هائیتی، هندوراس، و هژمونی ایالات متحد آمریکا

هائیتی و هندوراس در هفته‌های اخیر خبرساز شده‌اند. خوآن اورلاندو اِرناندز (Juan Orlando Hernández) رئیس‌جهمور سابق هندوراس، به‌تازگی در دادگاهی در ایالات متحد به‌اتهام قاچاق مواد مخدر مجرم شناخته شده و ممکن است به حبس ابد محکوم شود. به‌نوبهٔ‌خود، هائیتی در حال حاضر کشوری بدون دولت است: گروه‌های مسلح علیه نخست‌وزیر کنونی که با معیارهای ... هائیتی، هندوراس، و هژمونی ایالات متحد آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استبداد, امپریالیسم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, فرانسه, کانادا, کوبا, مقاله, هائیتی, هژمونیسم, هندوراس

کمونیست‌‌ستیزی همراه با انتقام جویی به شیلی بازگشته است

شیلی در هفته‌های اخیر افزایش نگران‌کننده‌ حمله‌های کین‌توزانهٔ رسانه‌ای علیه اعتبار حزب کمونیست را شاهد بوده است. این امر موجب شد که رئیس‌جمهور، گابریل بوریک، وادار به دفاع علنی از این حزب شود و این موضوع در سرمقاله‌ روزنامه “ال سیگلو” در روز دوشنبه ۴ مارس/ ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۲مورد بحث قرار بگیرد. رویارویی و بحث ... کمونیست‌‌ستیزی همراه با انتقام جویی به شیلی بازگشته است

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, استبداد, تروریسم, دیدگاه, زنان, سازمان ملل, شیلی, فاشیسم, کارگری, کلمبیا, کمونیسم, مارکسیسم, ونزوئلا

چرا تجارت جنگ‌افزارها وجود دارد؟

امروز، صنعت تسلیحات در قلب نظام سرمایه‌داری قرار دارد. پژوهشگران کتابخانه یادبود مارکس استدلال می‌کنند که ما باید با هر دو پدیده مقابله کنیم. درگیری‌ها و کشورگشایی‌های نظامی و همچنین تولید و فروش جنگ‌افزار همیشه در کانون نظام سرمایه‌داری بوده‌اند. در سال ۱۵۷۷/ ۹۵۶ خورشیدی فرانسیس دریک که در پی طلا و نقره بود، به‌غارت ... چرا تجارت جنگ‌افزارها وجود دارد؟

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسپانیا, استثمار, استعمار, افغانستان, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بحرین, برونئی, پرتغال, ترکیه, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, ژاپن, سرمایه‌داری, غارتگری, فرانسه, کره جنوبی, کنیا, کویت, مقاله, ناتو

اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

به‌قلم رفیق “جرمی کرونین”، سیاستمدار و رهبر سرشناس حزب کمونیست آفریقای جنوبی یافته‌های دیوان بین‌المللی دادگستری مبتنی بر اینکه یورش هولناک اسرائیل به مردم غزه مورد نسل‌کشی‌ای پذیرفته شده است رویدادی برجسته‌ به‌شمار می‌رود. این حکم، تلاش اسرائیل را برای جلوگیری از آنچه اکنون به رسیدگی قضایی‌ای بنیادی در مورد ارتکاب جنایت علیه بشریت از ... اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

ادامه

آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, استرالیا, اسراییل, انگلیس, جنایات جنگی, جنوب آفریقا, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, کانادا

حزب کمونیست ایرلند: سخنی در ضرورت مبارزه برای استقلال و وحدت ایرلند!

شروع کار دوبارهٔ پارلمان ایرلند شمالی (استورمونت) و انتخاب میشل اونیل به‌مقام “وزیر اول” برای بی‌پاسخ گذاشتن مسئلهٔ ضرورت مبارزه برای وحدت ایرلند است. حزب کمونیست ایرلند هشدار می‌دهد تحولات اخیر نشان دهندهٔ راهی به‌سوی اتحاد ایرلند و جنبش آزادی‌بخش ایرلند نمی‌باشد. انتخاب خانم میشل اونیل، معاون رهبر حزب شین- فِین، به‌مقام “وزیر اول” مجلس ... حزب کمونیست ایرلند: سخنی در ضرورت مبارزه برای استقلال و وحدت ایرلند!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, استثمار, استعمار, امپریالیسم, ایرلند, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غرب اروپا, کارگری, کمونیسم, مقاله

«شی جین پینگ»: کارگران باید برای حل مشکلات کشور روش‌های مارکسیستی را بکار گیرند

رئیس جمهور جمهوری خلق چین «شی جین پینگ» در دیداری با رهبری اتحادیه های سراسری کارگران بر نقش رهبری طبقه کارگر در این کشور تاکید کرده و از آنان خواست برای حل مشکلات و بهبود وضعیت کشور از روش ها و متدهای مارکسیستی سود جویند.

 

روز دوشنبه گذشته «شی جین پینگ» با رهبران منتخب اتحادیه های سراسری کارگران دیدار کرد، بر اساس گزارش روزنامه «رنمین ریباو» رئیس جمهور جمهوری خلق چین در این دیدار اتحادیه های سراسری کارگران کشور را فراخواند که «صدها میلیون تن از کارگران را سازماندهی کنید تا فصل نوینی از دستاوردها و موفقیت های غیر قابل تصور را در خدمت طبقه کارگر چین و اتحادیه های کارگری بوجود آورند»

 

رئیس جمهور چین تاکید کرد مبارزات کارگری برای حزب کمونیست چین از مهمترین موضوعات مطروح است، در همین زمینه می بایست تغییرات مثبت در جهت گسترش و بهبود مبارزات کارگری و اتحادیه های کارگری صورت گیرد تا منجر به دستاوردهای بزرگی برای کشور گردد.

