پکن: میزان بودجه نظامی درخواستی در آمریکا، نشانه اختلال روانی است

سخنگوی وزارت دفاع چین ضمن رد لفاظی‌های واشنگتن علیه پکن، میزان بودجه نظامی درخواستی واشنگتن از کنگره آمریکا را نشانه «اختلال روانی» دانست.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, شرق آسیا, میلیتاریسم

مخالفت حزب سوسیال دموکرات آلمان با هدف ناتو برای افزایش بودجه نظامی

رئیس فراکسیون حزب دولتی سوسیال دموکرات آلمان خواستار رویگردانی از محقق کردن هدف مد نظر ناتو برای افزایش بودجه نظامی به ۲ درصد تولید ناخالص ملی شده و در این راستا از مواضع حزب سبز حمایت کرد.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, میلیتاریسم, ناتو

قدرت نظامی چین چالشی برای آمریکا

اگرچه چین در حال حاضر رتبه سوم قدرت نظامی جهان را دارد اما این کشور هم اکنون نیز در برخی از شاخص ها مانند کشتی سازی از آمریکا جلو است و در نظر دارد تا اواسط قرن جاری به یک ارتش «مدرن و در کلاس جهانی» تبدیل شود.

ادامه

امریکا, جهان, چین, روسیه, گزارش, میلیتاریسم

مسکو: تصمیم اتمی لندن ضربه جدی به مفهوم کنترل تسلیحات است

معاون وزیر خارجه و سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه در اظهارنظرهای جداگانه تصمیم انگلیس برای گسترش زرادخانه اتمی خود را به شدت محکوم و چنین اقدامی را مخل امنیت جهان توصیف کردند.

ادامه

انگلستان, جهان, روسیه, غرب اروپا, میلیتاریسم

هشدار ترامپ به‌مسکو و پکن؛ آمریکا زرادخانه هسته‌ای خودرا توسعه می‌دهد /هشدار پوتین به‌امریکا

به گزارش خبرگزاری راشا تودی، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه خطاب به مقامات مسکو و پکن هشدار داد «تا زمانی که دولتمردان این کشورها به سرعقل نیایند»، واشنگتن قصد دارد زرادخانه هسته ای خود را توسعه دهد.

 

ترامپ در ادامه گفت که نظر به آمادگی واشنگتن برای خروج یکجانبه از «پیمان منع موشکهای هسته ای میان بُرد» در اروپا (INF)، اکنون روی صحبت وی با مقامات مسکو و پکن است.

 

این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا شنبه گذشته در توجیه این خروج غیرمنتظره به نقض ادعایی این پیمان از سوی روسیه متوسل شد و در عین حال «توسعه این موشکهای هسته ای» را وعده داد.

 

وی در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد: «در صورتیکه چین و روسیه با انعقاد یک پیمان جدید موافقت نکنند، ما [واشنگتن] این توافق را فسخ خواهیم کرد و پس از آن تسلیحات [موشکی] خود را توسعه خواهیم داد».

 

لازم به ذکر است که پیمان منع موشکهای هسته ای میان بُرد میان رئیس جمهور آمریکا- رونالد ریگان- و دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی- میخائیل گورباچف- در ۸ دسامبر ۱۹۸۷ امضا شد. با تصویب این پیمان در مجلس سنای آمریکا (۲۷ مه ۱۹۸۸) این پیمان از یکم ژوئن ۱۹۸۸ به مرحله اجرا درآمد.

 

 

گفتنی است که به موجب این پیمان، تمام موشک‌های هسته‌ای و متعارف و سکوهای پرتاب آنها با بردی معادل ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر (کوتاه‌برد) و ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر (میان‌برد) منهدم شد. نکته قابل توجه آن است که موشکهای دریایی در دامنه شمول این پیمان قرار نمی گیرد.

 

 

پوتین نسبت به استقرار موشک‌های آمریکا در اروپا هشدار داد

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ولادیمر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه هشدار داد که استقرار موشک‌های میانبرد آمریکا در کشورهای اروپایی به تشدید اوضاع در منطقه منجر خواهد شد و ما این شرایط را زیرنظر خواهیم داشت.

 

هشدار پوتین در ارتباط با افزایش حساسیت‌های روسیه نسبت به استقرار موشک‌های آمریکایی در اروپا پس از آن اعلام می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به تازگی از تصمیم کاخ سفید برای خروج از «پیمان منع کاربرد تسلیحات هسته‌ای میان‌برد» خبر داده است.

 

ترامپ نقض این پیمان را از سوی روسیه طی سال‌های گذشته علت این تصمیم عنوان کرده، هرچند دلایل و مصادیقی در این ارتباط ارائه نداده است.

 

علاوه بر واکنش منفی روسیه به خروج آمریکا از «پیمان منع کاربرد موشک‌های هسته‌ای میانبرد»، کشورهای اروپایی نیز پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را یکی از اصلی‌ترین مکانیزم‌های کنترل تسلیحات عنوان کرده و از خروج آمریکا و شروع رقابت برای تولید تسلیحاتی و استقرار نسل جدیدی از موشک‌های ایالات متحده در قاره اروپا نگران هستند.

مهر

هایکو ماس اظهارات طرف آمریکایی درباره خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را تأسف‌بار خواند

وزیر امور خارجه آلمان از آمریکا خواسته است که عواقب خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را مدنظر قرار دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, میلیتاریسم

افشاگری تارنمای ووکس؛ پیمان‌شکنی ترامپ، علت توقف گفت و‌گو‌های کره شمالی است

تارنمای خبری آمریکایی «ووکس» در گزارشی فاش ساخت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در دیدارش با رهبر کره شمالی، به او وعده امضای اعلامیه پایان جنگ کره را داده، اما به این وعده عمل نکرده و موجب توقف گفت و گوها میان دو کشور شده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی