد ممکن است که با پیامدهای متفاوتی مواجه شود و شرکت‌ها و کشورها به جای کم کردن تماس با بازیگرانی که تحریم شده‌اند، تماس با این نظام مالی جهانی تحت کنترل آمریکا را کاهش داده و راه خاص خود در پیش بگیرند. به مرور زمان، این راه ها ممکن است به یک نظام موثر و جایگزین برای نظام مالی تحت کنترل آمریکا تبدیل شود.

ایرنا

یک نشریه سوئیسی: عربستان نمی‌تواند کمبود نفت را جبران کند

-نشریه سوئیسی ‘نویه زوریخر سایتونگ’ با اشاره به بروز کمبود در بازار جهانی نفت در صورت توقف صادرات ایران، تلاش آمریکا برای جایگزین کردن نفت این کشور را بی نتیجه دانست.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, عربستان سعودی, کره جنوبی, کره شمالی, هندوستان

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به بدهی کشورها به چین

کریستین لاگارد رییس صندوق بین المللی پول ضمن تقدیر از بسته های محرک اقتصادی چین، نسبت به آنچه شکل گیری بدهی های کلان ناشی از ارایه وام های راه ابریشم جدید به کشورهای مختلف است، هشدار داد.   تارنمای روزنامه ‘اس سی’ هنگ کنگ روز شنبه به نقل از لاگارد نوشت: نگران است کشورهای آسیایی، ... هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به بدهی کشورها به چین

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

کاخ سفید معافیت‌های نفتی را تمدید نمی‌کند / عربستان و امارات تعهد دادند که نفت مورد نیاز بازار را تامین کنند

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری کاخ سفید؛ کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دونالد ترامپ هرگز معافیت‌های نفتی برای خریداران نفت ایران را تمدید نخواهد کرد.

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خبر, عربستان سعودی