سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

در پی حادثه صبح روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) ریزش «معدن باریت» مهابادکه منجر به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو معدنچی دیگر شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن پیگیری‌های کارشناسی اولیه، توضیحاتی را ارائه کرد. به گزارش ایلنا، متن توضیحات روابط عمومی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به شرح زیر است: ... بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, فیلم

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

مرکز آمار ایران؛ تورم خردادماه برای فقیرترین دهک دو برابر ثروتمندترین دهک است

محاسبات مرکز آمار بیانگر این است که تورم نقطه به نقطه هم برای دهک‌های فقیر جامعه بالاتر از دهک‌های ثروتمند بالایی است.

 

به گزارش ایلنا، گزارش اخیر  مرکز آمار ایران نشان می‌دهد خرداد ماه سال جاری تورم ماهانه برای فقیرترین دهک جمعیتی کشور بیش از دو برابر پردرآمدترین دهک بوده است.

 

نرخ تورم در خرداد ماه سال ١۴٠١ حدود ٣٩,۴ درصد بوده است که در دهک‌های مختلف هزینه‌ای در بازه ٣٨.٣ درصد برای دهک­­ نهم و دهم تا ۴٢.٧ درصد برای دهک­ اول نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ۵١.١ درصد برای دهک سوم و چهارم تا ۵٢.٣ درصد برای دهک­ نهم است. هم چنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٣١.۵ درصد برای دهک ششم تا ٣۴.٨ درصد برای دهک دهم است.

 

بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۴,۴ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٣.۴ واحد درصد) ١.٠ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠.١ واحد درصد کاهش داشته است و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل  ٠.١ واحد درصد افزایش داشته است.

 

براساس گزارش مرکز آمار قیمت کالاها و خدمات دهک اول از اردیبهشت تا خرداد حدود  ۱۹.۵ درصد افزایش یافته و این درحالی است که متوسط افزایش قیمت‌ها برای دهک دهم (ثروتمندترین دهک) چیزی کمتر از ۸.۴  است.

 

محاسبات مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم نقطه به نقطه هم برای دهک‌های فقیر جامعه بالاتر از دهک‌های ثروتمند بالایی است.

 

قیمت کالاها و خدمات مصرفی برای ده درصد اول کم درآمد کشور طی یک سال گذشته  ۶۴ درصد افزایش یافته و نرخ رشد قیمت‌ها برای پردرآمدترین دهک در همین مدت ۴۹ درصد بوده است.

 

این اعداد و ارقام می‌تواند به نگرانی‌ها درباره تشدید شکاف فقیر و غنی، و نیز افزایش فقر در ایران دامن بزند.

 

طبق گزارش مرکز آمار، قیمت مواد غذایی که دهک اول فقیر مصرف می‌کند، در خردادماه به طور متوسط ۳۱ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت؛ در صورتی که نرخ تورم مواد غذایی برای دهک دهم ثروتمند در خرداد کمتر از ۲۲.۳ درصد بوده است.

 

محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ۵١.١ درصد برای دهک سوم و چهارم تا ۵٢.٣ درصد برای دهک­ نهم است.

از مبارزۀ دلیرانه بازنشستگان و مستمری‌بگیران حمایت کنیم!

نمایش سالانه شورای عالی کار در اسفندماه ۱۴۰۰ و پس از کش‌وقوس دادن‌ها و امروز و فردا کردن‌ها سرآخر، افزایشی ۵۷٫۴ درصدی دستمزد برای کارگران زیر پوشش سازمان تأمین اجتماعی، شرکت‌ها و کارگاه‌های خصوصی و افزایشی ۱۰ درصدی دستمزد برای کارمندان دولت و بازنشستگان به‌همراه داشت.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

نگاه ابزاریِ پیمانکاران به‌کارگران/ نگرانی از تخریب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی پالایشگاه چهارمِ مجتمع گازی پارس جنوبی گفت نیروهای پیمانکاری امنیت شغلی ندارند. با حذف پیمانکاران بخشی از مشکلات کارگران از بین می‌رود. 

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

دستمزد و مستمری زحمتکشان را افزایش دهید! بیانیۀ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری دربارۀ افزایش قیمت‌ها

تورم، پیامدهای جنگ در اوکراین، سفته‌بازی- به‌ویژه در عرصهٔ کالاهای اساسی، غذا و سوخت- کاهش بیشتر درآمد قشرهای مردم زحمتکش را باعث شده است، درآمد مردمی که قبلاً با بحران طولانی مدت اقتصادی کاهش یافته بود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, اوکراین, بیانیه, تحریم, تحلیل, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, کارگری

نگاه کالایی رژیم ولایی به‌درمان؛ سطح پوشش دفترچه‌های بیمه کارگران فقط ۲۰ درصد است

با بالا رفتن نرخ خدمات درمانی، سطح پوشش بیمه پایه تنزل یافته است و تنها در صورتی که کارگروه ویژه مجلس، دولت را مکلف سازد که به بیمه‌ها یارانه بدهد (همان راهکاری که رئیس انجمن داروسازان ایران عنوان کرده)، می‌توان امیدوار بود که پوشش ده یا بیست درصدیِ دفترچه‌های بیمه باز به ۵۰ درصد یا ... نگاه کالایی رژیم ولایی به‌درمان؛ سطح پوشش دفترچه‌های بیمه کارگران فقط ۲۰ درصد است

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, درمان, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی