کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

لغو گسترده پروازها در فرودگاه پاریس در پی اعتصاب کارکنان

اعتصاب کارکنان فرودگاه بین‌المللی پاریس در اعتراض به دستمزد پایین، موجب لغو یک چهارم از پروازهای برنامه‌ریزی شده در روز پنج‌شنبه شده است.

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، شرکت فرودگاه‌های پاریس امروز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: قریب به یک چهارم از پروازهای برنامه‌ریزی شده برای صبح فردا پنجشنبه، از فرودگاه شارل‌دوگل پاریس در پی اعتصاب کارکنان که خواستار افزایش دستمزد هستند، لغو شده است.

 

بنابراین گزارش، پروازهای لغو شده مربوط به ساعات هفت صبح تا ۱۴ به وقت پاریس می‌شود.

 

در همین پیوند اداره کل هوانوردی غیرنظامی فرانسه (DGAC) از شرکت‌های هوایی خواسته است که تعداد پروازهای خود را بین ساعت هفت صبح تا ۱۴ بعد از ظهر روز پنجشنبه کاهش دهند.

 

این نهاد همچنین توضیح داده است که به تازگی چندین فرودگاه اروپایی به دلیل کمبود کارکنان با مشکلات زیادی در مدیریت مسافران مواجه شدند.

 

پایین ماندن دستمزدها با توجه به تورم موجود، بالا رفتن مستمر تعرفه حامل‌های انرژی و همچنین تصویب قانون جدید بازنشستگی، دلایل عمده اعتصاب و تظاهرات سراسری معترضان در فرانسه است.

 

اعتصاب و اعتراض سراسری فرانسوی‌ها در حالی انجام می‌شود که اخیراً در انتخابات ریاست جمهوری این کشور امانوئل مکرون برای یک دوره دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.

 

از سوی دیگر در کنار این اعتراضات، تظاهرات معترضان موسوم به جلیقه زردها از نوامبر سال ۲۰۱۸ در اعتراض به نابرابری اقتصادی و فساد در فرانسه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. ین تظاهرات در ابتدا به افزایش مالیات بر سوخت بود اما دامنه آن به مرور گسترش یافت و به جنبشی تمام‌عیار علیه سیاست‌های امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه تبدیل شد.

تجمع سراسری بازنشستگان در بسیاری از شهر ایران با شعار علیه رئیسی برگزار شد + فیلم

هزاران تن از بازنشستگان در بیش از ۱۶ شهر ایران در اعتراض به اقدام ناگهانی دولت علیه مستمری‌بگیران به خیابان‌ها آمدند. تعدادی از بازنشستگان در تهران بازداشت شده‌اند.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری

اعلامیۀ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری دربارۀ تحریم‌های جدید اقتصادی اتحادیۀ اروپا

پیامدهای این تصمیم‌ها به‌شکلی غیرقابل تحمل بر دوش کارگران و مردمی می‌نشیند که درآمد خود را در اثر صعود بی‌وقفۀ هزینه‌های زندگی و تورم درهم شکسته می‌بینند. گروه‌های انحصارگر بزرگ غرب در فضای جنگ سرد که به‌طور سیستماتیک در حال تحکیم و تقویت است، با تمام خطرها برای صلح و امنیت جهانی، دوباره به هزینۀ ... اعلامیۀ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری دربارۀ تحریم‌های جدید اقتصادی اتحادیۀ اروپا

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, بیانیه, تحریم, جهان, صلح, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, کارگری, میلیتاریسم, ناتو

مارکس: «روز کاری» و مبارزه طبقاتی

همان‌طور که مارکس در سرمایه جلد نخست شرح می‌دهد، مبارزه برای تعیین روزکاری، جنگ داخلی طولانی و پنهان میان سرمایه‌داران و طبقه کارگر بود که بیش از نیم سده به‌درازا کشید.

ادامه

اروپا, استثمار, امریکا, انگلستان, جهان, دیدگاه, سازمان بین‌المللی کار, سرمایه‌داری, کارگری, مارکسیسم, نئولیبرالیسم