سازمان ملل: برده‌داری مدرن در حال گسترش است

بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل متحد، از هر ۱۵۰ نفر در جهان یک نفر درگیر اشکال مختلف پدیده برده‌داری مدرن است

ادامه

امریکا, پناهجویی, جهان, حقوق بشر, زنان, سازمان بین‌المللی کار, سازمان ملل, عدالت اجتماعی, کارگری, کودکان کار, گزارش

مجلس نئونازیستی اوکراین علیه کارگران جنگزده کشور به‌لغو قرارداد ثابتِ کارگران رای داد

سازمان جهانی کار اعلام کرد امضای لوایح ضد کارگری در مجلس اوکراین به منزله تهدید عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اختلاف طبقاتی, اوکراین, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان بین‌المللی کار, شرق اروپا

توافق BRICS برای توسعه سبز همراه با آموزش مهارت و حمایت از کارگران

گای رایدر (مدیرکل سازمان جهانی کار) به وزرای کار و اشتغال BRICS درباره خطر فزاینده بدتر شدن وضعیت بازار کار در سال ۲۰۲۲ هشدار داد.

ادامه

افریقای جنوبی, برزیل, بریکس, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان بین‌المللی کار, کارگری, محیط زیست, هندوستان

مارکس: «روز کاری» و مبارزه طبقاتی

همان‌طور که مارکس در سرمایه جلد نخست شرح می‌دهد، مبارزه برای تعیین روزکاری، جنگ داخلی طولانی و پنهان میان سرمایه‌داران و طبقه کارگر بود که بیش از نیم سده به‌درازا کشید.

ادامه

اروپا, استثمار, امریکا, انگلستان, جهان, دیدگاه, سازمان بین‌المللی کار, سرمایه‌داری, کارگری, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

انتقاد جدی سازمان جهانی کار از وضعیت مسکن کارگران جنوب آسیا

بر اساس گزارش سازمان جهانی کار؛ علیرغم برخی پیشرفت‌های جزئی انجام شده در حوزه کشورهای پیمان (آ. سه. آن) در پاسخ به مقابله با همه‌گیری کرونا، استانداردهای اسکان کارگران مهاجر در این منطقه پر کارگر جهان پایین بوده و نیاز به رسیدگی فوری و اضطراری دارد.

ادامه

آ. سه. آن, اختلاف طبقاتی, تایلند, جنوب شرق آسیا, جهان, حقوق بشر, سازمان بین‌المللی کار, سازمان ملل, سنگاپور, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش, مالزی, نیوزلند

سازمان بین‌المللی کار: تعطیلی مدارس تعداد کودکان کار را افزایش داد

تعداد کودکان کار در سراسر جهان نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته اما کرونا می‌تواند وضعیت کودکان کار را بحرانی کند و تعداد آن‌ها را افزایش دهد.

 

به گزارش ایلنا به نقل از «Trust»، فعالان حقوق کودکان در سراسر جهان برای متوقف کردن پدیده کودکان کار تلاش‌ کرده‌اند که در این میان شاهد نتایج مثبتی بوده‌ایم. این روزها، ویروس مرگبار کرونا زندگی کودکان کار را تحت تاثیر قرار داده و آن‌ها را با چالش‌هایی روبرو کرده است. تاثیر ویروس کرونا بر زندگی کودکان کار به یکی از دغدغه‌های اصلی حامیان کودکان تبدیل شده است.

 

مجمع عمومی سازمان ملل در چند سال گذشته تلاش‌های برای حذف پدیده کودکان کار کرده است. تمام ۱۹۳ کشور عضو این نهاد بین‌المللی درباره پدیده کودکان کار راهکارهایی ارائه داده‌اند. افزایش آگاهی مردم و تشویق دولت‌ها به برچیدن این پدیده، از اهداف راهکارهای ارائه شده هستند.

 

بنابر گفته‌های مسئولان سازمان بین‌المللی کار، سال ۲۰۰۰ نقطه عطفی برای حامیان حقوق کودکان در جهت مبارزه با پدیده کودکان کار است. آمارهای منتشر شده از سوی این سازمان نشان می‌دهد، تعداد کودکان کار در این سال به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته و از ۲۴۶ میلیون کودک به ۱۵۲ میلیون نفر رسیده است.

 

در اواخر سال گذشته میلادی، سازمان بین‌المللی کار از شرایط حاکم بر کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا ابراز نگرانی کرد. این نهاد بین‌المللی ارزیابی کرده است که شیوع کووید ۱۹ نه تنها زندگی کارگران را تحت تاثیر قرار داده بلکه می‌تواند دو دهه تلاش حامیان حقوق کودکان کار را نقش برآب کند. این نهاد بین‌المللی در گزارشی اعلام کرد: یکی از اهدف میان‌مدت سازمان بین‌المللی کار، ریشه‌کن کردن کار کودک در تمام حوزه‌های اشتغال غیررسمی است اما کووید ۱۹ عاملی برای تهدید اهداف خود می‌داند.

 

بر اساس ادعاهای مطرح شده از سوی حامیان حقوق کودک، ساعات کاری کودکان کار در دوران کرونا افزایش یافته است. کووید ۱۹ همچنین اقتصاد خانواده‌های کم‌برخوردار را تحت تاثیر قرار داده و این خانواده‌ها به دلیل مشکل در تامین معاش خود، کودکان را به کار وامی‌دارند.

 

دولت‌های سراسر جهان می‌توانند نقشی اساسی در کنترل وضعیت کودکان کار در دوران کرونا داشته باشند. اقدامات و برنامه‌های کوتاه مدت دولت‌ها می‌تواند آثار منفی کرونا بر کودکان را کاهش دهد. فعالان حقوق کودکان کار از دولت‌ها درخواست کرده‌اند، راهکارهایی برای جلوگیری از استثمار و کار اجباری کودکان ارائه دهند. آن‌ها معتقدند، تعطیلی مدارس و دوری کودکان از محیط‌های آموزشی از عوامل گسترش و افزایش تعداد کودکان کار در کشورها هستند، به همین دلیل، فعالان حقوق کودک از دولت‌های سراسر جهان می‌خواهند فرصت آموزش همگانی را فراهم کنند.

کودکان در اموری مثل حمل مواد مخدر، پورنوگرافی، کارهای غیر قانونی به کار گمارده می‌شوند

اگرچه تعداد کودکان کار نسبت به دو دهه گذشته کاهش یافته ولی این پدیده همچنان نگران‌کننده است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

ادامه

ایران, جهان, حقوق کودک, سازمان بین‌المللی کار, کارگری, کودکان کار, گزارش