 

رئیس جمهور جمهوری خلق چین از اتحادیه‌های کارگری خواست که جسورانه برای خواسته‌های طبقه کارگر فعالیت کرده و تشکیل هفدهمین کنگره اتحادیه‌های سراسری کارگری را به طبقه کارگر و اتحادیه‌های آن تبریک گفت.

 

او در این پیام به تمامی کارگران و اتحادیه های کارگری درود خالصانه خود را ارسال کرد.

 

اتحادیه های کارگری می‌بایست توانایی‌های خود را هر روز بهتر و در این رابطه بر جهان بینی مارکسیستی برای بررسی مشکلات و حل آنها تأکید بیشتری داشته باشد.

 

رئیس جمهور چین گفت که سازمان های کارگری باید با اجرای موثر اراده حزب، پیوسته تلاش های موثر ی برای خدمت به کارگران داشته باشد. طبقه کارگر باید برای رسیدن به اهداف اخرین کنگره حزب کمونیست چین به طور کامل بسیج شود.

 

به گفته شی جین، این بخشی از مسئولیت سیاسی اتحادیه ها است تا کارگران و مردم را به پیروی آگاهانه از حزب کمونیست و تقویت پایگاه طبقاتی کارگران در کشور و حمایت عمومی آنان از دولت و حزب هدایت کنند.

 

شی جین گفت، اتحادیه ها باید برای بهبود و تقویت کار ایدئولوژیک و سیاسی در میان اعضای خود یعنی کارگران فعال باشند . علاوه بر این، کارگران کشاورزی باید در کار اتحادیه های کارگری تا حد امکان درگیر شوند تا نیروی جدید و قابل اطمینان و اتکا در کنار طبقه کارگر و کارگران صنعتی ایجاد شود.

 

رئیس جمهور چین توصیه کرد که رهبری اتحادیه های کارگری بر کارگران در فعالیت هایشان تمرکز کند. آنها باید بر مسائلی که برای کارگران مهم، تعیین کننده هستند، تمرکز کنند. به گفته رییس جمهور، اتحادیه ها باید از حقوق و منافع کارگران حمایت و محافظت کنند و به شفافیت به طبقه کارگر و مردم خدمت کنند.

 

رئیس جمهور شی جین قول داد که دولت آموزش، رهبری و نظارت بر کادر های اتحادیه را بهبود بخشد. او همچنین تاکید کرد که ارتباط بین حزب کمونیست و طبقه کارگر و مردم را تقویت بخشد.

 

حزب کمونیست و تمامی نهادهای دولتی می بایست این اصل را رعایت کنند که باید به طبقه کارگر اعتماد کامل داشت و نقش رهبری کننده آن را حفظ کرد.

منبع راشاتودی

سعید مدنی: آقایان در جایگاهی نیستند که مردم را دعوت به صرفه‌جویی کنند

سعید مدنی، جامعه شناس و پژوهشگر علوم اجتماعی ضمن تاکید بر ضرورت اصلاح و تغییر روابط و قوانین و ساختارهای موجود برای بهبود وضعیت کشور، گفت: از آقای نوبخت و وزیر بهداشت گرفته تا آقای ولایتی در موضع و جایگاهی نیستند که مردم را دعوت به صرفه جویی یا عدم اسراف کنند.

ادامه

ایران, دیدگاه, سیاسی, گفتگو

مجری امریکایی از نقش مخرب امریکا و انگلیس در دست یابی به‌حکومت ملی و دموکراتیک در ایران سخن می‌گوید

کودتای ۲۸ مرداد یکی از رخدادهای مهم تاریخ معاصر ایران است، رویدادی که امپریالیسم جهانی با سازمان‌دهی و اجرای آن در تعامل نزدیک با نیروهای مرتجع داخلی، امکان رشد و تحول دموکراتیک جامعه ما را برای دهه‌ها مسدود کرد.

ادامه

ایران, تاریخ, جهان, دیدگاه, سیاسی, کتاب, گزارش

درس‌هایی برای چپ: یونان پس از«کمک مالی» برای خلاصی از ورشکستگی

در تپه‌های “نیکس”، در کنار ویرانهٔ تاریخی آکروپولیس، جایی که شهروندان در دوران دمکراسی کهن نشست‌هایی همگانی در آن برگزار می‌کردند، برای جشنی پرهزینه برنامه‌ریزی شده بود.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقای جنوبی, انگلستان, ایتالیا, برزیل, بلغارستان, ترکیه, جهان, دیدگاه, مقاله, یونان

آنچه کروبی نوشت، آنچه باید می‌نوشت

سه ماه پیش، سی امین سال رهبری علی خامنه ای در حالی آغاز شد که در این مدت او حتی یکبار حاضر به نشستن در برابر خبرنگاران و پاسخگوبی به آنان نبوده است. آخوندهای حکومتی مانند ائمه جمعه، حقوق‌بگیران رهبرند و روحانیون‌مستقل نیز آنچنان تحت فشار دادگاه وبژه روحانیت هستند که نمی توانند رسالت تعریف ... آنچه کروبی نوشت، آنچه باید می‌نوشت

ادامه

ایران, خبر, دیدگاه, سیاسی