دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

«راشد اسماعیلوف» متخصص و رئیس انجمن زیست محیطی روسیه بر ضرورت همکاری پایدار بین کشورهای حاشیه خزر برای حل مشکلات این دریا و به ارائه دیدگاه خود در زمینه پیشنهادهای طرح شده از جمله انتقال آب از دریای سیاه برای حل مشکل کاهش سطح آب خزر پرداخت. به گزارش روز جمعه ایرنا، این متخصص محیط‌زیست ... دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, ایران, جهان, خبر, دریای آرال, دریای حزر, دریای سیاه, روسیه, قزاقستان, قفقاز, گرجستان, محیط زیست

برزیل تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا را تلافی می‌کند

خبرگزاری رویترز به‌نقل از بیانیه ساعات پیش دفتر رئیس‌جمهوری برزیل نوشت که این کشور در واکنش به وضع تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا بر واردات کالاهای برزیلی، دست به اقدام متقابل خواهد زد. به گزارش ایرنا، دفتر لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، ساعاتی پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین را ... برزیل تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا را تلافی می‌کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جنگ تجاری, جهان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

رئیس جمهور کوبا: سازمان ملل به شدت نیازمند اصلاحات گسترده است

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا در اظهاراتی با اشاره به اینکه بریکس نماد امید برای جهانی عاری از هرج و مرج است، تاکید کرد: سازمان ملل به شدت نیازمند اصلاحات گسترده‌ای است که کشورهای جنوب جهان از نیم قرن پیش خواهان آن بوده‌اند. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، میگل ... رئیس جمهور کوبا: سازمان ملل به شدت نیازمند اصلاحات گسترده است

ادامه

آمریکا, بریکس, تحریم, تحلیل, جهان, سازمان ملل, صلح, کوبا, همبستگی

داسیلوا خطاب به ترامپ: جهان به امپراتور نیاز ندارد

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل در اظهاراتی در واکنش به تهدید دونالد ترامپ درباره اعمال ۱۰ درصد تعرفه اضافه علیه اعضای بریکس، خطاب به رئیس جمهور آمریکا گفت: جهان تغییر کرده است و به امپراتور نیاز ندارد. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از رویترز، داسیلوا در جریان یک نشست خبری پس ... داسیلوا خطاب به ترامپ: جهان به امپراتور نیاز ندارد

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اسراییل, ایران, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, فلسطین, گرسنگی, گزارش, هندوستان

آمریکا: درحال گفت‌وگو با متحدان برای کاهش درآمدهای نفتی روسیه هستیم

جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد واشنگتن درحال گفت‌وگو با متحدان خود برای تعیین سقف قیمت نفت روسیه با هدف کاهش بیشتر درآمدهای نفتی مسکو است.

 

وزیر خزانه‌داری آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی که در تورنتو کانادا به سر می‌برد، به خبرنگاران گفت: ما درحال گفتگو در مورد سقف قیمت یا استثنای قیمتی هستیم. این اقدام محدودیت های اخیر علیه انرژی روسیه از سوی  اروپا، آمریکا، انگلیس و دیگران را تقویت می‌کند و قیمت نفت این کشور را پایین می‌آورد.

 

یلن افزود: این اقدام همچین درآمد ولادیمیر پوتین را کاهش می دهد و از سوی دیگر اجازه می‌دهد نفت بیشتری در بازارها عرضه شود.

 

وی در کنار  کریستیا فریلند وزیر دارایی کانادا مدعی شد: ما فکر می کنیم که استثناء کردن قیمت همچنین  راه مهمی برای جلوگیری از اثر گذاشتن این اقدامات به  کشورهای در حال توسعه است که با هزینه‌های بالای غذا و انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا گفت که تا پایان هفته جاری در مورد توقف اخذ مالیات دولتی بر سوخت تصمیم گیری خواهد کرد.

 

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در دلاور به خبرنگاران گفت: من درحال بررسی آن هستم. امیدوارم تا آخر هفته بر اساس داده‌های موجود به یک تصمیم‌گیری برسم.

 

این در حالی است که وزیر انرژی آمریکا اعلام کرده است واشنگتن از همه تولیدکنندگان نفت و گاز، از جمله بزرگ‌ترین صادرکنندگان نفت اوپک خواسته است تا برای مقابله با روند افزایشی قیمت بنزین، تولید نفت خود را افزایش دهند.

 

به گزارش ایرنا، بایدن در حالیکه با بحران‌های مختلف از جمله انرژی دست و پنجه نرم می‌کند، در نامه‌ای به شرکت‌های بزرگ نفتی کشور، از آن‌ها خواسته است تولید بنزین، گازوئیل و سایر محصولات پالایشی را افزایش دهند تا بتواند با روند افزایشی قیمت سوخت مقابله کند.

 

وی در نامه‌ هفته جاری خود به مدیران اجرایی این شرکت‌های نفتی گفت که کسب سود بالای بی‌سابقه برای پالایش نفت به بنزین و گازوئیل در زمان جنگ «قابل قبول» نیست و از شرکت‌ها خواست با دولت او برای رسیدگی به افزایش قیمت‌های ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین همکاری کنند.

 

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکا، این نامه نشان‌دهنده آخرین تلاش بایدن برای رسیدگی به قیمت‌های بی‌سابقه بنزین در آمریکا است که در آخر هفته گذشته به‌طور میانگین در سطح ملی به بالای ۵ دلار در هر گالن (۳.۸ لیتر) رسید.

 

وزارت انرژی آمریکا پیش از این اعلام کرد که به عنوان بخشی از طرح پیشین دولت بایدن  ۴۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی نفت را به فروش می‌رساند.

 

این وزارتخانه اعلام کرد که ارائه این مقدار نفت فروخته شده از ذخایر راهبردی، از ۱۶ ماه اوت آغاز شده و تا ۳۰ سپتامبر ادامه خواهد داشت.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

 

جنگ اوکراین در  چهارمین ماه خود به سر می برد و واکنش‌ها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینه‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.

چین خواستار همکاری در ساخت مشترک یک جامعه توسعه یافته جهانی است

چهاردهمین نشست سران گروه «بریکس» تا چند روز دیگر برگزار خواهد شد. شعار این نشست «ساخت مشارکت با کیفیت برای ایجاد یک دوره جدید از توسعه جهانی» اعلام شده است. . .

ادامه

افریقای مرکزی, اقتصادی, امریکای لاتین, برزیل, جنوب آسیا, جنوب آفریقا, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش, هندوستان

فایننشال‌تایمز: تورم جهانی امروز نتیجه اقدامات غلط بانک مرکزی آمریکا است

یک روزنامه چاپ لندن، اقدامات بانک مرکزی آمریکا را در ایجاد شرایط تورمی کنونی جهان مقصر دانست و نوشت: وقت آن است که بانک مرکزی آمریکا صادق باشد و برآوردهای غلط خود از وضعیت اقتصادی جهان را اصلاح‌کند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, عدالت اجتماعی

تظاهرات گسترده کارگران و شهروندان ایتالیا در اعتراض به تورم

همزمان با اوضاع بد اقتصادی در ایتالیا در بیش از بیست شهر این کشور تظاهراتی با حضور شهروندان و کارگران معترض برگزار شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, المان, انگلستان, ایتالیا, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری

وضع مقررات جدید در چین با هدف مهار فعالیت‌های تجاری خانواده مقام‌های ارشد

حزب حاکم چین در یکی از آخرین اقدامات برای مبارزه با فساد، مقررات سخت‌گیرانه جدیدی را برای کنترل بیشتر بر فعالیت‌های تجاری و اقتصادی خانواده مقامات ارشد دولتی وضع کرده است.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا